Автор Тема: Audi A5 Sportback 3.0 TDI Quattro / B9  (Прочитано 57311 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Audi A5 Sportback 3.0 TDI Quattro / B9
« Одговори #510 на: 13 Декември 2023, 20:50:52 pm »
Ова или некое друго ауди, "очешаа" во велес. Повеќе возила беа изгребани памтам.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1906
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #511 на: 13 Декември 2023, 21:00:43 pm »
Па нели се ослободени од акциза, што е прилично солидна субвенција.

Ослободени се, ама алчноста за што повеќе ќар кај производителите и дилерите не дозволува да се продаваат по конкурентна цена. Кај нас уште дилериве фураат фори демек нема коли, нема чипови а тоа е муабет од пред 2 години.
Зошто да се продава ИД3 по 25к кога може да биде 45к евра и да можеш да отидеш до Охрид ама да неможеш да се вратиш без полнење.
Освен Тесла што е конкурента со возилата, сите други електро возила се само за статусен симбол и woke движењата да се среќни ако го возиш.
Плус и да сакаш да   донесеш сам   од фабрика од производство кола пак неможеш,ако не е постаро 6 месеци , во регионот мислам само во Србија Хјундаи можеш да купиш во Словачка дозволено е директна продажба одиш плакаш и после си бркаш царини и остало и  со многу многу поефтина цена од таа што (императорот) ја нуди со многу голема разлика конкретно , пример давам ауди во северџистан неможеш од Германија од фабрика да го купиш , така нас ни беше кажано дека има овластен увозник императорза мкд  и продажбата преку нив оди и сите други контакти и прашања  .

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3747
« Одговори #512 на: 13 Декември 2023, 22:43:51 pm »
Ако тој ТБ троши 8-12Л низ град во така мало количе, тогаш не е воопшто погоден за намената :D

За низ Скопје само хибрид или фулл електрично е спасот.

Троши 8-9л гориво, а знам купишта дизелчиња кои трошат 6-7л градска, ама потрошиле многу повеќе за сервиси и поправки. Цените на самите возила хибрид и фул електрик, едноставно не го оправдуваат поседувањето на такво возило кај нас, и нивното порамнување во однос на цената на експлоатација доаѓа по повеќе од 10 години, што е неприфатливо многу за нешто што се смета за „потрошна роба“.  Но, секој со својот есап, потреби и желби. Јас не го критикувам изборот на луѓето кои купиле дизел, си имаат свој есап и свои желби, јас само кажувам за мојот есап и желби.
Јас не сум возел дизел што трошел 6-7 литри..
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29605
    • CARclub.mk
« Одговори #513 на: 14 Декември 2023, 08:03:34 am »
Заклучено по барање на Саше. :)

Нека му е со среќа на новиот сопственик, чекаме Саше да покаже што купил. :)