Автор Тема: VW Arteon 2020 R-Line 2.0TSI DSG @235KS  (Прочитано 14949 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
Одг: VW Arteon 2020 R-Line 2.0TSI DSG @235KS
« Одговори #45 на: 10 Март 2022, 16:04:47 pm »
Со здравје да се вози прекрасен примерок!

А нешо меѓузабрзувања некое видевце да видиме  ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #46 на: 10 Март 2022, 18:17:58 pm »
Плинче трпи моторо?
Кај си бе чоек, те нема те нема и оп се курчиш тука со некоја ламарина. Шо ќе возиш бе до 100 000, со тој газо наааа толкав тоа седиштето ќе го напрајш ко оние што ги ставаат од отпад на машините за дрва сечење (АРАН)!
То е, газо толкав и куро толкав лакоми и двата за квалитетни рабоќе во живото.

Цитат
Туку стварно убав Пасат XXL,  со здравје да го возиш!
Фала, да си купиш Lupo XXS.

Па реално и неможи човек кој сака VW да вози Алфа или некој друг таков специфичен бренд.
Воопшто немам особена љубов према VW туку конкретно кон Артеонов. Од кога се појави ми правеше ќеф, ама многу повеќе од 90% возила во таа димензија и форма. Ќе го купев ако беше било кој друг бренд освен Рено или Алфа. Уствари лажам, ќе го купев ако беше VW, Audi, BMW или Mercedes.

Цитат
Возачот на VW најчесто ја користи и гледа колата само како превозно средство за од А до Б точка, пошто впрочем тоа и е, глупа кола  ;D
Ако така викаш, најверојатно е така за тебе. За мене Рено е глупа кола, а исто и Алфа Ромео. После 20 и кусур години искуство со мноштво возла(јапонски, корејски, германски, француски и други) за мене во МК најпаметен избор е VW, Audi, BMW и Mercedes, а глуп избор на возило е било што итаљанско и француско. Особено глуп избор ми се Рено и Алфа Ромео(со ова и немам лично искуство, ама судејќи по туѓи искуства). Пре би возел Дачиа и Фиат, бар ќе возам канта со посоодветна цена за (не)квалитетот и никаквата остаточна вредност.

« Последно менување: 10 Март 2022, 18:25:15 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #47 на: 10 Март 2022, 19:14:44 pm »
Честито кола!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #48 на: 10 Март 2022, 22:36:53 pm »
Да си возиш Гојдо слободно волксвагенче и ич да не се замараш. Најбољи ауто   ;D

Инаку тука низ Германија се многу ретки, за разлика од Пасат, изгледа дека се со екстра квалитетна изработка. Крај краева, твој избор,  не реков дека е лош, ама не е ни нешто посебно.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #49 на: 11 Март 2022, 09:11:31 am »

Па реално и неможи човек кој сака VW да вози Алфа или некој друг таков специфичен бренд.
Воопшто немам особена љубов према VW туку конкретно кон Артеонов. Од кога се појави ми правеше ќеф, ама многу повеќе од 90% возила во таа димензија и форма. Ќе го купев ако беше било кој друг бренд освен Рено или Алфа. Уствари лажам, ќе го купев ако беше VW, Audi, BMW или Mercedes.

Цитат
Возачот на VW најчесто ја користи и гледа колата само како превозно средство за од А до Б точка, пошто впрочем тоа и е, глупа кола  ;D
Ако така викаш, најверојатно е така за тебе. За мене Рено е глупа кола, а исто и Алфа Ромео. После 20 и кусур години искуство со мноштво возла(јапонски, корејски, германски, француски и други) за мене во МК најпаметен избор е VW, Audi, BMW и Mercedes, а глуп избор на возило е било што итаљанско и француско. Особено глуп избор ми се Рено и Алфа Ромео(со ова и немам лично искуство, ама судејќи по туѓи искуства). Пре би возел Дачиа и Фиат, бар ќе возам канта со посоодветна цена за (не)квалитетот и никаквата остаточна вредност.

Чекај малку...... запишувам во тефтеро...... Ренооо и Алфаааа..... НЕ!
......... Канти се !

Подоброооо Дачија..

Добро.

Додека пишувам. Кажи збор - два за Цитроен и Опел.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #50 на: 11 Март 2022, 09:17:25 am »
@n1kola
Не се согласувам со твоето мислење. Јас мислам баш спротивно дека е токму нешто особено, нешто различно и нешто поубаво од се останато во таа форма и димензија. Уште од првиот момент кога го здогледав многу ми се допадна. Тоа што е бренд кој што најлесно се продава кај нас беше мала дополнителна причина поради која без да гледам други варијанти и без да размислував многу си го купив.

Исто така спротивно на твоето мислење, сметам дека изборот на возило од брендот VW е паметен, а не глуп избор на возило. По доверливост и квалитет на изработка статистички после јапонските и KIA/Hyndai следат возилата на VAG, релативно се многу ефтини се за одржување, најлесно можат да се продадат како половни во одонос на се останато и имаат најголема остаточна вредност споредено со се останато со исто годиште километри и почетна цена.
Кога веќе спомна, за мене Alfa Romeo е глуп избор на возило кое може човек да направи. Пред се се многу недоверливи и расипливи, скапи се за одржавање, тешки се за продавање и губат многу повеќе од остаточната вредност споредено со било кое возило од VAG, BMW, Mercedes. Нејсе, и сето тоа ќе го занемариме кога е човечки мерак во прашање. Ете гледам по темите на возила си купил Alfa Romeo Giulietta и онака се изнасмеав. Мене лично единствена кола која има погрдa предница од Alfa Romeo Giulietta ми е Fiat Multipla. Мислам дека и со двете даваат гратис пакет хартиени кеси со отвор за очи и уста за секој што ќе ги купи нови. Нејсе, јас ќе си го возам Артеонот среќен, ти Џулиетата, ваљда среќен и така...

P.S. Кога на google напишав giulietta знаеш која прва сугестија за нареден збор ми ја дава? :D

https://ibb.co/R2VCzMx
« Последно менување: 11 Март 2022, 09:24:28 am gOJDO »

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #51 на: 11 Март 2022, 09:28:40 am »

Цитат
За мене Рено е глупа кола
Г-дине че ве молам немојте така за Рено, на сила ме вовлекувате во дуел :) Да ми кажеше некој тогаш, додека возев VW, дека ќе возам еден ден Рено, конкретно Сеник, ќе му се смеев во лице, ама „игром случаја“ се погоди така. После Сеник-от, во хечбек или седан ме фаќа клаустрофобија, ама ова поради моите фамилијарни потреби, не толку дека е Рено, колку што ми се погоди како МПВ. Сакам да кажам не би имал ништо против да возам Голф Спортван или Форд Ц-макс, баш напротив. За Реното како што го зедов со 200к км и кусур, после 3 години и некои 45.000 км, искрено, не можам да се пожалам, колку пари толку музика.
Ако бираш следна кола Мерцедес, пази само да не биде со Рено мотор :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #52 на: 11 Март 2022, 09:33:24 am »
Дефинитивно најубавото VW авто кое што е излезено до сега од оваа групација.
Многу моќен изглед.
Најбитно е да прави ќеф, само колку ќе трае :D
Убаво ауто е исто ко убава жена. Нема крај. Секогаш ќе се појави некое/некоја поубава :D

Со здравје да се вози, многу безгрижни километри и насмевки на лице.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #53 на: 11 Март 2022, 09:37:29 am »
@n1kola
Не се согласувам со твоето мислење. Јас мислам баш спротивно дека е токму нешто особено, нешто различно и нешто поубаво од се останато во таа форма и димензија. Уште од првиот момент кога го здогледав многу ми се допадна. Тоа што е бренд кој што најлесно се продава кај нас беше мала дополнителна причина поради која без да гледам други варијанти и без да размислував многу си го купив.

Исто така спротивно на твоето мислење, сметам дека изборот на возило од брендот VW е паметен, а не глуп избор на возило. По доверливост и квалитет на изработка статистички после јапонските и KIA/Hyndai следат возилата на VAG, релативно се многу ефтини се за одржување, најлесно можат да се продадат како половни во одонос на се останато и имаат најголема остаточна вредност споредено со се останато со исто годиште километри и почетна цена.
Кога веќе спомна, за мене Alfa Romeo е глуп избор на возило кое може човек да направи. Пред се се многу недоверливи и расипливи, скапи се за одржавање, тешки се за продавање и губат многу повеќе од остаточната вредност споредено со било кое возило од VAG, BMW, Mercedes. Нејсе, и сето тоа ќе го занемариме кога е човечки мерак во прашање. Ете гледам по темите на возила си купил Alfa Romeo Giulietta и онака се изнасмеав. Мене лично единствена кола која има погрдa предница од Alfa Romeo Giulietta ми е Fiat Multipla. Мислам дека и со двете даваат гратис пакет хартиени кеси со отвор за очи и уста за секој што ќе ги купи нови. Нејсе, јас ќе си го возам Артеонот среќен, ти Џулиетата, ваљда среќен и така...

P.S. Кога на google напишав giulietta знаеш која прва сугестија за нареден збор ми ја дава? :D

https://ibb.co/R2VCzMx

Не дека нешто посебно ме заболе шо мислиш за Алфа и за расипливоста нејзина.
Ама еве малку информирај се конкретно за Џулиета. Да не траскаш зелени.
Џулиета котира многу високо на листата на квалитетни возила. На истата листа каде возилата на VW не се баш нешто високо поставени.

https://www.creditunion.ie/blog/top-10-most-reliable-used-cars/
https://www.whatcar.com/news/top-50-most-reliable-used-cars/n22116
https://cardealermagazine.co.uk/publish/revealed-the-top-50-most-reliable-used-cars-according-to-what-car-and-heycar/206402

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #54 на: 11 Март 2022, 09:40:19 am »
@Filip MK
Јас се извинувам, немав намера да влегувам во дополнителни дуели освен со „Алфистите“. Дај Боже да те служи верно и доверливо и уште побитно ако ти прави ќеф да си го возиш за долго. 

Мојата аверзија према Рено е уште од многу одамна. Никогаш не ми се допаѓале како изгледаат, но најбитно квалитетот и доверливоста им беа дно. Бар така беше со сите мои блиски и познати кои купија Рено. Сите се имаа покајано. Шлаг беше на сестра ми Рено Клио 2005 или така нешто 1.6 бензин аутоматик со фул опрема. Три пати во гарантен рок ја оставаше на сред Блеград со две многу мали деца. Ставаш во drive и кантата не трга, па кога шлеп, кога пајак ја креваше дур да стигне шлепот и така. Мислам дека се што имаше од опрема електрика се расипа, шо прозор, шо копчиња на шалт-табла. А најако шо прокапе вода од едно од задните помошни прозорчиња, лошо залепено..

Затоа и реков, попрво би возел Дачиа него Рено и Фиат него Алфа.

Не дека нешто посебно ме заболе шо мислиш за Алфа и за расипливоста нејзина.
Ама еве малку информирај се конкретно за Џулиета. Да не траскаш зелени.
Смири се 8-ца. Касни нешто благо, напи се вода и диши длабоко. Нема потреба од испади како „траскаш зелени“ освен ако така ти е полесно да се смириш. И добро е што нешто посебно не те заболе, да не те мислиме сега да одиш по докотори на сред корона.

Цитат
Џулиета котира многу високо на листата на квалитетни возила. На истата листа каде возилата на VW не се баш нешто високо поставени.

https://www.creditunion.ie/blog/top-10-most-reliable-used-cars/
https://www.whatcar.com/news/top-50-most-reliable-used-cars/n22116
https://cardealermagazine.co.uk/publish/revealed-the-top-50-most-reliable-used-cars-according-to-what-car-and-heycar/206402
Ајде сега откако ќе се смириш уште еднаш прочитај што сум пишал, па прочитај ги внимателно линковите што си ги постирал.
Согласно твоите линкови од топ 50 најдоверливи возила дури 13 припаѓаат на VAG, топ местата припаѓаат на Јапанците кои што заедно со KiA/Hyndai држат 14 од 50 вкупно места. Сето ова се поклопува со она што го пишав дека VAG се релативно многу квалитетни и се веднаш зад Јапонците+KiA/Hyndai. Alfa Romeo држи само две од 50 места, што е исто така во корелација со тоа што пишав дека Алфа Ромео немаат доверливи возила.
Што се однесува до Алфа Џулиета, може да биде и најквалитетното половно возило на светот, но тоа нема да го промени фактот дека возилата на Alfa Romeo не се многу доверливи како и фактот дека Алфа Џулиета е грдосија.

Нејсе, ви ја разбирам потребата и на тебе и на @n1kola да пишувате на темава и да пљукате, како инаку би си ја оправдале одлуката да купите едно од најгрдите возила на планетава од еден од брендовите со најрасипливи возила. No hard feelings ;)
« Последно менување: 11 Март 2022, 10:14:44 am gOJDO »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6436
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #55 на: 11 Март 2022, 09:50:48 am »
Не кажа ништо за цитроен и опел.

Овој бандаш много добар:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Издувите фејк се?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #56 на: 11 Март 2022, 10:04:10 am »
Доволно е да се прочитаат неколку теми од сопственици на релативно нова алфа и се ќе ти стане јасно за тоа колку се доверливи.

Цитат
Денес заменета вакум пумпата комплет со дихтунг, 315€ се комплет

Цитат
Алфата е добра, треба во блиска иднина да се сменат чаури на задна контролна рака/трап или на англиски, trailing bushings, се растропа задното десно тркало

Цитат
Денес заменети држачот и казанчето за антифриз, вибрации нема веќе
« Последно менување: 11 Март 2022, 10:42:45 am vlatko.klp »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #57 на: 11 Март 2022, 10:06:00 am »
Не кажа ништо за цитроен и опел.
Не е темата за тоа. Не знам како се дешава модерирање на форумов, ама би требало офтопик дискусиите да идат во соодветни теми или во рекла казала, па таму може да пљукаме по останатите брендови и човечки избори

Цитат
Овој бандаш много добар:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да, само што не е оригинал. :)

Цитат
Издувите фејк се?
Секако дека се фејк како и на повеќето понови возила.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #58 на: 11 Март 2022, 10:19:28 am »
Мноогу ми е јакo ова Фауве размислување дека најмалце  ќе се изгубело при продажба, а при купување на нова те колат еден тон пари плус. Еден Голф мочан со најосновна опрема кошта 30000е(триесеиљади евра) :D
« Последно менување: 11 Март 2022, 10:24:40 am vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #59 на: 11 Март 2022, 10:35:59 am »
 Ај и јас да пљуцнам во темава ;D

Сеуште ми е во сеќавање чувството од 2016 кога бев во потера по кола низ салоните и кога седнав во Голф (7  или 7,5 кој ќе ти знае :)), едноставно не ми се излегуваше, не пипкав ништо, не испитував квалитет на материјали, само се наместив во седиштето и раце на волан.
Дизајнот на ентериерот ми пружаше чувство на смиреност, лагодност, едноставно цел ентеиер беше пријатен за око.

Кога седнав во тукушто излезениот Меган4, сакав што побрзо да излезам :D

Ќе заборавев, со здравје да се вози Артеонот.
« Последно менување: 11 Март 2022, 10:48:15 am Mikius »