Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 706408 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1680 на: 15 Јануари 2014, 12:03:36 pm »
Не се коментира таа вест зошто дизелите на Опел не чинат.... а бензинците па уште повеќе.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #1681 на: 15 Јануари 2014, 12:27:14 pm »
Mmmkay..

A zasto ovaa izmisiljotina ne se kometira?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ustvari wait...imame komentar:

Најтражен модел во Европа? Најс.

Значи побарувачката е колку? 12 - 13 возила?

;D

The truth..

http://media.gm.com/content/media/intl/en/opel/press_kits.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/04-30-100000-opel-mokka-already-ordered.html

I tako dalje, i tako dalje...

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1682 на: 15 Јануари 2014, 12:31:40 pm »
Mmmkay..

A zasto ovaa izmisiljotina ne se kometira?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ustvari wait...imame komentar:

Најтражен модел во Европа? Најс.

Значи побарувачката е колку? 12 - 13 возила?

;D

The truth..

http://media.gm.com/content/media/intl/en/opel/press_kits.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2013/opel/04-30-100000-opel-mokka-already-ordered.html

I tako dalje, i tako dalje...

Зашто кога прашав последен пат за ова, во нивото на опрема што мене ме интересираше кошташе повеќе од ЦРВ -во со уште повеќе опрема. Можда ради тоа не се коментира.

А можда и ради што со Шкода Јети не може ама воопшто да се спореди. Ни во цена, ни во опрема ,ни во квалитет, ни во перформанси, ако веќе сакаме СУВ што е краток, и што е ок за низ град, а во исто време многу простран.

Мока -та мене ми се допаѓа, ама да кошташе до 12500 еур максимум за да има поента

Дарко

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1683 на: 15 Јануари 2014, 12:33:45 pm »
Mene (objektivno) ama ic ne mi se dopaga..but thats not the point.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1684 на: 15 Јануари 2014, 12:33:52 pm »
Dzabe vezes stratro. Ostaj toa sto pisuva. Izvorite tuka se pooficijalni od tvoite. Ovde znaat tocno kakov e kvalitetot na Opel, kakov e na Skoda i znaat tocno koja treba da bide cenata. Pisi mu na urednikot na sajtot pocesto da posetuva Carclub.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1685 на: 15 Јануари 2014, 12:36:17 pm »
Falanga кое е твоето мислење за Мока? Ете Стратро пиша на пример. Наместо да одиш ОТ придонеси.

Јас видов Мока во визбегово, ама не сум ја возел. Ќе гледам да го сменам тоа што е можно побрзо.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1686 на: 15 Јануари 2014, 12:36:51 pm »
Dzabe vezes stratro. Ostaj toa sto pisuva. Izvorite tuka se pooficijalni od tvoite. Ovde znaat tocno kakov e kvalitetot na Opel, kakov e na Skoda i znaat tocno koja treba da bide cenata. Pisi mu na urednikot na sajtot pocesto da posetuva Carclub.mk

Ај тогаш да сме објективни, и еве да споредиме разни карактеристики на Шкода Јети и Опел Мока во случајов, па да видиме кое возило во што е подобро.

Во што е подобар Мока од Шкода Јети?

Практичност?

Пространост?

Гаранција?

Возни карактеристики?

Off Road Карактеристики?

Големина на багажник?

Ниво на опрема?

Цена?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1687 на: 15 Јануари 2014, 12:37:20 pm »
Darko...poleka..pak zabeguvas.
Procitaj ubavo sto e podvleceno vo vesnikot.

Totalno bezopasna informacija za konkurentnata Yeti allmighty.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1688 на: 15 Јануари 2014, 12:37:33 pm »
Nemam oformeno mislenje za Mokka.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1689 на: 15 Јануари 2014, 12:39:30 pm »

Епа како можеш без оформено мислење воопшто да постираш и да не обвинуваш како сме ние хејтери и слично?

Нели сакаш објективна дискусија? Можна е објективна дискусија без оформено мислење?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1690 на: 15 Јануари 2014, 12:40:25 pm »

Епа како можеш без оформено мислење воопшто да постираш и да не обвинуваш како сме ние хејтери и слично?

Нели сакаш објективна дискусија? Можна е објективна дискусија без оформено мислење?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1691 на: 15 Јануари 2014, 12:42:40 pm »
Darko...poleka..pak zabeguvas.
Procitaj ubavo sto e podvleceno vo vesnikot.

Totalno bezopasna informacija za konkurentnata Yeti allmighty.

Не забегувам.. Само постираш возила што мене ми се интересни, и што доста детално ги имам проверено. Кај Мока -та исто  Влегувам, гледам си викам можда ок (Мока та ми личи подобро направена од Кантара)

После гледањето си викам, Ако кошта до кај 12500 еур можда може да се размислува.. Ми кажуваат цена поскапа од ЦРВ и не ни имам веќе желба ни да го пробам, бидејќи би било губење време.. ПРЕСКАПО Е  за тоа што нуди.

И еве објективно споредувам мое искуство со возило што сметам дека е феноменално позиционирано во било кој поглед во класата на возила на Мока (ценовно, па и наменски)

Зашто не сакате баш да направиме споредба во параметрите што го пишав.. Тоа не би било објективно и добро за дискусија? Не би извадиле стварно реални заклучоци што е што?

Дарко

п.с. И Мокава е Опел или Шевролет? Или Шевролет и Опел е исто?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1692 на: 15 Јануари 2014, 12:43:57 pm »

I ti imas oformeno mislenje bazirano na hatred pa pak mislis deka produktivno komuniciras. Podobro da go nemas otkolku da e pogresno, odnosno bazirano na detski igracki.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1693 на: 15 Јануари 2014, 12:48:50 pm »
@krell Ај тогаш да сме објективни, и еве да споредиме разни карактеристики на Шкода Јети и Опел Мока во случајов, па да видиме кое возило во што е подобро.

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/vauxhall/mokka/suv/review
Цитат
The Vauxhall Mokka has been becoming more and more popular over the past few years, and is a rivals for the Skoda Yeti, Kia Sportage and Nissan Juke, the Mokka has chunky exterior dimensions and higher suspension that makes what is actually a small car look significantly bigger.

http://www.carbuyer.co.uk/reviews/skoda/yeti/sports-utility-vehicle/review#full_review

Во што е подобар Мока од Шкода Јети? - Понов модел е и на некои ќе им се допадне визуелно повеќе.

Практичност? Што е тоа практичност? Багажник е практичност? Јети има ~50 литра поголем багажник.

Пространост? Исти димензии имаат, или барем слични.

Гаранција? -

Возни карактеристики? -

Off Road Карактеристики? До „50%“ на задни префрлаат и двете.

Големина на багажник? Јети има ~50 литра поголем багажник.

Ниво на опрема? -

Цена? -

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1694 на: 15 Јануари 2014, 12:50:02 pm »

I ti imas oformeno mislenje bazirano na hatred pa pak mislis deka produktivno komuniciras. Podobro da go nemas otkolku da e pogresno, odnosno bazirano na detski igracki.

Што е тоа hatred?

Што е за тебе детска играчка?

Што не е за тебе детска играчка? (Spark ? )

И дали за тебе е погрешно мислење ако мислењето одстапува од тоа дека Опелот е добар, и покрај што некој потрошил време да испита што е  и како е, и покрај што пробува аргументирано да дискутира?