Автор Тема: ФУДБАЛ  (Прочитано 282959 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Одг: ФУДБАЛ
« Одговори #870 на: 24 Јуни 2012, 23:55:19 pm »
Tocno e deka Italija igra so mnogu pomalku placenje od porano. I toa e za pozdrav. Denes igraa dobro ali ne dovolno dobro za ja eliminiraat Anglija za 90 min..a koga veke stigna do penali , jasno bese koj ke odi ponatamu.

Mometalno ne znam koi se pogolemi plackovci na prvenstvovo: Spanija ili Portugalija.

Abe Deutschland uber alles.! ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #871 на: 24 Јуни 2012, 23:58:16 pm »
Англија седеше пред гол 75м. бункер играат за срамота. Не заслужија да поминат, Италија помина заслужно .

Тоа заслужно е клучното, тоа треба да значи дека не се извадиле туку го добиле тоа што го заслужија. Тоа ми беше поентата на муабетот. Друготот си е ок.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #872 на: 24 Јуни 2012, 23:58:24 pm »
Заслужено си тепа Италија, Англичаните ги немше цела утакмица, 30 удари на голот имаја Италија, Англија 10. Криво ми е за Џерард, цел живот трча како коњ, копилињата околу него си го ладат, и ги боли за Англија.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #873 на: 24 Јуни 2012, 23:59:18 pm »
Ти ми дужиш лименка пиво ;D Ладно :D :D

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #874 на: 25 Јуни 2012, 00:07:50 am »
Јас потврдвам дека ти дужам, кога и да си на поминвање накај БТ обавезно барај ме, или јас ако сум на поминвање накај СК ќе те барам, си го заслужи пивото, уште пред почеток на првенство рече :D Колку и да ги неќам Итаљаните денес ги растурија Енглезиве.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #875 на: 25 Јуни 2012, 00:12:14 am »
Италијаниве подобро играа во регуларниот дел, ама Енглезиве им покажаа како се игра катанаџо на Италијаниве, свесно ...

Е сега, секој ке каже дека пеналите више се лотарија и НЕ се показател за квалитет на една репрезентација ...

Немаше да ме чуди и Англија да помине, но, секоја чест за Италија, беа добри, ама не кој знае колку ...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #876 на: 25 Јуни 2012, 00:17:27 am »
Mometalno ne znam koi se pogolemi plackovci na prvenstvovo: Spanija ili Portugalija. - DVETE

Abe Deutschland uber alles.! ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #877 на: 25 Јуни 2012, 00:18:58 am »
Томи статистиката не вика така. Тоа јасго кажувам цело време. Точно дека Италија ко посакувала ова катанаџо ама него добила пошто планирале и да нападнат. Енглезиве беа брука веруј. само првите 20 минути ги играа.

Еве да не мислиш дека зборам така пошто навивам одма ќе кажам. Швабите многу појака игра имаат, според мене се појаки, Итаљаните само среќа им помага. Исто и Шпанците за нијанса се подобри, како и што покажува статистиката. А за Португалија не знам, тука е мачка у вреќа.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #878 на: 25 Јуни 2012, 00:37:52 am »
Томи статистиката не вика така. Тоа јасго кажувам цело време. Точно дека Италија ко посакувала ова катанаџо ама него добила пошто планирале и да нападнат. Енглезиве беа брука веруј. само првите 20 минути ги играа.

Еве да не мислиш дека зборам така пошто навивам одма ќе кажам. Швабите многу појака игра имаат, според мене се појаки, Итаљаните само среќа им помага. Исто и Шпанците за нијанса се подобри, како и што покажува статистиката. А за Португалија не знам, тука е мачка у вреќа.

Брат, мислам дека не сме се разбрале ...
Италијаниве подобро играа во регуларниот дел

Само сакав да кажам дека кога дошла работава до пенали, никад више не знае кој ке иде даље ...
Срамно за фудбалот ке беше да поминеа репрезентации како Англија, Грција, Франција ... Репрезентации кои мислам на сопствениот гол првин ... И Шпанија некако не ми се допаѓа, затоа што откако ке дадат гол, ја пимплаат топката до бесвест ...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #879 на: 25 Јуни 2012, 01:03:31 am »
Јас изгледа не сум разбрал :D :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #880 на: 25 Јуни 2012, 01:07:26 am »
Јас сум за циганите португал, Германија според мене е најдобра, а шпанците играат најдосаден фудбал без напаѓач.

Италија ми се втори омилени од овие 4.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #881 на: 25 Јуни 2012, 01:39:54 am »
Deutschland uber alles.! ;D

Најјак фудбал играат Германците и заслужено треба да победат! :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #882 на: 25 Јуни 2012, 02:08:33 am »
Денес е ден на Италија.Прво победа на Ферари па после полу-финале.Сосема заслужена победа на Италија,Англија ама баш ништо не покажа и цело време играа дефанзивно што не е и за изненадување ако се знае каков тренер е Хоџсон.Мислам дека Панчев беше во право дека беа даелку поизморени од италијаните со оглед на тоа колку натпревари изиграа.Истото може да се забележи и кај шпаницте,кои ја пимплаат топката само како начин полесно да се одбранат одкако ќе постигнат гол,а тоа со играчи како Чави,Чаби Алонсо,Иниеста и Силва воопшто не е тешко :).
Италија во сите случаи кога имало афери местење во фудбалот во нивните лиги освојувала трофеј останува да видиме дали ќе продолжи таа традиција ;) FORZA AZZURI!!!
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #883 на: 25 Јуни 2012, 08:56:32 am »
Боље полуфинале неможеше ни да посакаме Италија - Германија....

натурализираните германци ќе ги пратиме "дома" ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #884 на: 25 Јуни 2012, 09:49:11 am »
Италија, пак гзлачки се извадија :)