Не ми го чепакајте бе Ибро, каков вол е човече абе неможат 2ца да го бутна, дуел да му земат. Иначе у Милан е доста смирен, во 2 сезони колку што е во Милан има 2 пати глупост направено за што 2 пати добил 3 натпревари суспензија, вториот пат беше испровоциран од противнички играч, ама само Ибра јадеше директен црвен и суспензија, педерчето од Наполи ми се чини беше, што почна прв ништо не доби, испадна жртва. А утакмицата што беше интересна беше, Велбек даде убав гол, ама според мене не сакајки, како да сакаше друго нешто да направи, и волкот исто даде гол на среќа, ако приметивте праше чудни фаци, креваше раменици и се смешкаше у стилу еј абе ова влезе, наместо да го прославува голот. Заслужена победа на Англија, сакам да поминат они и Франција, Украина имаа почетничка среќа, Шведска некако го немаат тој квалитет за да бидат подобри од велесили како французите и енглезите.
Баш така вината за слабиот резултат на Италија мора да се бара само кај тренерот.Самиот ја прокоцка утакмицата првин со тоа што уште од почеток на второ почна да се брани,а второ со катастрофалните измени што ги направи посебно со потегот кога го извади Балотели.
Прандели е тиња тренер, ја ич не го сакам, според мене кога више тргна да брани резултат и да пробува гол од контри да дае, требше да ја трансформира играта у 4-5-1, ќе добиеше поцврста одбрана со тоа што бековите ќе седеа позади, а крилата ќе пробиваа по страна, и средината ќе им беше погуста. Стварно не знам со кој памет игра 3-5-2 најтапа формација е, поготово за да се одбраниш.