Автор Тема: ФУДБАЛ  (Прочитано 244113 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Одг: ФУДБАЛ
« Одговори #195 на: 20 Февруари 2012, 15:49:32 pm »
Затоа Ибра има 3 златни топки по ред, зашто е подобар. Ок, јас сум навивач на Барса и што и да кажете против Барса ќе ви контрирам ама најверодостојни се бројките и професионалните критичари и проучувачи на тактика и слично...А бројките и критичарите кажуваат дека овој фудбал што Барселона го игра е најдобар убедливо на сите времиња, пак не го кажувам тоа јас... Бројките кажуваат дека од можни 16 титули они имаат освоено 13, кажуваат дека се единствена екипа со освоени 6 титули во една сезона...За Меси кажуваат дека има 27 гола дадено + 15тина асистенции, кажуваат дека ги достигна и ги престигна најголемите имиња во фудбалот...и уште многу вакви факти, кои вие кои не навивате за Барселона и здосадено ви е тој тим да ги освојува сите можни титули и секоја сезона да ви полни по 5 гола, нема никогаш да ги прифатите токму од истите причини. Јас сум за Барселона уште од времето на Ривалдо кога и почнав да гледам фудбал...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #196 на: 20 Февруари 2012, 16:14:12 pm »
океј ај уживајте си во "најдобрите", само не знам кај ќе се криете кога на уефа ќе и здосади од барселона. многу се искриви фудбалов, пари, прекупувања, политики и разно разни глупости.
иначе бојан, професионални како што ти ги нарекуваш критичари има еден куп, сите се стручњаци и професионалци, мене ме здоболе таквото они што ќе кажат. јас на пример барса ептен ја сакав ривалдо кога играше таму, сега се лигава екипа и не можеш да го оспориш фактот дека судиите ви помагаат. иначе во врска со најдобар фудбал на сите времиња, тоа е субјективно, секој милува различен стил, различен начин на игра, можеби барса игра најатркативен, ама за најдобар немој да тврдиш такво нешто ;) прашај некој постар како играле ајакс во 90тите, како играл милан во времето на бастен-гулит-рајкард итн... ја не зборам дека ми е криво што барса има големи успеси, туку зборам затоа што стварно се случуваа некои навистина чудни работи околу целата игра на барса и судиите. ако се сеќаваш и милан во рок од 5 години играше 3 финалиња ЛШ од кои во 2 искочи како победник, па никој не збореше дека се лиглиња, педери што глумат и симулираат, никој не збореше како судиите им помогнале или пак дека играчите вршеле притисок врз судијата. тоа е работата што наеднаш ви пркна тимот летате у облаци, и се праите слепи пред очигчедните работи и место да одговорите на истото одма реплицирате со бројки и некои си податоци.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #197 на: 20 Февруари 2012, 16:38:50 pm »
Иако не сум преголем фан на Барса сепак мислам дека се најдобрата екипа досега што сум ја гледал одкога пратам фудбал.Гвардиола во целост ја спроведе филозофијата на Ариго Саки дека секој во тимот треба да е играч од средина односно да има осет да прими топка и да даде точно подавање без паника и притисок.Точно е дека имаат помош од судиите,но секогаш најдобрите имале помош од судиите не само во фудбалот,а тој статус на најдобри го заслужија со својата игра која никоја друга екипа не ја игра и тешко дека ќе ја игра во наредните години бидејќи не верувам дека повторно ќе можат да се соберат толку добро технички потковани играчи на едно место.Најголем респект за мене е нивната школа од каде што излегува играч на свои 18 години,а веќе е подобар од 80% на играчите во серија А на пример.Тоа е и нивната најголема предност бидејќи од најмали категории се игра иста фудбалска филзоофија и сите тренери практикуваат ист начин на игра како и првиот тим и играчот кога доаѓа во првиот тим не му треба воопшто период на аклиматизација и совршено се вклопува во средината.Најголема желба на Гвардиола е да настапи на еден натпревар со 11 првотимци од школата на Барса мислам дека му фалат уште 2-3 за тоа да го оствари,додека ова за реал е научна фантастика и нешто што никогаш нема да го имаат ;)

P.S. Да не има некој овде за јуве што навива??
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #198 на: 20 Февруари 2012, 18:24:13 pm »
Не зборам за мак критичари туку за светски познати кои знаат што зборуваат...Извини ама ако некој не може да се приближи до голот на Барселона,а притоа губи 2,3,4-0 нема право да се буни...сите ја спомнуваат таа утакмица со Челзи каде судијата наводно не досудил 3 пенали демек чисти, да може еден беше сигурен пенал, т.е. кога Валдез излезе на топка и го сопна Дрогба...ама пак затоа следната година мислам во полуфиналето со Интер, Кркич даде чист гол во 90-та мин кој ќе ги однесеше до финале, а судијата (нели "помошникот" на Барселона) виде наводна игра со рака од страна на Абидал каде по снимката чисто се гледа дека топката го удрила во стомак...минатата недела Барса даде 4 чисти гола од кои 2 беа поништени, Осасуна даде еден од офсајд од пола метар...Ова не верувам дека е нешто намерно од страна на судиите, зашто ако се докаже дека е намерно си има и соодветни казни.Ова ако е помагање тогаш јас сум Бил Гејтс...факт е дека никој не може да и припари на Барселона во моментов и затоа сите толку немоќни бараат други кривци...И јас сум спортист и јас кога ќе изгубам некогаш барам кривец во друг,судија или кој и да е...ама пак јас сум крив што сум изгубил...

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #199 на: 20 Февруари 2012, 18:45:51 pm »
Де бе и овде ли тресење зелени. Меси бил не НАЈ, а на Барса и помагале судии.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #200 на: 20 Февруари 2012, 18:48:11 pm »
За*би нема крај дебатава... јака е песнава само http://www.youtube.com/watch?v=zkKR1pA5Q1g :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #201 на: 20 Февруари 2012, 19:45:21 pm »
Ах бе роналдињо,кај си да прочиташ,меси над сите бил..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #202 на: 20 Февруари 2012, 19:49:45 pm »
е тој Роналдињо, да беше карактер уште ке играше и ке беше број 1, ама тоа е

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #203 на: 20 Февруари 2012, 19:54:20 pm »
Сите ние праиме нешто што ни одговара и што ни се прави,се додека не ни прдне во главата во даден момент..После тоа...

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #204 на: 20 Февруари 2012, 20:01:22 pm »
Роналдињо беше ... таман кога почна Меси во првиот тим овој отиде во Милан и се заеба според мене, иако не беше и таму лош, ама замисли што ќе правеа со Меси во Барселона...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #205 на: 20 Февруари 2012, 20:02:03 pm »
Роналдињо беше ... таман кога почна Меси во првиот тим овој отиде во Милан и се заеба според мене, иако не беше и таму лош, ама замисли што ќе правеа со Меси во Барселона...

Тогаш веке беше пропаднат

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #206 на: 20 Февруари 2012, 20:15:43 pm »
Роналдињо и неговата фудбалска интелегенција се недостижни за меси и компанија..

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #207 на: 21 Февруари 2012, 04:54:29 am »
Роналдињо и неговата фудбалска интелегенција се недостижни за меси и компанија..

Колку потполно се согласувам со оваа реченица...
Значи, работите што Роналдињо ги прави на терен како индивидуалец, визија, стил, атрактивност се нешто што ретко се гледа ...
Гледам сега Најмар прави некои потези, ама ке видиме ... Да го гледаш Роналдињо со топка во нозете против 3-4 противници е празник за очи за секој фудбалски фан ...

Не верувам дека ниту еден друг фудбалер не добил аплауз од цел Сатијаго Бернабеу, кога ја одигра една од најдобрите утакмици во својот живот против Реал ... Цел стадион му аплаудираше .... тоа многу ретко се гледа ...

За мене лично, Кристијано Роналдо е покомплетен играч од Меси, технички гледано ... Ама момаков е ептен самобендисан како и неговиот учител Мурињо ...
Ке се степаше со Алонсо кој пенал да шутне ...

Како и да игра Барселона, им носи резултати, и имаат постигнато успеси кои ретко која екипа ке може да ги повтори ...
не требаше да го играат финалето против Манчестер, реално, требаше Челси да иде даље, тоа беше грабеж на столетието ...
Убаво рече Дрогба на крај, This is fucking disgrace ...

Како и да е, Меси ке остане легенда, со свои 25 години направи нешто што на легендите во кои се вбројува има требаа по 30-33 години ...

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #208 на: 21 Февруари 2012, 13:16:03 pm »
Јас во барса повеќе ги ценам Чави и Иниеста,и мислам дека да не се тие двајца,ма не Меси  св.Меси да дојде џабе е ЧД
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #209 на: 21 Февруари 2012, 13:22:09 pm »
Иако не ги сакам Барса, смешно ми е оспорувањето од неколкумина овде дека не се најдобрата екипа во последниве 4-5 години. А и толку доминантна екипа немало сигурно 10-15 години, за пред тоа не можам да судам затоа што не сум прател редовно.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.