Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
сервис не е праен никаков 6 години и ако треба каиши маиши пумпи
Абе не се зезајте знам дека треба нешто да се праи ама ко шо кажав врска неам од коли и шо кога како зашо...Шала на страна кажете мајстор сервис или шо ти ја знам... гледав на една страна ауто центар од струмица SKF комплет: водна пумпа, ребраст каиш со лагер затегач и уше некој лагер или шо ти ја знам таму околу 9000 искача комплет доста ли ќе е или и филтри за се да сменам успут? стварно врска неам два дена тупам глаа помагајте...
Цитат: ќебе на 30 Јануари 2022, 20:13:33 pmАбе не се зезајте знам дека треба нешто да се праи ама ко шо кажав врска неам од коли и шо кога како зашо...Шала на страна кажете мајстор сервис или шо ти ја знам... гледав на една страна ауто центар од струмица SKF комплет: водна пумпа, ребраст каиш со лагер затегач и уше некој лагер или шо ти ја знам таму околу 9000 искача комплет доста ли ќе е или и филтри за се да сменам успут? стварно врска неам два дена тупам глаа помагајте... Брат, не разбираш. Барај цел мотор нов ако немаш 6 години пипнато ништо на колата. Ни уље немаш сменето? Каков сет каков SKF немаш поима што збориш. Најди на Гугл мапс најблизок автосервис, појди нека ја вид ибило кој и нек ти каже во каква состојба е и за што е чим си до толку тапа. Освен ако не си трол некој, а изгледаш тотално клулес, како трол впрочем.
@ќебе сакаш да кажеш дека 6 години немаш сменето ни уље?Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
A filtri ? Proveri filtri vo kakva sostojba se. Pa i da sedela da ne se vozi 6 godini. Prvo koga ke zapalia na majstor barem ulje i filtri. Toa so silice ne ti go resetiral majstorot. Najverojatno nisto ne e
Еве ти линк од дечкиве, јави се утре закажи термин и оди нека видат што треба да се прави. http://www.bismotors.com.mk/mk/Ако треба да се прави голем сервис сигурно ке биде над 10 000 денари!!Едит: Се наоѓаат во Визбегово позади новата бензиска на МакпетролSent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Цитат: Tomce на 30 Јануари 2022, 21:17:57 pmA filtri ? Proveri filtri vo kakva sostojba se. Pa i da sedela da ne se vozi 6 godini. Prvo koga ke zapalia na majstor barem ulje i filtri. Toa so silice ne ti go resetiral majstorot. Najverojatno nisto ne eЗначи колава се вози константно 6 години сакам да кажам дека немам мењано ништо освен тоа горе што спомнав основни работи уље антифриз кочници и електрониката ме изгореа многу тоа за еден дел само 18к со рака работна... иначе си тера колата ама приметив у задње време, не секогаш ама на семафор особено кога тргам со поголема гас на пример трга ко со втора по споро и звук ко у лер да вергла после во втора кога ке убацам истиот звук го има веќе во трета се губи и се осеќа и турбото и повлекува и после свети сиаличката само сервисна...