Denes odneseno voziloto na servis vo MStar na ilindenska servis za mercedes. Od oko moabetot bese da se smeni Ulje,filter za ulje,filter za nafta i kais i desna nadvoresna spona.
Se dogovoriv so gazdata bidejki kolava planiram da ja cuvam i vozam sigurno najmalce 5-6 godini da ja istrese cela i da vidime na sto sme.
Mi se javi popladnevo kolava na dizalica i vika esapot od oko i ovoj so tresenje cela kola ne e ist i mora da se menja
Ulje Repsol 5-40
Filter za ulje
Filter za nafta
Filter za vozduh
Vodna pumpa
Nazaben roler
Mazen roler
Zategac
Kais
I nekoj gumici mi spomna set nekade podliznuelo nafta rece toa sve kje smeni i da bide suvo barut.
Suma sumarum sve ova so kvalitetni delovi i raka kje bide 17100 denari. Ima opcija i so kineski delovi znaci kineska pumpa i tie roleri i zategaci,evtin kais i taka nataka toa bi bilo nekade sitno pod 15000 den. Mi spomna ako planiras da ja cuvas 2000-2500 ne ti menjaat nisto ama kje si bides miren 60-70000km.
Plocki predni zadni i diskovi bile dobri. Mozno e ama vika zdravje posle 2-3 meseci da smenam stabilizatori koj se danok na golemive bandazi i gumi.
Kolava tek utre kje bide gotova taka da nareden mesec ili posle toj kje ide i stabilizatorite da se smenat i edno centriranje i miren dasi bidam.