Автор Тема: Talbot Solara PULLMAN  (Прочитано 11061 пати)

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
Одг: Talbot Solara PULLMAN
« Одговори #30 на: 31 Август 2012, 22:56:16 pm »
пријателче грешка си француз е воа чудо :D

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
« Одговори #31 на: 31 Август 2012, 23:11:44 pm »
Епа сум се заебал :)
Него зашто држат цена поголема од Мондео 2000г. ? изглеа дека мондео е квалитет :D (заебанција на сметка на мондео) :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #32 на: 01 Септември 2012, 12:42:42 pm »
Дечко огласи ја на e-bay или mobile.de може ќе налеташ на некој колекционер.

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
« Одговори #33 на: 01 Септември 2012, 15:17:16 pm »
ке го сторам то само денес да ја сликам убо да ја испозирам :D

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #34 на: 01 Септември 2012, 15:35:10 pm »
Не ми се верува :) кога бев 10тина години имавме и ние ваква, бела. Мислев дека била единствена во МКД, ама сум се лажел. Нашата беше 1.6 мислам , се додека дибек не ја стумба, и појма неам што се деси, ја дадоа продадоа... како и да многу ја сакам и има нешто посебно во постариве коли, овие новиве (каква сака нека е) ги сметам за парче железо. Да си ја чуваш и некој ден коа ќе идам у БТ ќе дојдам на минутка да ја ѕирнам. edit - сеа приметив, и ми текна дека воланот и е ист како на Simca Chrysler 1307, таа ја имаше дедо ми, па дојде кај мене ја уништив, се глупирав со нејзе детиште недораснато. Со 17 години на полигон ја горев скокав и што уште не, ја продадовме, ама сеа ако ме прашувате за нејзе би ги дал сите коли што сум ги имал за да ја вратам назад.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #35 на: 01 Септември 2012, 16:26:46 pm »
Не ми се верува :) кога бев 10тина години имавме и ние ваква, бела. Мислев дека била единствена во МКД, ама сум се лажел. Нашата беше 1.6 мислам , се додека дибек не ја стумба, и појма неам што се деси, ја дадоа продадоа... како и да многу ја сакам и има нешто посебно во постариве коли, овие новиве (каква сака нека е) ги сметам за парче железо. Да си ја чуваш и некој ден коа ќе идам у БТ ќе дојдам на минутка да ја ѕирнам. edit - сеа приметив, и ми текна дека воланот и е ист како на Simca Chrysler 1307, таа ја имаше дедо ми, па дојде кај мене ја уништив, се глупирав со нејзе детиште недораснато. Со 17 години на полигон ја горев скокав и што уште не, ја продадовме, ама сеа ако ме прашувате за нејзе би ги дал сите коли што сум ги имал за да ја вратам назад.

То е то...сентименталноста. Јас таков ќеиф правам за Бубите. Прва кола ми беше Буба. И Ферари да купам ќе ми фали Буба да имам и да си ја брчам низ град. Ниедна кола не ми праи ќеф колку Буба што може. V8,V10,V12 што сакаш давај ми :D Буба си е Буба и нема замена.

Се разбира и други коли си имам мерак Dodge Charger 69, Ford Mustang 67, BMW M5, Mercedes AMG V12, Ferrari F430...сето тоа е ОК ама тоа се коли кои сакам да ги возам и би правел ептен мерак,...но друга работа е сентименталноста.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
« Одговори #36 на: 01 Септември 2012, 17:16:40 pm »
Шознам, не верувам дека колава би имала којзнае каква вредност, прво личи ко Лада Самара, грда е ко такво, а не е нити олдтајмер. Без вреѓање. А за тоа Carpathian Lord што зборува, комплетно се сложувам.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: Talbot Solara PULLMAN
« Одговори #37 на: 01 Септември 2012, 18:21:05 pm »
Za vredenje ne vredi, ama mene Simkata i ovaa mi vredat kolku cel svet. Toa e toa, da ne bev tolku glup barem simkata ke si ja imav ama toa e, taka da cuvajsi go talbotot da ne kenkas ko nas :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #38 на: 01 Септември 2012, 18:29:30 pm »
Олдтајмер е... Колава за некого не вреди 100 евра, ама за некого вреди 100.000 евра...

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 01 Септември 2012, 21:29:56 pm »
уште сум во мисли 80% сум одлучен за да ја дотерам а другите 20% ми се за да ја дам ! еве денес ја штеловавме предницата, сменети чаури на мењач сменети гумици на балаштрангла,дотерано палењето нови свекици менато масло измиена исчистена и малце пробана еве нешто од денес:D

http://www.youtube.com/watch?v=rVjJoDM71SQ&feature=youtu.be

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #40 на: 02 Септември 2012, 03:46:33 am »
Ее така да заличи малку :D

Иначе за оние што ви личи на Лада...не ви личи на лада туку на Москвич Алеко.

Ја копираа пусти Руси баш оваа кола.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #41 на: 02 Септември 2012, 11:28:45 am »
Ако си сентиментално врзан за колава,не ја давај,кога-тогаш парите ќе дојдат ќе си ја средиш..

Знам јас колку плачев ко пиче некое,кога татко ми го даде бенџаминот,затоа што бев врзан за колата..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #42 на: 02 Септември 2012, 12:02:58 pm »
Олдтајмер е... Колава за некого не вреди 100 евра, ама за некого вреди 100.000 евра...

Youngtimer е :) не е олдтајмер

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2513
  • Дете Битолчанче
« Одговори #43 на: 02 Септември 2012, 13:08:37 pm »
море ендек еден .. среди ја колата, ваква кола не наогаш на секој чекор  :D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 02 Септември 2012, 15:07:28 pm »
денојве ке ги поминам бандашите со демол да му ја извам бојата и после ке ги фарбам! следно ке ја исполирам не вервам дека ке смени мн ама вреди да се проба :D плаанирам и нови гуми да му клам оти со овие ми е страф да ја возам му излегоја телојте  недај госпо ке ме исфрли негде како шо ја пукам :D