Автор Тема: Услужен оглас: Се продава половна клима Panasonic  (Прочитано 932 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
Комшика ја продава климава, по нејзино кажување не е користена многу, иде комплет со цевкарии само фреонот е испуштен, и треба чистење од она што јас го видов. Јас се мислев за кај мене да ја ставам, ама си ветив дека следната што ќе ја земам ќе биде инвертер.
Некоја слика:

Предлог цена? Ништо слично не најдов по огласиве за да оформиме некоја почетна, така да молам за совет.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Услужен оглас: Се продава половна клима Panasonic
« Одговори #1 на: 12 Ноември 2021, 16:49:18 pm »
Многу неблагодарна работа е ова да се процени. Зошто е испуштен фреонот? Се плашам дека мајстори само за фреон и монтажа ќе наплатат над 6000 денари. Колку да се процени тогаш клима уредот.

Sent from my...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2 на: 12 Ноември 2021, 18:09:05 pm »
Кај стариве сега пред месец дена им монтираа клима, на неа беше исто испуштен фреонот, скината цевкарија и инсталација, немаше конзоли за надворешната. Дојде еден дечко, за 4000ки им ја монтираше, нови кабли, нов бакар, конзоли и полнење.
За оваа од огласов помалку ќе чини сигурно, ама ретко кој ќе се нафати за пониска цена, инаку фреонот е пред некоја недела испуштен поради демонтажа (стварно незнам зошто, кога можеле во надворешна да го соберат) никогаш пред тоа не била дополнувана, ама како што пишав и слабо користена.

Стварно немам претстава за цена, стар модел е, не е користен, од некое познавање да речам 4000ки?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #3 на: 23 Ноември 2021, 22:49:30 pm »
Бумп 3000мкд.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор