Автор Тема: preporachajte dobri ksenon sijalici  (Прочитано 1846 пати)

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
preporachajte dobri ksenon sijalici
« на: 20 Септември 2021, 21:10:46 pm »
Izgore ednata sijalica na pozicijata Philips Xenstart D1S so niv ja kupiv kolata i terashe skoro 3 godini (ne znam koga se staveni) arno ama denes sekade kaj shto se javiv mi vikaat zemi si od ovie ke ti teraat godina bez problem ili nekoi pola godina bez problem... aman be lugje pa ksenoni ako menjam na pola godina ili godina nalet i sijalica i se.

Znachi od patalci ako ima da se pofalat ili da gi isplukaat tie shto naj nechinat da znam shto da zemam ili da odbegnuvam.

Originalnite od Philips gledam na niv imaat fabricka garancija 2000 rabotni saati ama toa nieden prodavac kaj nas ne go dava. Dali da kupam praxis kako naj eftini pa kako se trefne taka (1200 denari) ili da odam na nekoja skapa varijanta od 100tina i poveke evra?

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Одг: preporachajte dobri ksenon sijalici
« Одговори #1 на: 20 Септември 2021, 21:14:24 pm »
Izgore ednata sijalica na pozicijata Philips Xenstart D1S so niv ja kupiv kolata i terashe skoro 3 godini (ne znam koga se staveni) arno ama denes sekade kaj shto se javiv mi vikaat zemi si od ovie ke ti teraat godina bez problem ili nekoi pola godina bez problem... aman be lugje pa ksenoni ako menjam na pola godina ili godina nalet i sijalica i se.

Znachi od patalci ako ima da se pofalat ili da gi isplukaat tie shto naj nechinat da znam shto da zemam ili da odbegnuvam.

Originalnite od Philips gledam na niv imaat fabricka garancija 2000 rabotni saati ama toa nieden prodavac kaj nas ne go dava. Dali da kupam praxis kako naj eftini pa kako se trefne taka (1200 denari) ili da odam na nekoja skapa varijanta od 100tina i poveke evra?
Јас би ти препорачал Philips, али какви и да купиш смени ги двете зошто ке ти се разликува топлината на светлина на двата фарови.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 20 Септември 2021, 21:21:37 pm »
Јас би ти препорачал Philips, али какви и да купиш смени ги двете зошто ке ти се разликува топлината на светлина на двата фарови.

Toa okolu parot i bojata mi e sovrseno jasno, poveke me interesira kaj nas na pazarot shto ima od izbor i koja marka/tip se pokvalitetni.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #3 на: 20 Септември 2021, 21:21:55 pm »
Jas zemav xenon filips za astrata I odea vo par, iako samo edna mi pregore.
Par bea 5000-5.500 denari.
Dvete gi smeniv, starata ja cuvam za rezerva, kako sto kaza clenot pogore, da ne se razlikuvaat.
Nez tocno koj model.

Zemi brend, ne se zaebavaj so obicni I gledaj da e original, t.e. od ovlasten uvoznik.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #4 на: 20 Септември 2021, 21:24:03 pm »

Toa okolu parot i bojata mi e sovrseno jasno, poveke me interesira kaj nas na pazarot shto ima od izbor i koja marka/tip se pokvalitetni.
Пред 3 години кога ми прегоре на тогашната кола од сите што ги споредив во светлина и боја Philips XenStart мислам беа ми оставија најдобар впечаток и такви ставив.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 20 Септември 2021, 21:30:59 pm »
Пред 3 години кога ми прегоре на тогашната кола од сите што ги споредив во светлина и боја Philips XenStart мислам беа ми оставија најдобар впечаток и такви ставив.

A koj nudi Philips XenStart? nikade ne najdov po online dukjanive shto se. Ili ako se zastaren model togash koj Philips da go zemam i od kade?

@deksa koj e uvoznik dali za philips dali za osram kaj nas? ili bilo koj drug ako znae neka kaze da ne lutam.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #6 на: 20 Септември 2021, 21:33:17 pm »
Филипс оргинал да си купиш.
Ги има кај нас во Фели - Ас
https://www.facebook.com/feliasmacedonia/

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #7 на: 20 Септември 2021, 21:48:35 pm »

A koj nudi Philips XenStart? nikade ne najdov po online dukjanive shto se. Ili ako se zastaren model togash koj Philips da go zemam i od kade?

@deksa koj e uvoznik dali za philips dali za osram kaj nas? ili bilo koj drug ako znae neka kaze da ne lutam.
Jas gi zemav preku prijatel sto gi zema od ovlasten, iskreno nez od kade, ama ete osmica ti pisal.
Vo megjuvreme ke prasam.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 20 Септември 2021, 21:54:24 pm »
Филипс оргинал да си купиш.
Ги има кај нас во Фели - Ас
https://www.facebook.com/feliasmacedonia/

@osmica8 a kaj se naogjate? Na FB stranata otvoriv nema lokacija. Probav i web stranata da ja otvoram ama ne raboti.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 21 Септември 2021, 21:14:43 pm »
od pusta zelba za philips na kraj izleze magneti marelli :)

otidov denes vo feli-as i se razbravme so eden taka povozrasen gospodin (valjda gazdata) za cena na filipsot, odam vadam pari .. se vrakjam mi vika abe sme gi prodale filipsot mozam da ti ponudam magneti mareli. i ne mi se odese 100 pati po dukjani taka da se storiv so 2 sijalicki magneti mareli, desnata ja namontirav uste odma ama oti kasno pocna da se stemnuva taka da drugata ke ostane za utre da se smeni, pa da vidime kako ke se pokazat italijanive proizvedeni vo koreja :)

fala @osmica8 za preporakata