Автор Тема: Купувам гаража во околина на Веро 2 (Карпош)  (Прочитано 3365 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Одг: Купувам гаража во околина на Веро 2 (Карпош)
« Одговори #30 на: 24 Април 2024, 01:29:24 am »
Нем Стефчота да ми га дираш... најпоштен шоп од сви градежници!
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 104
« Одговори #31 на: 24 Април 2024, 03:10:12 am »
Ги мрзи.

Јок ги мрзи, НЕ ЗНААТ ДА МАНИПУЛИРААТ со возило во простор предвиден за паркирање.

Живеам во близина на шити мол во Карпош.
Иако под шити мол и покрај него има поголем број на места за паркирање, гостите се паркираа и сеуште се паркираат низ населба, надевајќи дека ќе најдат доволно широка „полјана“ за нивното ауто.
Ги гледав од тераса шопингхоличариве, доаѓаат пред моја зграда, забележува празно место за паркирање, се збуцува челно и си оди во шити мол.
Кога се враќаа, за да си одат, 95% не знаат да возат наназад т.н. во рикверц.
90%++ не знаат да ја манипулираат колата напред, назад, лево, десно за да излезат од местото каде се збуцале.
100% немаат осет за простор.
Огромен процент си одеа дома со удрена, изгребана кола од нив самите или од некои како нив.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 104
« Одговори #32 на: 24 Април 2024, 03:21:57 am »
Значи лично зборев со Стевчо Јакимовски, го начекав на улица и му викам градоначалник што правиме со коливе на улица, не можеме до дома да се пробиеме. Ми рече: “Знаеме што е проблемот ама не можеме да забраниме засега паркирање на улица, ќе не потепаат овие од куќите”.
Ова за Тафталиџе 1 се однесува, ма да катанга е буквално секаде. Муџахедините на Прашка почнаа од двете страни да оставаат коли.

Едино ако продужи зонското и наваму ма да не сум оптимист реално.

А од ендемски видови не можам да ги разберам кретените што идат у Сити Мол и не плаќаат 40 денари за 4 саати. Па за 40 ебани денари да кружам ко мрднат бива ли бе?

УЧК, УЧК!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тој што го збориш, абер нема од решавање проблеми. А за создавање проблеми, меѓу првите е.

Пред повеќе години (десетина) издејствува за да станат улиците низ карпош еднонасочни.
Хоризонтална и вертикална сигнализација не е обновена од тогаш. Не знам дали сеуште се улиците еднонасочни и до каде се еднонасочни.
На улица меѓу градинка и школо се паркирани возила од двете страни. Ми е страв да помислам за тие мали деца што поминуваат меѓу возилата за да ја преминат улицата, да не настрада некое.
Меѓу Карев и библиотеката Другарче на улицата се изградени тротоари од двете страни. Денес се паркинзи за возила. Тука исто ми е страв дека некое дете ќе настрада.

Одговор на тој што го спомнуваш е „што можеме, нека пазат“.

Го има изедено времето него, нема прогрес ниту новости од него...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #33 на: 24 Април 2024, 14:32:42 pm »
Zarem kaj vas sami decata odat vo gradinka ?