Автор Тема: Купувам гаража во околина на Веро 2 (Карпош)  (Прочитано 3363 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1727
Одг: Купувам гаража во околина на Веро 2 (Карпош)
« Одговори #15 на: 22 Април 2024, 21:23:24 pm »
Паркинг во Скопје нема никаде веќе.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2082
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #16 на: 22 Април 2024, 21:36:43 pm »
Има ако пратиш порака , катни гаражи на сите страни тоа што не се способни да ги одржуваат и да изградат нови 7ходини дијагнози се на власт со сменети прибивалишта во скопје па не им треба паркинг место.Има и оние  ке купат стан 1850еурм2 и ке дојдат позади рузвелт џабе-муфте да се паркираат  како порано па од тука пеш како лисици со опашки сФиени, па ти вечер коа ке се вратип од пат како мајмун ке праиш кругови. Купуваат станови 61квадрат х фром 1250 то 1850еур, ама не купува паркинг место или гаража .На таквите и не треба да им се продаде гаржаили паркинг место има пари за стан нема за гаража паркинг место се прави на 6ипол таков треба добро да се испрангија 19,4 цм ,ништо ова не сеоднесува до господинот кој купува гаража него до оние кои кои сите ги имаме во зграда  и се прават на 6ипол.На Таков сув дери го да плати па да го воспита детето утре дека ако има кола му треба и паркинг место или гаража ако не ке плати дебело у будучности.

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 104
« Одговори #17 на: 23 Април 2024, 03:48:31 am »
Треба да се смени Законот за урбанизам и Законот за градење и незнам кој уште закон: Ако во урбанизмот за градење на една зграда е задолжително X паркирни места во градежната парцела за секој стан, тогаш да НЕ може да се продаде стан без гаражно место. Зошто да се прави разлика со некој кој купува куќа и колата си ја паркира во двор?
Така ќе се реши паркирањето на огромен број автомобили а и проблемот со паркирањето кај млечен, лептокарија, градски ѕид, секаде каде подземните гаражи ги претворија во било што што не е за паркирање возила.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #18 на: 23 Април 2024, 07:31:44 am »
Нема да се реши. Пак нема да паркираат во гаража повеќето. Ги мрзи.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1765
« Одговори #19 на: 23 Април 2024, 08:20:17 am »
Треба да се смени Законот за урбанизам и Законот за градење и незнам кој уште закон: Ако во урбанизмот за градење на една зграда е задолжително X паркирни места во градежната парцела за секој стан, тогаш да НЕ може да се продаде стан без гаражно место. Зошто да се прави разлика со некој кој купува куќа и колата си ја паркира во двор?
Така ќе се реши паркирањето на огромен број автомобили а и проблемот со паркирањето кај млечен, лептокарија, градски ѕид, секаде каде подземните гаражи ги претворија во било што што не е за паркирање возила.

Што ќе се реши во оваа држава, градежната мафија мислиш ја интересира дали има проблем со места за паркирање? Кој го интересира тоа, и така зградите се прават за перење пари и апсолутно никаква грижа за изведбата, распоред и стандарди за живеење. Пуштиле реклама 35 м2 стан со посебна спална, кој нормален става спална во 35 м2 стан, 4 м2 тараса, 4м2 купатило, 20 м2 нека ти е дневна колку двајца да има кај да седнат и една спална со кревет како во кабина на брод да си.

Да не збориме што никој не купува затоа што гаражите се скапи, а за стан зимаат кредит на 30 години па секој трошок плус му е неиздржлив.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #20 на: 23 Април 2024, 08:52:06 am »
Не ми е јасно како луѓево кои имаат возила, а купуваат поготово нови станови, каде им се нуди да купат и паркинг место, не го купуваат, туку се надеваат дека ќе паркираат на улица бесплатно. Тоа можеби само во Ново Лисиче позади Макпетрол бензинската, ама и таму кај некои згради е кнап. Да дојдеш од работа, пат, искачање, и да кружиш 30 минути да бараш паркинг место зашто не си го купил паркинг местото (не навлегувам во причини), си правиш таков стрес и си го ебеш квалитетот на живот, па џабе и да имаш 200 м2 стан и комоција.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #21 на: 23 Април 2024, 09:23:58 am »
Мене ми е криво што кога купував стан во Аеродром, зедов само едно паркинг место, со овој памет ќе земев уште едно во комбинација со подрум/остава. Цената беше добра и тогаш (2019), 3000 евра, што на целата сума на кредитот немаше ништо значајно да ми смени. Сакам да кажам, иако не бев жител на Аеродром па да имам некоја поголема претстава за проблемот со паркирање, уште тогаш ми беше незамисливо, баш тоа што го кажа, после работа да кружам да барам место кај да се паркирам, а посебно што во тој дел се градат уште згради.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #22 на: 23 Април 2024, 09:28:35 am »
Кое задолжување е ова, ццц.
Стан по 1500е м2, паркинг место 6000е . Феномени сме.
60м2 стан + 2 паркинга кошта 100.000 евра. Враќање цел живот за обична раја.
Никогаш не вели никогаш.

Присутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #23 на: 23 Април 2024, 19:09:14 pm »
Nema resavanje tie sto ziveat vo kuki kaj mene imaat I garazi vo podrum I parking vo dvor dzabe pak se ostava kola na trotoar na ulica. Za primer kuka so 3 garazi, garazite zjaat dole staveni tocaci, a na trotoarot pokraj kuka naredil plasticni konusi "no parking" za da moze on da si se parkira ko na majka mu da e trotoarot.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #24 на: 23 Април 2024, 19:44:31 pm »
Nema resavanje tie sto ziveat vo kuki kaj mene imaat I garazi vo podrum I parking vo dvor dzabe pak se ostava kola na trotoar na ulica. Za primer kuka so 3 garazi, garazite zjaat dole staveni tocaci, a na trotoarot pokraj kuka naredil plasticni konusi "no parking" za da moze on da si se parkira ko na majka mu da e trotoarot.

Да видиш како има решение, само сеуште има место за "дишење". Кога ќе загусти, општината ќе најде решение. Секој кој има гаража или двор, а има кола и не ја паркира внатре, нека плаќа пари на општинска сметка. Опни ги по 100евра месечно, па да видиш како ќе паркираат внатре. Пола гаражи во карпош, се полни со старински работи, ќе се најде за некогаш, не го фрлај. Стара школа го прави ова претежно.
За се има решение, за се.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #25 на: 23 Април 2024, 20:24:45 pm »
Кога ќе живеете таму на нивно место ќе сфатите зошто не внесува кола.
Од многу "на 5 минути сум", гости од комшии, да си дојдеш дома па нема да можеш да влезеш пеш а не па да паркираш.
Тотално ги поддржувам и оправдувам пошо за овој народ, само така.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #26 на: 23 Април 2024, 20:32:19 pm »
Sekoj sto kupuva nov stan treba da zeme i garaza. Arno ama deneska tesko da vidis familija so edno vozilo. Site se so minimum dve-tri pa uste ako ima i sluzbena kola tolku e kraj zatnato e sve.

Присутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #27 на: 23 Април 2024, 20:36:46 pm »
Кога ќе живеете таму на нивно место ќе сфатите зошто не внесува кола.
Од многу "на 5 минути сум", гости од комшии, да си дојдеш дома па нема да можеш да влезеш пеш а не па да паркираш.
Тотално ги поддржувам и оправдувам пошо за овој народ, само така.
Koga sekoj sto ima garaza ke si ja parkira kolata tamu nema da ima tolku guzva, ne vikam deka ke se resi problemot ama ke se namali. A za tie takvite ima resenie ama za nedostatok na prostor nemas

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1727
Купувам гаража во околина на Веро 2 (Карпош)
« Одговори #28 на: 23 Април 2024, 23:07:37 pm »
Значи лично зборев со Стевчо Јакимовски, го начекав на улица и му викам градоначалник што правиме со коливе на улица, не можеме до дома да се пробиеме. Ми рече: “Знаеме што е проблемот ама не можеме да забраниме засега паркирање на улица, ќе не потепаат овие од куќите”.
Ова за Тафталиџе 1 се однесува, ма да катанга е буквално секаде. Муџахедините на Прашка почнаа од двете страни да оставаат коли.

Едино ако продужи зонското и наваму ма да не сум оптимист реално.

А од ендемски видови не можам да ги разберам кретените што идат у Сити Мол и не плаќаат 40 денари за 4 саати. Па за 40 ебани денари да кружам ко мрднат бива ли бе?

УЧК, УЧК!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #29 на: 24 Април 2024, 00:22:22 am »
Значи лично зборев со Стевчо Јакимовски, го начекав на улица и му викам

Тука си згрешил. Не си требал да му викаш, си требал да му скршиш се што си можел.
Тоа е лично негова идеја и ничија друга, да замени 8 куќи со 30 луѓе со зграда и 800 луѓе. И тоа 12 такви згради.