Автор Тема: Vozzi Помош на пат! - Пропадна и не работи веќе апликацијата  (Прочитано 19417 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6390
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Vozzi Помош на пат!
« Одговори #15 на: 01 Септември 2021, 11:06:40 am »
Не можиш да ги извадиш штрафовите со 30цм клуч оти се престегнати на вулканизер. И тој што не знае посекако не можи.  ;D
Јас 2 пати имам менувано во 7 години, и еднаш штраф закачен.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2191
« Одговори #16 на: 01 Септември 2021, 11:10:04 am »
Не можиш да ги извадиш штрафовите со 30цм клуч оти се престегнати на вулканизер.

Затоа летово ја однесов на вулканизер да ги проверат. Тогаш го јадев к***т, сега сум опаметен.
Заштрафуваа со пнеуматската, па рачно пробавме да отшрафиме еден.

Не успеав да најдам момент клуч никаде во Штип, јбг.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7053
« Одговори #17 на: 01 Септември 2021, 13:28:22 pm »
Инаку имате и со патничко осигурување опции при дефект на возило, ама барахте ги во поскапите пакети.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #18 на: 29 Јули 2022, 21:04:10 pm »
Клабери, ми треба совет кој пакет да го одберам: VOZZi Evropa или VOZZi Evropa MAX?
Моментално го имам Vozzi EU1 (ми истекува утре), тоа е стар пакет кој сега е заменет со Evropa.

https://mk.vozzi.app/mk/pretplata-za-pomos-na-pat/

Разликите се:

- Во MAX e oпфатена и Турција (не ми менува многу, не планирам да одам за Турција барем летово).
- Во MAX има буџет од 400 евра за поправка во сервис, додека во обичниот буџетот е 200 евра.
- Во MAX има буџет за рент-а-кар: до 96 часа во вредност до 100 EUR на ден (во случај на поправка на возилото), во обичниот нема буџет за рент-а-кар.
- Во MAX има буџет од 100 евра (по патник) за продолжување на патувањето (воз, автобус, авион или кое било друго превозно средство) во случај на дефект, додека во обичниот буџетот е 50 евра (по патник).
- Во MAX има буџет за хотелско сместување до 72 часа во максимален износ од 70 евра по лице на ден (во случај на поправка на возило), додека во обичниот лимитот е 48 часа со максимален износ од 50 евра по лице на ден.
- Во MAX имаш да подариш некому цел пакет VOZZi MK, кој да го купиш посебно е 1500 денари.

Разликата во пакетите е 1000 денари.
Обичниот EU е 2500 денари, EU MAX е 3500 денари (имам попуст).

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7379
« Одговори #19 на: 29 Јули 2022, 21:16:07 pm »
Брату земи си вози МАКС и мирна глава, за 1000 денари не вреди да размислуваш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #20 на: 29 Јули 2022, 21:26:11 pm »
Или ништо, кој ли ви натепа толкав страв.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6144
« Одговори #21 на: 29 Јули 2022, 21:30:24 pm »
Јас мислам дека 2500 ти се доволно за мирна глава, разликите реално мала е шансата да ти сменат нешто драматично. Вложи ги 1000-те денари во патничко осигурување за лица.

И јас такво ќе земам, ова од АМСМ да истече...

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #22 на: 29 Јули 2022, 21:31:06 pm »
Јас мислам дека 2500 ти се доволно за мирна глава, разликите реално мала е шансата да ти сменат нешто драматично. Вложи ги 1000-те денари во патничко осигурување за лица.

И јас такво ќе земам, ова од АМСМ да истече...

Не ми е толку за разликите, освен можеби за рент-а-кар буџетот и за гратис пакетот.
Сакам да го почастам татко ми  :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #23 на: 29 Јули 2022, 21:45:06 pm »
Тоа е веќе друг муабет.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #24 на: 29 Јули 2022, 22:18:31 pm »
„Тежок" сум за убедување  :)
Се надевам дека ова ќе ми се залудно потрошени пари.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #25 на: 29 Јули 2022, 23:49:01 pm »
И јас на 18 јули го активирав VOZZi европа,на 22 јули тргнав во Врахос,во недела на 31 се враќам назад,до сега да не се подречам 670км без проблем.Подобро да го имам отколку да го немам а се случи нешто,повеќе ќе чини шлеповање на колата од нејзината вредност.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #26 на: 30 Јули 2022, 10:16:45 am »

Летово одморот ќе биде~ 2000km, да не зборам што за цела година во земјава и во цела Европа (доколку патуваш) колку - толку си сигурен.
Патувам 500km секоја недела. По сонце, дожд, магла и снег, со секакви срања по патот.
Си се јавил ли во АМСМ или по приватните да прашаш колку е за шлепање или да дојдат за било каква помош? Не си се, очигледно.
И не, не е страв, туку осигурување од нешто за ОК пари.
Мислам дека е прилично глупо и неодговорно за секој што може да си дозволи (а посебно па ако има деца), а не зема.
2500/3500 денари за 12 месеци е мошне поволна сума за да патуваш мирно, со или без деца. Дури и ова Vozzi-во не е врзано за твојата кола, туку за тебе, па така можеш да ги викнеш ако заглавиш и со други луѓе/туѓа кола.
Можеш да ги викнеш ако заглавиш со автобус по Европа и да те превезат тебе/твоите до каде треба.

И претходно проба ти со муабетот како порано ништо не се земало од помош на пат.
Порано немаше ни мобилни, па не те гледам дека не користиш мобилен само затоа што порано немало.
Многу застарена екс-ЈУ логика.
« Последно менување: 30 Јули 2022, 10:31:29 am balanar »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6390
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #27 на: 30 Јули 2022, 11:22:23 am »
Можеше ти со макс пакетот да го активираш и ЕГР вентилот да го смениш странство за беспари, ич не ти текнува.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #28 на: 30 Јули 2022, 11:39:14 am »

Летово одморот ќе биде~ 2000km, да не зборам што за цела година во земјава и во цела Европа (доколку патуваш) колку - толку си сигурен.
Патувам 500km секоја недела. По сонце, дожд, магла и снег, со секакви срања по патот.
Си се јавил ли во АМСМ или по приватните да прашаш колку е за шлепање или да дојдат за било каква помош? Не си се, очигледно.
И не, не е страв, туку осигурување од нешто за ОК пари.
Мислам дека е прилично глупо и неодговорно за секој што може да си дозволи (а посебно па ако има деца), а не зема.
2500/3500 денари за 12 месеци е мошне поволна сума за да патуваш мирно, со или без деца. Дури и ова Vozzi-во не е врзано за твојата кола, туку за тебе, па така можеш да ги викнеш ако заглавиш и со други луѓе/туѓа кола.
Можеш да ги викнеш ако заглавиш со автобус по Европа и да те превезат тебе/твоите до каде треба.

И претходно проба ти со муабетот како порано ништо не се земало од помош на пат.
Порано немаше ни мобилни, па не те гледам дека не користиш мобилен само затоа што порано немало.
Многу застарена екс-ЈУ логика.
Тури и пепел на колата ако не може да издржи 2000км,
Осигурувањето е токму за неодговорни и глупи и прпатори што можат да си дозволат 50 евра.
Тоа па со застарена ЈУ логиката нема никаква логика, папагалско блебетање, чуено од некаде па повторено, исто како со митот за "Миланееее"😄

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #29 на: 30 Јули 2022, 11:58:12 am »
@Mikius

Со сета должна почит, ама многу плитко размислуваш.