Автор Тема: Градско возило бензин или бензин/плин  (Прочитано 25937 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Градско возило бензин или бензин/плин
« Одговори #150 на: 12 Август 2021, 21:47:15 pm »
Не е до тролови бе друже, жена да бираше за навек немаше вака пребирлив да бидеш и распонот на избор да ти биде ТОЛКУ широк.

@Mikius те нацрта, буквално, како изгледаш во очите на нас, "троловите на форуми".

Повеќе помош од нас "троловите" е да ти дадеме пари да купиш кола, па после да ти ја купиме со твој ќар.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #151 на: 12 Август 2021, 22:03:40 pm »
Луѓе, помагајте му побрзо да си најде мало количе за низ град, ама поголемо да биде/може и џип, ама да не троши многу бензин па пожелно е да биде со плин, или да биде дизел но без дпф и без замаец, да е на ланче за да не го менува ребрастиот без везе напролет, да не биде поскапо од Астра, но и да не биде скапано, да не е од увоз, да нема многу км, да е од домаќин човек одржувано кого му скурчило да го одржува па решил да се отараси, и најбитно, да не заглави со продажбата по 7 месеци кога ќе му побара +200 евра (горивото не го сметам), оти ене го 1ви септември доаѓа за 2 недели :)

Без навреда, се обидов да ги сумирам критериумите :)

Bez navreda, trolovi na forumi ima kolku sakas :)
Toa ni e vo krv, ne da se pomogne....
Си размислил за Цитроен Ц5?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #152 на: 12 Август 2021, 22:22:46 pm »
Не е до тролови бе друже, жена да бираше за навек немаше вака пребирлив да бидеш и распонот на избор да ти биде ТОЛКУ широк.

@Mikius те нацрта, буквално, како изгледаш во очите на нас, "троловите на форуми".

Повеќе помош од нас "троловите" е да ти дадеме пари да купиш кола, па после да ти ја купиме со твој ќар.

Imam pari, nez kaj vide deka baram pari, ponudi toa na nekoj sto krie starost na profilot, zima pari od mama i tato i zivee pod nivni krov, se vozi peski ili so tocak (nikogas niti poseduval, niti kupil kola), a tuka na forum mudruva, bidejki ima takvi eden kup.... Ne posocuvam nikoj konkretno, ama....

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #153 на: 13 Август 2021, 00:10:22 am »
ОК.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #154 на: 13 Август 2021, 01:50:20 am »
Не е до тролови друже, убаво ти пиша членот како изгледа твојата потрага од страна па ти како сакаш свати.
11 страни пишано, а не знаеш што сакаш и на се најде мана :)
Но те разбирам до некаде, стварно има многу кршови кај нас.
Јас за ова гласам
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3720705

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #155 на: 13 Август 2021, 09:27:14 am »
ОК не дека нема такви на форум шо со прстот в уста се, а се прават експерти, ама друже јас мислам ти кола не купуваш.

Навистина ти кажувам.

Решението го имаш.

Ти викаме VW Polo бензин/плин или дизел.

Гледај да е зачувана, имаш мајстори за дијагностика да ти ја проверат и готово.

Реално и ние сме криви што ја храниме темава ама ајде :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #156 на: 13 Август 2021, 09:35:31 am »
@deksa ја би идел исклучиво на бензин за втора кола, поготово ако се вози малце низ град. Немаш никаква потреба од дизел, да не зборам дека може да биде поскапо за одржување, и со таа разлика од бензинецот, иако помалце ќе троши гориво дизелот, да ти искочи поголем трошокот за одржување.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #157 на: 14 Август 2021, 08:34:19 am »
Vcera proveruvav uvezeno polo 2007 na https://www.carvertical.com/en so plakjanje neli, no ne mi dade kilometraza, odnosno dade minimalni podatoci.

Ja proveriv istata kola I na drugi sajtovi, nikade nemase kilometraza, dodeka modelot, godinata, opremata, broj na sedista I slicno, se poklopuvaa so konkretniot model.

Imal nekoj slicno iskustvo? Znaci nesto toa so kilometrazata sto ja nema ili ne e bitno, se slucuva cesto?
Isto da napomenam deka bese paket za 2 pregledi od carvertical, po proverkata ne potrosi ni 1 pregled.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

« Последно менување: 14 Август 2021, 08:45:06 am deksa »

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #158 на: 14 Август 2021, 08:43:52 am »
@deksa ја би идел исклучиво на бензин за втора кола, поготово ако се вози малце низ град. Немаш никаква потреба од дизел, да не зборам дека може да биде поскапо за одржување, и со таа разлика од бензинецот, иако помалце ќе троши гориво дизелот, да ти искочи поголем трошокот за одржување.
Pa da fico ima logika vo toa sto go kazuvas, zatoa I konkretno gledam polo 1.4 TDI, bidejki vo site modeli nema zamaec, pa so toa setot kumplung e 100e, a vo samo nekoi motori ima DPF. Taka da sporedbeno dizel megju benzin osven tie osetlivi I skapi delovi, gore dole toa e... na strana pumpa/bombina itn...
1.4 e PD fakticki istiot 1.9 samo so 3 klipa, glasnosta ne mi menuva nisto.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #159 на: 14 Август 2021, 09:35:32 am »
До 2006та се без ДПФ 1.4TDI.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #161 на: 14 Август 2021, 11:08:00 am »
Толку од мене. Се гасам од темата.

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4013917
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4007363
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4035711
Sedi be lordu :)

Poloto super izgleda, sega ke mu svrtam

Za crvenata fiesta se javiv uste minatata nedela 3500-4000e barase tocno ne se sekjavam sto e premnogu

Bitolskata super izgleda, samo mnogu kilometri mi se... ja imas videno ti mozebi ili? Od bitola si ako ne se lazam taka?

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #162 на: 14 Август 2021, 16:22:55 pm »
Толку од мене. Се гасам од темата.

http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4013917
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4007363
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4035711
Sedi be lordu :)

Poloto super izgleda, sega ke mu svrtam

Za crvenata fiesta se javiv uste minatata nedela 3500-4000e barase tocno ne se sekjavam sto e premnogu

Bitolskata super izgleda, samo mnogu kilometri mi se... ja imas videno ti mozebi ili? Od bitola si ako ne se lazam taka?

Види ја фиестата не се многу километрите имаш уште минимум 60 000(како за втора кола колку километри ќе минеш годишно?) пред наредниот голем сервис, а и двата сервиси се релативно ефтини.
Ако се all season гумите имаш уште 2/3 години во нив а и димензијата е ефтина, само да провериш истрошеност на дискови/плочки
назад се добоши и во зависнот од тоа што е за менување на и симнеш 100/250 евра и имаш кола за наредните 2/3 години.
Единствено лошо нешто за фиестата шо не е ваг па да се продава полесно.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #163 на: 14 Август 2021, 16:41:37 pm »
Таман го убеди а со последната реченица го разубеди 😁

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #164 на: 14 Август 2021, 20:38:13 pm »
zatoa I konkretno gledam polo 1.4 TDI, bidejki vo site modeli nema zamaec
Ај ете може не знаеш, меѓутоа колава има замаец, како и сите останати  ;D
И не дека ти посакувам - далеку од тоа, ама скоро секогаш ликови ко тебе што цепидлачат со вакви критериуми, тежок малер ги прати со купените коли  :D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.