Автор Тема: Мобилен дитејлер  (Прочитано 47097 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Мобилен дитејлер
« Одговори #120 на: 22 Август 2021, 13:12:15 pm »
Шкакливо е во секој случај, ама ќе се носам со тоа.

Листа имам, ама се однесува на делови од возилото, по ред, некаде да не заборавам да фатам, односно фази на работа.

За принципите, ти е се, природно си идат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #121 на: 22 Август 2021, 13:13:28 pm »
Koga ke ti vrti kreni i kazi mu deka nemas termin za nego. Toa e toa. Neka izvodi kaj nekoj drug. Zosto sa trosis nervi i energija?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #122 на: 22 Август 2021, 13:39:16 pm »
So saljacaana razbiracka nema.
Ili sve sam neka si sobere, ili kako sto si napravil se vo vreki pa neka si raspredeli.

Sto rabotese so kabinata kamionska, hemisko za 50 evra?

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #123 на: 22 Август 2021, 13:59:51 pm »
Детално чистење внатре, дезнфекција на СИТЕ површини со пареа, дезинфекција на каналите од вентилацијата и хемиско на седиштата.

ЕДИТ:

Еве некоја слика од кабината, иако во нервозата не сликнав ништо саглам...

Јас сигурно знам дека го дадов максимумот, совеста ми е чиста. Е сега, за понатаму, тоа е - што е.

Кабината не само што го смени изгледот, туку и мирисот. Воопшто не се работи за ОК job, туку за all-out труд од моја страна.

Да се вратиме на редовната програма - Citroen C1, детално перење, детално чистење внатре, локално отстранување на дамки, третман на избледени пластики.

1999 Mercedes-Benz C200 CDI - кога Mercedes беше Mercedes. Колку беа квалитетни материјалните внатре, топ завршна обработка... 400.000 има, нит крцка, нит тропа, нема ништо скршено... Моторот е толку пригушен внатре, што дури и некоја пријатна нота има... Екстра. А се користи како work horse. Замисли да го чуваш како што треба - внуци има да го возат.

« Последно менување: 22 Август 2021, 14:42:02 pm Diesel »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #124 на: 22 Август 2021, 14:46:22 pm »
Камион кога влегува кај нас во сервис обавезно шоферот или газдата си ја празни кабината и си ја крева.
Ако нешто заборави внатре и при кревањето дојди до кршење на шофершајвната тој си сноси одговорност.
Исто кога правам хемиско(ретко кога имам време,ама се дешава 4-5 пати годишно),кабината да биди тотално празна,а ако не е се оди во ѓубре(освен документите се разбира),па после бека си вадат тие од ѓубрето шо им треба.
Во поглед на цена,150€ јас земам само за работата(средства,крпи,апарати) се е од сервисот. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #125 на: 22 Август 2021, 14:53:33 pm »
Друже камионон си го светнал, претоа ко да мочал внатре, не се замарај со такви петарди очекувај дека и ке има и следни такви но тоа е со човечка материја кога се работи најтешко е, иначе другиве нови коли си ги направил, само успеси :))

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #126 на: 22 Август 2021, 17:18:06 pm »
Spremi se za nova zalba, nema da moze da go vozi kamionot od sto ke mu sveti na cisto i nema da go ima onoj miris/smek na koj sto se naviknal :D

So tek na vreme mislam deka veke ke steknes stalna klientela i ne ke moras da se nafakas na rabota kaj sekogo.

p.s po slikive ne mi je jasno kako luge voopsto mozat da se vozat u takvi kocini.
Garant pogolem delod niv hemisko praat samo pred prodavanje.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #127 на: 22 Август 2021, 17:31:29 pm »
Па не знаеш колку луѓе се извртеа додека бев таму, и сите го прашаа "да не ќе го продаваш, пошто гледам хемиско, ово-оно"...

Шо значи, ти држи вода муабетот.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #128 на: 22 Август 2021, 21:50:30 pm »
Памет за следен пат нека ти е ова @Diesel :) На секави ќе налеташ
New blood of old school

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #129 на: 22 Август 2021, 21:59:34 pm »
Детално чистење внатре, дезнфекција на СИТЕ површини со пареа, дезинфекција на каналите од вентилацијата и хемиско на седиштата.
...........
Ти си дечко луд
« Последно менување: 22 Август 2021, 22:48:29 pm Simo - Carrier159 »

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #130 на: 22 Август 2021, 22:20:21 pm »
Аман бе, оти?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #131 на: 22 Август 2021, 22:23:49 pm »
Еден совет, поработи на логото.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #132 на: 22 Август 2021, 22:29:20 pm »
Како бе мораше да цитираш цел пост со све слики. Го скршив скролот на мишот.  ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #133 на: 22 Август 2021, 22:41:20 pm »
Мене циги од ЕкстраБенве у Охрид влечките ми ги украде, па ништо не му направив...

Да сум како тебе би му залепил една на овој што те оставил ѓубре да му собираш. :)
Не ти ги украл, го фрлил ѓубрето ;D

Нови беа, маме му ебам!
2 дена стари.

5 дена барав низ Охрид, едвај најдов број 48.
Знам дека стоеја под седиште, се враќам и го прашувам вика нема ништо заборавено.

400 динара перење + 400 динара влечки.
Премиум перење, у пичку...
А, му кажав, не ми е за влечките туку за тоа дека никаде број не можам да најдам...

Секако, немав докази за тоа, па баталив без расправање.

Ама, уште еднаш, да му исчистам цел камион на некој и да ми јаде лајна како на Дизел, е тогаш може и ќотек да се случи. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #134 на: 22 Август 2021, 22:41:22 pm »
Друже камионон си го светнал, претоа ко да мочал внатре, не се замарај со такви петарди очекувај дека и ке има и следни такви но тоа е со човечка материја кога се работи најтешко е, иначе другиве нови коли си ги направил, само успеси :))
Рачунај колкава "свиња" треба да си да спиеш во онаква гнасота.Уствари да дозволиш да стигни до тоа ниво,па уште ќе ти соли памет,безразлика дали бил газдата или шоферот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D