Автор Тема: Мобилен дитејлер  (Прочитано 46802 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Мобилен дитејлер
« Одговори #330 на: 27 Јуни 2022, 15:56:41 pm »
За 2-3 саати не се чисти, се размачкува.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #331 на: 27 Јуни 2022, 17:43:11 pm »
jas te razbrav deka 2-3 saati ti (samo vnatresno) treba za kola sto e normalno prljava koja e cistena na peralni povrsno i sobrala prasina u site nedostapni povrsini...

eve jas ke sum samo za vnatresno cistenje...

Од досегашното искуство, подобро поминувам ако колата воопшто не е чистена, отколку да е чистена во стандардни перални. Знам, глупо звучи, ама така е. Ми се има дешавано во повеќе наврати да работам коли - пример хемиско, директно после перење во перална. Срам им било така нечиста да ми ја остават. Go figure.

Така е пошто цело време би исправал туѓи глупости и само би губел време.

Да бидам искрен, за 2-3 саати можам да сработам само maintenance клиент. Кола што не сум запознат со неа и не сум ја работел, од искуство, малку ми се 2-3 саати, без разлика што се работи само за внатрешноста.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #332 на: 27 Јуни 2022, 19:04:20 pm »
Epa taman rabota da ti ostavi nekoj neisprana ili barem neusisana kola. Od start koj i da e kje rece vidi go ovoj kocina mu e kolata ne ja odrzava. Jas znam i koga stavav folii na stakla uste koga zakazuvav me zamolija da dojdam so taze perena kola.
Prvo mu olesnuvam pola od rabotata da nemi gi cisti staklata da gubi vreme plus nema dase valka od limarijata dodeka raboti.
Zatoa i gi cenam onie avtoservisi koj koga otvaraat hauba prvo sto pravat e stavanje prestilka na krila pa pocnuva so rabota.
Ednas mi se ima deseno i mehanicar da mi ja ispere kolata. Bese vektrata na majstor za promena kais. Deckoto zavrsil i izvadil kolata pred servis ama u megjuvreme prosle opstinari so kosilka za treva i kako kosele pola kola mi bese zelena od treva. Deckoto mi se javi mi pusti slika i vika batka pusti sram me jade odam da ja peram na moj trosok.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #333 на: 27 Јуни 2022, 19:12:33 pm »
Брат, јас ЧИСТАМ коли.

Пред да одиш на забар си ставаш лек на заб да не те боли?

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #334 на: 27 Јуни 2022, 20:57:34 pm »
У право е Дизел, стварно нема потреба кола на ваква услуга да се носи перена.
Се си мислам колку би коштало ваква услуга во Германија. Другар, ако некогаш се селиш накај Германија, бирај у близина на Франкфурт :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #335 на: 27 Јуни 2022, 21:26:53 pm »
Мислам дека Германија е најлоша земја за перење кола. Поготово вака, мобилно... Може и да сум грешка.

Брат ми заминува неделава, ќе каже од "втора" рука.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #336 на: 27 Јуни 2022, 21:32:19 pm »
Ako te viknam da mi pravis hemisko na kola sigurno kje ja odnesam na puskiranje na ovie samoperalnive i kje ti ja predadam nadvoresno cista pa ti glancaj ja vnatre posle sigurno nema da ti ja ostavam nadvoresno so kal do pola vrati pa kako kje vrtis okolu nejze da ja brises so tvoite alista i da me zboris okolu kakva gnasotija vozi tipov.

Присутен ficomk

• Сениор
« Одговори #337 на: 27 Јуни 2022, 21:42:04 pm »
Најверојатно не е дозволено. Внатрешно чистење мислам дека би било изводливо, и според мене би го практикувале доста луѓе. У перална сам си чистиш внатре, па ваква услуга ко твојата на година две би било супер да се направи.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #338 на: 27 Јуни 2022, 21:54:28 pm »
Има внатрешно чистење и таму, само не е мобилно него ти треба да им ја однесеш.

Присутен ficomk

• Сениор
« Одговори #339 на: 27 Јуни 2022, 22:27:33 pm »
Тоа е муабетот, дека ретко е таква некоја услуга да ти е блиску до дома на 5 минути па назад да си дојдеш пешки или со друг превоз, туку ќе биде на 20 км од тебе и саат време ќе ти треба до дома да дојдеш, па после пак назад да си ја земеш :)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #340 на: 28 Јуни 2022, 07:55:59 am »
Дома работиш ли? Пример ти ја оставам денес и за ден два од кога ќе е чиста и сува да дојдам да си ја земам?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #341 на: 28 Јуни 2022, 08:08:50 am »
Ako te viknam da mi pravis hemisko na kola sigurno kje ja odnesam na puskiranje na ovie samoperalnive i kje ti ja predadam nadvoresno cista pa ti glancaj ja vnatre posle sigurno nema da ti ja ostavam nadvoresno so kal do pola vrati pa kako kje vrtis okolu nejze da ja brises so tvoite alista i da me zboris okolu kakva gnasotija vozi tipov.

Така, пеки, за од надвор. Ако имам можност, и јас би ја испрал како дел од услугата "хемиско", пример. Но, внатре да ја чисти некој пред мене е апсурдно.

Дома работиш ли? Пример ти ја оставам денес и за ден два од кога ќе е чиста и сува да дојдам да си ја земам?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако е само за внатрешно чистење, да, имам услови. За надворешно, не.

Ја оставаш сабајле, приквечер ја земаш сува, тип-топ. се разбира - по претходен договор.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #342 на: 13 Јули 2022, 13:09:07 pm »
Многу сексиљаво количе... За мерак.

Бонус.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец