Автор Тема: Predlog za vozilo na plin  (Прочитано 8404 пати)

Отсутен daniel5

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
Одг: Predlog za vozilo na plin
« Одговори #30 на: 23 Јуни 2021, 09:01:57 am »
Ако не сте прочитале досега, постирана е од 7 Јуни:
Цитат
Сите граѓани кои што од утре ќе купат и ќе вградат уред на погон на течен гас (ТНГ), метан или друг вид на алтернативно гориво во возилата ќе имаат можност да остварат поврат од 50 проценти од трошокот, но не повеќе од 18.000 денари.
https://vlada.mk/node/25520

За коли понови од 2005 година. Мојата Е46 не ја фаќа ова.

За кој стаг 700е? За колку цилиндри?
Сум имал стаг на: пежо 306, пежо 405, пежо 206 и последно на мегане 1.4 тце

За шестак.

Заволи ако стаиш 900-950€.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #31 на: 23 Јуни 2021, 09:12:08 am »
@nikola_bb за 6 цилиндра на БМВ е муабетот, имаше погоре прашано ;) веројатно е СТАГ 400 ама нека се изјасни дечкото

@daniel5 ако у цените спаѓаат торусна боца на место за резервен бандаж и полначка до стандардната за бензин, тоа ти се одлични цени, едно време под 850е немаше!
Иначе, сега гледам дека СТАГ веќе имаат комлетен систем под нивни бренд, со сите составни делови!

Отсутен daniel5

• Почетник
  • *
« Одговори #32 на: 23 Јуни 2021, 11:07:05 am »
@nikola_bb за 6 цилиндра на БМВ е муабетот, имаше погоре прашано ;) веројатно е СТАГ 400 ама нека се изјасни дечкото

@daniel5 ако у цените спаѓаат торусна боца на место за резервен бандаж и полначка до стандардната за бензин, тоа ти се одлични цени, едно време под 850е немаше!
Иначе, сега гледам дека СТАГ веќе имаат комлетен систем под нивни бренд, со сите составни делови!

Кај тој Оливер што го спомнав, да, торусна 57L најверојатно ќе биде пасент. Ако собере и 64L без да го крева капакот уште поубаво. Малку ќе се наруши тежиштето ама бар нема да се знам со сите пумпаши. Полначката да, до таа за бензин. Ако има некој со Е46 да каже дали има финта да ја собере комплет или ќе мора со адаптер?

Е сеа незнам дали е СТАГ 400. Кај мене е индајрект инџекшн, можда рачунаат со некој поедноставен ќе помине. Ќе се распрашам.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #33 на: 23 Јуни 2021, 12:12:52 pm »
Само со адаптер, ако прашуваш за полначката. Нема финта :) а и ја имам е46ка

Отсутен daniel5

• Почетник
  • *
« Одговори #34 на: 23 Јуни 2021, 15:44:03 pm »
За СТАГ ми го нудат STAG-300 QMAX BASIC. https://stag.rs/proizvodi/stag-300-qmax-basic/

За АЕБ ми го нудат AEB-2568D http://www.aeb.it/en/product/iniezioni-aeb2568d/

Плимонт исто СТАГ 300-ка ставаат.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #35 на: 23 Јули 2021, 17:14:18 pm »

Кај тој Оливер што го спомнав, да, торусна 57L најверојатно ќе биде пасент. Ако собере и 64L без да го крева капакот уште поубаво. Малку ќе се наруши тежиштето ама бар нема да се знам со сите пумпаши. Полначката да, до таа за бензин. Ако има некој со Е46 да каже дали има финта да ја собере комплет или ќе мора со адаптер?

Е сеа незнам дали е СТАГ 400. Кај мене е индајрект инџекшн, можда рачунаат со некој поедноставен ќе помине. Ќе се распрашам.
Ako sakas bel den da ne vidis od steluvanje na laptop I seckanje, slobodno teraj kaj oliver.

Baska kombinacii od vgraduvanje na polovna rasplinjaca demek da ne me trosi, polovna 3000 den, nova 4000 den :)

A da.... ja ostavas kolata so polna boca za steluvanje na uredot, posle toa ja zimas so prazna I svrteni X kilometri. Imal rabota nekoj vo servisot, a nemal vozilo. Lugje sme :)

Drama....

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен daniel5

• Почетник
  • *
« Одговори #36 на: 30 Август 2021, 20:34:55 pm »
Ќе беше убаво да кажете кој чини, да споделите искуство, да дадете препорака. Вака испаѓа дека никој не чини. И некој како мене што е дојден за да чуе искуства и добие препораки - не добива ништо освен "тоа/тој не го бива, слушај ме ти мене".

Кај да монтирам плин? Кој мајстор? Која фирма? Плимонт? Макплин? Жиле Плин? Авто Македонија? Ваљда некој во Македонија знае да монтира и наштелува плински уред за 20 години стара кола.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #37 на: 30 Август 2021, 22:22:49 pm »
Јас имам добро искуство со Игор од Нерези. Имав негов број, ама последен пат кога ѕвонев викаше дека не постои.
Ако сакаш да побарам бројче, слушни се, види што нуди.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #38 на: 30 Август 2021, 22:40:53 pm »
Ќе беше убаво да кажете кој чини, да споделите искуство, да дадете препорака. Вака испаѓа дека никој не чини. И некој како мене што е дојден за да чуе искуства и добие препораки - не добива ништо освен "тоа/тој не го бива, слушај ме ти мене".

Кај да монтирам плин? Кој мајстор? Која фирма? Плимонт? Макплин? Жиле Плин? Авто Македонија? Ваљда некој во Македонија знае да монтира и наштелува плински уред за 20 години стара кола.
Никола 071358219
Кај васе плин работи, ама и од дома си работи.
Слободно кажи му бушав ми даде твој број ке ти даде и попуст

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #39 на: 30 Август 2021, 22:44:04 pm »
Za igor od nerezi i jas davam plus.
Na vektrata montirav kaj nego osven togas kako ja nasteluva nemam nisto pipnato. Lani samo ja oterav na prv servis posle 15000km pocna da titka toa aparatceto smeneti filtrite za plin i toa.
https://www.facebook.com/igor.spasic.946
Eve ti negov fb ako sakas spomni me mene deckoto mi bese skolski.
Najbitno kaj nego fakja kola i lagano cel den montaza nema kaj nego 2 koli montiranje. Na tenaane i mirna glava.