@Simo - Carrier159 
Еве ја сметката од другарчето,дури и 30€ нафта е вметнато во ова за тестирање во вожња,калибрирање и сл...

Инаку на деловите имам попуст а исто и работната рака оди на црно(поточно другар ми работи во сервисот и тој ја работи колата).
Ако би одело се по пропис без 1500€ не би поминал.
@kire95 Причината беше сензорот,но кога се смени сензорот не можеше да прави регенерација на дпф филтерот(присилна можеше) ради скршеното моторче на усисната грана.
Го сменивме тоа,е арно ама новото неможеше да врти да отвора да затвора 100% туку одеше до некои 50% и ќе се скршеше и тоа со тек на време.
Па одлучив да се смени комплет усисната.Можеби можеше да се исчисти мојата но за 275€ не ми се играше воопшто.Вака се ново и мирна глава.
Ќе видам старата усисна во каква состојба се лептирите и осовината,па ако се ок ќе му ја поклонам на некој кој има мака.
Шо се однесува на гарежот,овој гареж е од пред да дојди колата во мои раце,здравје ако издржи во мене уште година две ќе видиме после тоа во каква состојба ќе биди усисната.

Не е убава слика пошо е скриншот од видео,али викендот ќе ја земам колата(се надевам

) па ќе видам старата усисна во шо состојба е,осовината,лептирите и сл.
Инаку дпф-от е како нов.😂