Автор Тема: ISO конектори [шеми]  (Прочитано 33168 пати)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 868
  • Am386 DX/DXL-40
Одг: ISO конектори [шеми]
« Одговори #15 на: 24 Јуни 2015, 02:40:09 am »
Здраво, побарај во Dog Security (dogsecurity.mk) или во Новус. Се надевам дека ќе најдеш. :)

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #16 на: 25 Јуни 2015, 09:35:52 am »
Zdravo decki, bi ve zamolil za pomosh. Vcera kupiv radivce Akai CA001A-3128M3 so ISO konektor, na tikoto imam konektor kako na slikata vo attach, bev vo loging nemaat vakov tip pa bi ve zamolil za pomosh dali moze da se najde na drugo mesto, ili kje treba da baram letkum :) Fala vi puno.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да не те разочарувам, ама и јас пред некоја година барав и не најдов никаде. Чаре само леткум и немој директно жиците да ги лемиш, стави си стандард ISO конектор за во иднина ако мењаш радио.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7058
  • хаУс мајстор
« Одговори #17 на: 22 Мај 2024, 19:04:33 pm »
Да ја мрднам темава после 9 години 🙂
Имам/в проблем со звучките во кола, откажа десната страна, по некое време и левата, па почна да свири само еден плафонски звучник. Ја однесов во VOX рекоа дека радиото фабричко не чини, пробаа со друго нивно, се си работеше како претходно, искрен да бидам и поубаво бидејќи пробуваат со поново радио.
Ми направија некоја пресметка за ново радио и некои си шеми на врзување да се добие уште подобро озвучување, но тоа ќе оставам за понатака. Денес бев земав исто фабричко радио како моето-половно, НО со различен конектор. На моето радиото иде од поновите џекови flat, а ова што го земав е од постарите round. Е сега бидејќи не сакам да касапам инсталација, најдов нешто вакво на нет
https://www.ebay.com/itm/265966662618
Прашањето ми е каде ваков адаптер може да се најде кај нас?
Бев до Логинг немаат, ме упатија до Новус и Автолидер кои утре ќе ги прашам.
Секое инфо е добредојдено.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #18 на: 22 Мај 2024, 20:54:53 pm »
Ova so 3 reda pipci za da ti funkcioniraat i komandite na volan ?
Na mercedesot imav vakov mislam ama stavi klasicen konektor samo na dolnite i komandite ne mi rabotat na volanot. Moe laicko iskustvo :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7796
  • Плинаш!!!
« Одговори #19 на: 22 Мај 2024, 23:09:43 pm »
Да ја мрднам темава после 9 години
Имам/в проблем со звучките во кола, откажа десната страна, по некое време и левата, па почна да свири само еден плафонски звучник. Ја однесов во VOX рекоа дека радиото фабричко не чини, пробаа со друго нивно, се си работеше како претходно, искрен да бидам и поубаво бидејќи пробуваат со поново радио.
Ми направија некоја пресметка за ново радио и некои си шеми на врзување да се добие уште подобро озвучување, но тоа ќе оставам за понатака. Денес бев земав исто фабричко радио како моето-половно, НО со различен конектор. На моето радиото иде од поновите џекови flat, а ова што го земав е од постарите round. Е сега бидејќи не сакам да касапам инсталација, најдов нешто вакво на нет
https://www.ebay.com/itm/265966662618
Прашањето ми е каде ваков адаптер може да се најде кај нас?
Бев до Логинг немаат, ме упатија до Новус и Автолидер кои утре ќе ги прашам.
Секое инфо е добредојдено.
Уффф тешко дека ќе најдеш кај нас ваков конектор. Чим нема во логин...  а да се јавиш да прашаш во бдс електроникс во Ѓорче, случајно да не имаат? Или па да бараш по одпадиве пак од некоја кола.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 353
  • The best or nothing.
« Одговори #20 на: 22 Мај 2024, 23:24:17 pm »
Провери и во гац електроникс, потоа во бт електроник (спроти олимписки), и на крај, провери во алфа електроник (битола) и прашај дали може да ти набават. Јас имам позитивно искуство со сите горенаведени дуќани.

Последна опција, електроничар да ти го преврзе. Барем сега е лесно, мора да постојат ваго клеми или такви слични брзи опции.  :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #21 на: 23 Мај 2024, 05:41:32 am »
Фала дечки, ќе прашам. Инаку не планирам да нарачувам адаптер, ако се најде тука океј, ако не ќе одам со ново радио.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #22 на: 23 Мај 2024, 10:52:03 am »
Никаде нема. Едино во БДС имале, ама се потрошиле.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7796
  • Плинаш!!!
« Одговори #23 на: 23 Мај 2024, 22:05:50 pm »
Баш штета.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #24 на: 28 Мај 2024, 13:54:38 pm »
Најдено друго радио со ист џек како мојот. Нека тера додека не се стави ново, супер ќе биде.
Поевтината варијанта победи, 1200 за половно наспроти 12000мкд. за ново.