Тој голф што изгуби во оценки и од Астра и од Фокус? Да не збориме за некој друг
А кој тоа оценувал?? Еве на пример шо вика топгир за тие три:
https://www.topgear.com/car-news/hot-hatch/battle-eco-cars-astra-vs-focus-vs-golfWe know it’s a bit of a cliche to give the Golf the nod, and quite frankly, we’re a little bored with it winning everything. It forms the basis of our favourite hot hatch, and, so it turns out, isn’t half bad with an engine half the size, half as many driven wheels and a little more than a third of the power. It is the most expensive – £4k more than the Astra as tested – but for the added refinement, superior quality and general classlessness, our winner couldn’t be anything else.
Патем дали воопшто имаш влезено во споменатите возила? и евентуално дали некој те повозел или си ги возел?
Јас лично имам возено Фокус 2.0TDCI Titanium 2018 и моj личен впечаток е дека мојот Golf (2.0TDI highline) е многу поквалитетно сработен, почнувајќи од чувството во кабина, материјалите кои се употребени, па до самото возење, динамика и стабилност. На пример со Фикусот ако поминам на некоја нерамнина по иста линија на движење секој пат различно ќе се одбие и ќе ме фрли на страна, додека со Гољфчето секој пат исто се одбива и исто ме фрла на страна. Па така со Гољфот сум на чисто и однапред знам како ќе се испонаша во дадена ситуација на пат, со Фикусот не знам на што сум.
Астрата ми е смешно воопшто да ја споредувам, како и се останато од Опел. Опел е лоубаџет корејски Шевролет фушерај сочиент од недовршени производи и полупроизводи. До сега се што од Опел сум возел и сум се возел од овој милениум ми личи и ме асоцира на Шевролет кој го замразев откако 3 години возев службен Шевролет Круз 2.0CRDI 163KS 2014 со макс опрема. Пред некоај година, одредена особа ме убедуваше дека новата Инсигниа била топ и направивме тест возење. Во кабината бучавата беше како да се возам во трактор, т.е. иста како и во Крузот, внатре пластикарија како во крузот, вожња никаква, ем неудобна, ем шит фидбек од пат. А тоа е класа над Астра...
А знаеш ли колку пари ќе изгубиш кога ќе сакаш да го шитнеш Фикусот или Астрата по 5 години, а колку на Гољфот?