Направен голем сервис на мењач во Auto Beli. Сменето уље, филтер и ламела. Почна да испушта некои звуци на менување и однесов во сервис, испадна ламела отишла и мораше да се смени. Колата сега како од фабрика да излегла, не се осеќа моторот и мењачот. Треба да се прави сервис на 60.000 ама можда подобро и на 40.000 или 2 години.
Препорака за сервисот, услужни и професионални.
Многу малку километри за да рикне ламела...
Моментално е на 115.000км. Пишува дека ламела е потрошен материјал кој трае од 80к км до 160к км. Можда откажа прерано, али тоа е со тргни застани по ова наше Скопје со милион семафори сервисите доаѓаат порано...
А мајсторот ми кажа дека ке терала уште бар 30к ама ме нервираше звукот, вака сега мирно работи моторот, како на струја да е.
Супер чим е до тоа работата. Џабе те извади од памет Митревски....
Фер е Митревски, ја однеснов колата ја провоза и кажа да се провери мењачот и ми кажа да го носам на Косово, они тука неможеле да дојдат до делови.
Во Порше најдов некако преку врски да ја проверат на возење и ми кажаа да си закажам термин да растурат они да видат што е, термин за 2 месеци, реновирале а колата да не се вози.
Во Куманово бев кај 2ца, едниот ми бараше 300е да го растури и да види дали може да се направи или да ми продаде нов 2000е, а друг ми кажа гребе нешто внатре и најверојатно електроника отишла.
Ја одесов во Косово, седна дечкото ја провоза 5 мин и одма кажа што мака има и колку ке кошта да се поправи. Инаку сервисот е ептен добар и модерен и голем паркинг со коли пола со МК табли, доста и скапи понови коли имаше за поправање.
Само нервози по мајстори, затоа нова кола под гаранција му е мајката, па што сака нека и е.