Автор Тема: BMW e87 120d  (Прочитано 9655 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
Одг: BMW e87 120d
« Одговори #30 на: 28 Февруари 2021, 19:07:03 pm »
Ако ти се ланците за димензија за 16ките, исто како да немаш.
Иначе бандавчињава легнале супер!

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
  • Pixel Perfect.
« Одговори #31 на: 28 Февруари 2021, 19:31:18 pm »
225/40/18 така?
Проба да вртиш лево десно до крај да не закачуваат на пластиките внатре?
Иначе 18ките многу подобро упиваат дупки само единствен проблем ми се малите бранови по асфалтот низ град и калдрма кај шо ќе налетам, хорор. :)

Отсутен neno[]

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #32 на: 28 Февруари 2021, 20:08:44 pm »
225/40/18 така?
Проба да вртиш лево десно до крај да не закачуваат на пластиките внатре?
Иначе 18ките многу подобро упиваат дупки само единствен проблем ми се малите бранови по асфалтот низ град и калдрма кај шо ќе налетам, хорор. :)
Да 225/40 ,пробав нигде не закачуваат има простор.. e на калдрма неам пробано али можам да замислам.. :D

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
« Одговори #33 на: 28 Февруари 2021, 21:04:48 pm »
Да не ти кажам веројатно знаеш, на температура под 7 степени, летните гуми не работат добро.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1075
« Одговори #34 на: 28 Февруари 2021, 23:19:55 pm »
Да не ти кажам веројатно знаеш, на температура под 7 степени, летните гуми не работат добро.
Не ќе оди на трки, лаганица низ Ск ке вози до јуни :)

Отсутен neno[]

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 27 Јули 2021, 11:50:58 am »
Малку да ја освежам темава.. После 2 дена работа успеав да ги исфарбам шепите плави  ;D Со оглед на тоа дека првпат праам ваков зафат мислам дека излегоа супер :) Бојата е најблиску до "Monte Carlo Blue", а добошите обична сива да не речам ко за ќумци  ;D

Еве како изгледаа

И еве го финалниот резултат :D

Се подновив и со лед темни жмигавци, интересно изгледаат и не покажуваат грешки :D

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #36 на: 27 Јули 2021, 12:15:45 pm »
Бравос, педантно сработено. Секоја чест за меракот!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #37 на: 27 Јули 2021, 12:18:47 pm »
Колку малечки дискови имаш .
;D

Супер испаднало. Каква боја користеше? Нешто пред фарбање, некоја основа премачка?

Наредно гледај да поработиш малку на фаровите. Односно на жолтата светлина.

Отсутен neno[]

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 27 Јули 2021, 12:36:56 pm »
;D

Супер испаднало. Каква боја користеше? Нешто пред фарбање, некоја основа премачка?

Такви се стандарт :)
Обична акрилна боја,ништо не премачкав само ги истругав и исчистив убаво.. со тенко четче и 3 руки боја (според јутуб туториал) :D
За светлата стаив Osram Nightbreaker + , ама пак маваат на жуто, додуша у живо не се толку жолти нз вака на слики искачаат.. не ми се ставаат ксенони пошто немам лупи несакам да светат на сите страни.. здравје ако мењам фарови тоаш може.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2212
« Одговори #39 на: 27 Јули 2021, 13:22:53 pm »
;D

Обична акрилна боја,ништо не премачкав само ги истругав и исчистив убаво.. со тенко четче и 3 руки боја (според јутуб туториал) :D
За светлата стаив Osram Nightbreaker + , ама пак маваат на жуто, додуша у живо не се толку жолти нз вака на слики искачаат.. не ми се ставаат ксенони пошто немам лупи несакам да светат на сите страни.. здравје ако мењам фарови тоаш може.

Пробај со Philips WhiteVision :)

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #40 на: 27 Јули 2021, 13:59:34 pm »
;D

Јас ги имам овие, изгледаат кул но за жал само тоа и го прават, навечер очи ми паѓаат за да видам нешто..

Инаку, одлично излегле шепите.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #41 на: 27 Јули 2021, 14:24:45 pm »
Diskovite licat istroseni kako da se za zamena.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #42 на: 27 Јули 2021, 15:23:59 pm »
;D

Јас ги имам овие, изгледаат кул но за жал само тоа и го прават, навечер очи ми паѓаат за да видам нешто..

Можеби тука лежи причината за епизодите на мистериозната  "растревоженост" на Баланар од пред некој месец...

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
  • Pixel Perfect.
« Одговори #43 на: 27 Јули 2021, 15:58:09 pm »
Секоја кола со рефлектори + ЛЕД лампи е потенцијален ослепувач навечер.
Затоа и избегавам да возам навечер, оти 50% од колите кај нас кратките светла немаат фабричко осветлување.

Имам добро зачувани дискови за Е90 + порамнети на дреар, ако си заинтересиран. :)
Требаше да менувам плочки па улета убава тезга од Германија (сет АТЕ дискови и плочки) и овие ми седат во подрум.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2212
« Одговори #44 на: 27 Јули 2021, 17:27:00 pm »
Можеби тука лежи причината за епизодите на мистериозната  "растревоженост" на Баланар од пред некој месец...

Сепак денски ми се случи паничниот напад :)

Инаку, на Леонот кај мене се добри и навечер, и средните и долгите.