Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 333696 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1785 на: 21 Февруари 2017, 13:26:59 pm »
Не сфаќам како на стомак сте легнале новороденче ?!?

Напредно е ова! Не спие, медитира! ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1786 на: 21 Февруари 2017, 13:34:54 pm »
Ne sum siguren ama mislam deka barem glavata treba da si ja vrtat sami prema mesecinata, vo sprotivno treba racno da go vrtis... t.e. taka imam slusnato, ne me drzete za zbor.
Patem da ne znae nekoj kade moze da se nabavi katran(smola) od bor..?

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1787 на: 21 Февруари 2017, 16:04:34 pm »
Ne sum siguren ama mislam deka barem glavata treba da si ja vrtat sami prema mesecinata, vo sprotivno treba racno da go vrtis... t.e. taka imam slusnato, ne me drzete za zbor.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1788 на: 21 Февруари 2017, 16:05:59 pm »
Што ли прочитав.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1789 на: 21 Февруари 2017, 17:35:58 pm »
Према крстот ја вртат сами обично, по месечина во Арабија ја вртат.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1790 на: 21 Февруари 2017, 18:01:02 pm »

Тоа зависи дали се крстени. Ако се крстени тогаш ја вртат главата према месечината, ако не крстени треба да го измиеш со крстена вода или со темјан да го исчатиш за да може да има раат од демони.

За ептен мали деца што плачат и немаат сон, треба зејтин да ставиш под креветот каде што спие и трипати да му дувнеш на чело за да се смири.

Прашај во црковната продавница во соборниот храм, таму треба да има катран од бор. Јас купив масло од коноп од таму за мачкање, ама слушнав дека имале и сушен коноп, ќе го земам за по дома да чатиме наместо со темјан, за да не смири малку по дома.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг: Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1791 на: 21 Февруари 2017, 18:06:48 pm »

Тоа зависи дали се крстени. Ако се крстени тогаш ја вртат главата према месечината, ако не крстени треба да го измиеш со крстена вода или со темјан да го исчатиш за да може да има раат од демони.

За ептен мали деца што плачат и немаат сон, треба зејтин да ставиш под креветот каде што спие и трипати да му дувнеш на чело за да се смири.

Прашај во црковната продавница во соборниот храм, таму треба да има катран од бор. Јас купив масло од коноп од таму за мачкање, ама слушнав дека имале и сушен коноп, ќе го земам за по дома да чатиме наместо со темјан, за да не смири малку по дома.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1792 на: 21 Февруари 2017, 18:07:25 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

АМИН

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #1793 на: 21 Февруари 2017, 18:09:01 pm »
Коноп, само сонего е чарето..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1794 на: 21 Февруари 2017, 18:12:45 pm »
Така е.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1795 на: 21 Февруари 2017, 18:17:50 pm »

Делумно си во право, делумно не си.

Главата треба рачно да им се врти само првите 40 дена се додека не земат причеста од Црква, после причест треба да почнат автоматски да ја вртат накај месечината или сонцето зависно од тоа дали е ден или ноќ. На полна месечина само и повторувам само тогаш се оставаат да спијат на стомак за да не се вртат накај неа пошто можат да сонуваат врколаци. Така барем јас сум слушнал, не ме фаќај за збор.

За смола од бор како не кажа порано, Неделата бев на скијање во Боровец ќе ти донесев. Здравје наредниот пат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1796 на: 21 Февруари 2017, 18:18:35 pm »
A ова со зејтинов под кревет може со маслиново екстра вирџин или нема врска..

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1797 на: 21 Февруари 2017, 18:24:05 pm »
A ова со зејтинов под кревет може со маслиново екстра вирџин или нема врска..

Зависи колку ги мразиш грците. Ако да, не ставај екстравирџин.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1798 на: 21 Февруари 2017, 18:32:50 pm »
Зејтинот мора да е строго Благој Ѓорев и купен од црквената продавница бидејќи е осветен. Во спротивно детето ќе го фаќаат уроци.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1799 на: 21 Февруари 2017, 18:39:43 pm »
Ако многу каса бебето значи дека ќе стане вампир кога ќе го фати пубертет, треба да одите во црква ама во Романија за да се среди проблемот.