Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 374289 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1200 на: 21 Мај 2016, 11:38:56 am »
Chipolino zemav jas.
Imaat golem izbor na kolicki barem 20 komada imaat izlozeno vo dukjanot.Otvori fb i telefonot u race javi se direkno u prodavnicata.za sekoja kolicka kje ti dadat cena.
Taa sto nie ja zemavme bese vo sk 12999 tamo bese na akcija 9999 den. Napravivme nekade ceh 14500 i deka sme dosle od skopje ni dadoa gratis cador za kolicka,toplomerce,nekoja prekrivka za dozd,cucli.
Mnogu se usluzlivi barem mene mi ostavija pozitiven vpecatok.
Vidi si esapot so 1000 benzin ides i se vrakjas baska ja tamo i spienje i kafance zakaciv :)
Togas na akcija bea cipolino perfecta i cipolino dakota za 9999 denari.Zapnavme za perfectata kao pomoderna no koga gi dobliziv edna do druga dakotata bese mnogu pokomforna povekje mesto ima za bebusot vnatre mnogu e posiroka taka da pojse vreme bi ja koristel i taa ja zemav.
« Последно менување: 21 Мај 2016, 11:47:27 am Vlatce-Vectra »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1201 на: 21 Мај 2016, 13:28:45 pm »
A po skopska sema mekici se?

ако можда мислиш на тиганици, тоа е друго нешто и друг тип на тесто.. мекиците се со млеко или млечен продукт. тиганиците се со вода, и не се за оваа намена, односно тиганица е тесто-лепче за ГИРО!! (не е за донер ;) )! кај мекиците баш млекото во тестото  ја означува симболиката на новороденчето кое е зависно од мајчиното млеко уште од првото вдишување на воздух од овој (тажен) свет... ;)

и не.. не е скопска шема, туку македонска. само вашиот дел натака прилеп, битола и ресен не прават мекици т.е. не им е во традиција да прават и частат со мекици секогаш кога ке имаат принова во домот...  ;) ;) значи вие таму имате посебна шема.. пошто нели, градо на конзулите, соседните братски градови, ово оно...  ;) ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1202 на: 21 Мај 2016, 13:47:26 pm »
Znam so se mekici ama ne vi ja znaev semata deka koga imas prinova se casti so mekici.Kaj nas samo gledaat da se iznalokaat drugo nisto,nemame takov adet. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1203 на: 21 Мај 2016, 15:20:03 pm »
I tuka kje ti dojdat lokatori nemate samo vie bitolcani takva sema no ovde obavezno ima MEKICI :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #1204 на: 21 Мај 2016, 18:25:29 pm »
фала Влатче на одговорот,ќе ги проверам и нив.
а за мекици за голема количина за на работа рецимо,од каде препорачувате?и што цена се?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1205 на: 21 Мај 2016, 18:42:51 pm »
7-10-12  denari parce obicno taa cena se dvizat zavisi kade kje zimas..
Mene za nepun mesec zdravje boze me ceka takva procedura pa se rasprasav po kafancinja nekoi sto mi se vo blizina isto taka i za mekici taka da zdravje i samo zdravje so lesno da bide sve kje bide uka buka sepak prvo e :)
Nego neznam dali seuste ima ova sto e bebe saem imase nedelava u sity moll imase ubavi popusti na kolicki 15-30% namalenie.
Odi do gjorce odma posle planet li kako se vikase ima nova prodavnica otvorena pred nedela dena na loko kroko posle ima vo prilep ALF se vika i toj nosi do doma sve sto sakas po kargo i onaa vo kavadarci kako se vikase isto golema prodavnica e..
Pomalive gradovi poevtini ceni mozes da nacekas ovde u skopjevo nekako naduvani mi se gledaat cenite za sve pa udri esap dali imas vreme da udris edno setanje po drzavava :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1206 на: 21 Мај 2016, 22:06:21 pm »
фала Влатче на одговорот,ќе ги проверам и нив.
а за мекици за голема количина за на работа рецимо,од каде препорачувате?и што цена се?

Ма-Ри мекици: 071 808031

Имаат дуќанче на Водњанска, од Галија надолу према раскрсницата накај НЛБ, од десна страна. Мислам дека им беа по 10 денари, ама фантастични им се мекиците. Нити да кршиш заби од препрженици, нити да цедиш зејтин од нив, туку баш таман.
Ова рачунај дека е од човек што баш па и не љуби мекици многу многу.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #1207 на: 21 Мај 2016, 22:30:38 pm »
Znam so se mekici ama ne vi ja znaev semata deka koga imas prinova se casti so mekici.Kaj nas samo gledaat da se iznalokaat drugo nisto,nemame takov adet. :)
А така! ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1208 на: 22 Мај 2016, 02:45:40 am »
А така! ;D

абе и кај нас поканата на мекици се почесто е само именка и покана на локање... не дека нема да се изналокаат зашто јаделе мекици со сирење... напротив... одкога ке се запијат тек тогаш некако им проработува осетот за што се дојдени па мезат со сирењето и мекиците а љуштат ракија или виски или пиво или што и да е... ;)

едит...

морав да ја кажам тука смешнава случка... мајка ми кај што работеше, е тоа е фирма со 1000 жани и трчи трчи па ке најдеш некое машко, а газдите англичани... мене ми се раѓа првата ќерка, мајка ми носи мекици на работа (јас и ги доставувам) и им улетуе англичанецот у офис. пробува типов прв пат вакво нешто и прашува како се вика, одговор каков што можеш да очекуваш од баби собрани у еден офис: мекицицки... и после, во следните денови, константно и целовремено стигаат муабетите, дека цел ден кај што идел по сите офиси и документи цело време зборел: мекицицики, тоа убаво, мноооогу убаво, да, да, мекицицики бјутифул...   ;D ;D ;D
« Последно менување: 22 Мај 2016, 02:50:46 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1209 на: 22 Мај 2016, 09:54:23 am »

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1210 на: 22 Мај 2016, 11:48:16 am »
а ТУРТЕ?
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1211 на: 22 Мај 2016, 12:14:57 pm »
Фала Лорду.

На сите да ви се посреќи со дечиња.

Септември ;)

A po skopska sema mekici se?

ако можда мислиш на тиганици, тоа е друго нешто и друг тип на тесто.. мекиците се со млеко или млечен продукт. тиганиците се со вода, и не се за оваа намена, односно тиганица е тесто-лепче за ГИРО!! (не е за донер ;) )! кај мекиците баш млекото во тестото  ја означува симболиката на новороденчето кое е зависно од мајчиното млеко уште од првото вдишување на воздух од овој (тажен) свет... ;)

и не.. не е скопска шема, туку македонска. само вашиот дел натака прилеп, битола и ресен не прават мекици т.е. не им е во традиција да прават и частат со мекици секогаш кога ке имаат принова во домот...  ;) ;) значи вие таму имате посебна шема.. пошто нели, градо на конзулите, соседните братски градови, ово оно...  ;) ;)

Во Битола најчесто се викаат „Питулици“ за тиганици/мекици (не знам сеа точно која е разликата ама наверојатно си во право)

Мада има два типа на питулици

И ова

А исто имате и „Пишии“ во Латинска Македонија :)

Пет називи за слични јадења - мекици, тиганици, питулици, лангиди и пишиии
« Последно менување: 22 Мај 2016, 12:22:49 pm Carpathian Lord »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1212 на: 22 Мај 2016, 12:31:22 pm »
она погоре барт, пита е.... а второто крофни се... :) ;) скопски...  ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #1213 на: 22 Мај 2016, 12:53:19 pm »
Pisii imaat u veles koj se dosta slicni na mekicite.
Arno vika onak prvata slika e pita nekakva a  vtorata se krofni :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1214 на: 23 Мај 2016, 10:39:17 am »
Пешии, Пишии кај нас се стандард појадок, брашно, вода и евентуално квасец.

Теганици, Тиганици пржиме или модерно (мрза) порачуваат готови ден по раѓањето на дете:

http://reklama5.mk/img/ad/big/8b072f93-d1ca-4713-9177-fca10ddfde79.jpg

Тоа се два тотално различни рецепти!