Автор Тема: Fiat Punto 1.2 8V 60hp  (Прочитано 39629 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7827
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #165 на: 11 Јануари 2016, 06:41:24 am »
Очекував да е околу 2000-2500 ама чим е оргинал во ред е цената.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
Одг: Fiat Punto 1.2 8V 60hp
« Одговори #166 на: 07 Февруари 2016, 15:10:19 pm »
Мал апдејт.
Купени пластики за звучници. Планирам некои до кај 2.500ден се надевам ќе се најде нешто солидно за тие пари. Преферирам kenwood па ако имате некој предлог пишете  :)

И сега малку поголем апдејт  :D

Плински уред AC Stag 4 монтиран во Плимонт 480 евра. Монтиран во петокот. Очекував повеќе загуба на сила и зголемена бучава од моторот кога работи на плин ама разликата е смешна скоро и нема едино нешто сто се осеќа е кога работи во место има малку поголеми вибрации. Првпат возам на плин нит па таткоми порано имал кола на плин така да немаме никакво искуство и незнаев што да очекувам затоа ако имате некој совети слушам.

Е сега нешто што ме буни таму ставиле извесна сума плин и кога ја земавме колата ставив 500ден плин на лукоил (таму најмногу ми одговараше бензинот па решив прво таму да пробам) односно 19литри. Ресетирав километража и веќе на 60км светна црвено. Сега имам околу 110км поминато уште свети црвено ама си вози на плин. Знам дека плинот неможе да покаже точно како бензинот ама со поише од пола боца не ми е логично да свети црвено. Или така покажува мерачот или не е добро наштелован плинот па многу потрошило.

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #167 на: 07 Февруари 2016, 15:34:05 pm »
Ne e samo dobro nasteluvan elektricniot del kaj plovakot pojdi si vo plimont ke go resaza 2 min samo prasaj dali treba so skoro prazna boca da odis inaku so zdravje da si vozis ,sega ke vidis sto e ekonomicna voznja pozz

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #168 на: 07 Февруари 2016, 16:27:12 pm »
obicno vikaat koga se polni prvo da bide full i dase isprazni skroz demek meracot u bocata da se onadi.
kolega kako sto vika isto punto mu trosi 8 plin niz skopjevo taka da so cenata na plinot kako da vozis skuter.
sozdravje da se vozis za evtini pari i mnogu bezgrizni kilometri.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #169 на: 07 Февруари 2016, 18:03:50 pm »
На здравје плинчето. Помини 1000 км и види како ќе биде со потрошувачка и со влечење, па после во плимонт да средат ако има потреба.

За звучниците оди во анхоч имаат jvc (види ги кај мене во темата) презадоволен сум.

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #170 на: 08 Февруари 2016, 23:20:54 pm »
@dame и јас претпоставувам дека е до тоа па по 2000км треба да одам на сервис/проверка тогаш ќе им кажам ќе видат :)

@VLATCE-PUNTO не ми кажаа ништо такво за полнењето па не го ни наполнив. Очекувам и јас под 9 да троши па ќе видиме  :)

@ZilePunto Фала жиле :D така и планирам сега ја возам на лукоил после ќе пробам со на макпетрол зошто со бензинот имаше разлика ќе видиме со плинот како ќе биде. Во плимонт после 2 000км ми кажаа на контрола па ако има нешто тогаш ќе пренесам да проверат освен мерачот што дефинитивно не е „тачен“  :)

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Honda - The Power of Dreams.
« Одговори #171 на: 09 Февруари 2016, 18:11:05 pm »
Нека е со среќа плинот.
Еве ти еден предлог за звучници за вратите, одлични а по пристојна цена околу 1200ден беше во Сетек од ГТЦ. Ги имам година и нешто одлично се покажани.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #172 на: 09 Февруари 2016, 18:53:05 pm »
Истиве ги имам само малку појаки. Мислам дека 250 w пишуваше на кутијата и 1500 ги земав ако не се лажам. И јас му ги предложив.

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Honda - The Power of Dreams.
« Одговори #173 на: 09 Февруари 2016, 18:55:25 pm »
Тие се истите, знам имав некој попуст и околу 1200-1300 ги платив.. :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #174 на: 09 Февруари 2016, 18:56:26 pm »
Е можно е не паптам, одамна беше.
Едит: Ми текна дека ги сликав и ги ставив во мојата тема, сега проверив, истите се :-)

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #175 на: 10 Февруари 2016, 00:32:32 am »
@AlenSK фала ален :) и жиле ми ги предложи истите ќе ги слушнам кај него пред да купувам па ќе одлучам дали тие или некој други :)

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #176 на: 27 Јуни 2016, 22:09:45 pm »
Вака да прашам тука.  Најдов предни седишта од хгт ама без шини па ме интересира доколку знае некој дали би одговарале на овие од обичните седишта што ги имам јас?

Edit: Во меѓувреме монтирани 2 пискала напред JBL CS762 ништо посебно очекував повеќе ама сега севкупно далеку подобро звучи,  по пријатно е за разлика од претходно само позади кога пискаа хахах

На 170.000 сменети предни амортизери во автомобил мислам 2.450 беше цената јапонски NbNf за задните рекоа вози ги уште малку околу 45 посто беа па не ги сменив. 

Ставени се и фолии 75% сликнав нешто набрзина ама многу по темно изгледа на сликиве

Во потрага сум по седишта ако е обично ко моето можда само возачкото да го сменам или ако најдам од хгт па да ги сменам двете  :)
« Последно менување: 28 Јуни 2016, 17:05:10 pm Knight_ »

Отсутен Knight_

• Редовен
« Одговори #177 на: 26 Октомври 2016, 10:32:55 am »
8 месеци одкако е монтиран плинот и почнаа проблемите.  Пред околу 3 недели при развртување во тесен простор почна да се осеќа мирис на плин.  Бев во плимонт пуштал плинот од кај дизните го стегнаа супер е.  Помина некое време почна да тресе кога работи на плин ајде пак во плимонт.  Свеќици не ми чинеле и кабли. Одам на мајстор мењаме свеќици кабли на плин оак исто.  Ајде пак во плимонт сега термостатот не ми чинел ама тоа што сум сменил свеќици и кабли ништо не значело плинот бил супер.  Ајде пак термостат нов и свеќици пак.  Плинот пак не работи.  А цело тоа време мајсторот ми вика дека колата на плин работи на 3 клипа и проблемот е во плинот не во колата.  Последниот пат кога отидов веќе едниот од мајсторите во плимонт неккеше ни да прај моабет со мене понашање никакво,  дрско,  све требало да сменам цела кола не ти чини може свеќици пак не ти чинат може кабли ти незнаеш колку пунтовци ни доаѓале нас со расипани кабли бла бла бла...  И неговиот одговор на тоа дека јас 2 пати ги мењам тие работи зошто нели "не е до плинот"  беше тоа не значи ништо ако се нови.  Значи доаѓаме до заклучок дека ти треба да мењаш кабли и свеќици цел живот и тоа ништо незначи.  Настојував да сменат нови дизни зошто е под гаранција и после објаснување со колегите дека него не муе гајле ако требало да се сменат под гаранција ги сменија и така си чекам ја 15 мин одкако завршија со работа зошто немаше кој да каже дека е готова. Бидна што бидна палам колата да си одам пак на 3 клипа.  Викам колава пак на 3 работи, секако следи дрзок одговор ја слушам ја добро работи.  Си викам проблемот овде не го решавам и денес бев на друг мајстор што работи со плинови кажува дизната нечини и одма ме праша кај е местен му кажувам таму и таму викам има гаранција да не плаќам сега за без потреба и по некоја случајност дури и по име го кажа дечкото од плимонт дека со него сигурно ќе "завршам"  работа чим е под гаранција. Таткоми нејќе да чуе да дава пари за нивни проблем и што ќе испадне од целава ситуација незнам.  Најверојатно пак ние ќе си платиме нови дизни на друго место иако се под гаранција.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #178 на: 26 Октомври 2016, 10:37:53 am »
Закана со ДПИ само.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #179 на: 26 Октомври 2016, 13:01:50 pm »
Абе плин е тешка мизерија во кола општо, башка што плимонт се станати катастрофа. Далеку се од она што беа некад на времето. Пред да се прослават нели. Затоа сега одат само на заработка. На квалитет никако. Слушам јас и од други луѓе муабети и искуства се вртат. Налет, НА-ЛЕТ и поефтино возење и се ако почнеш проблеми да имаш со колата.

Чим има гаранција инспекторат, ако мрчат многу многу. Нека не те мотаат треба ова да се смени треба она. Не може колата на бензин да работи добро, а на плин да не ти чинат свеќици( ајде ова обично се мења кога се монтира плин), да не ти чинат кабли, да не ти чини термостат. И откако се ќе смениш пак да не чини нешто. Абе ајде. И до колата било после. Не бе батка, до тоа ѓубрето што тие во кола е.