Да го претставам и моето возило, станува збор за Пежо 308 караван, 2013та година.
Има поминато околу 190000км моментално, моторот е 1.6 е-ХДи стоп-старт систем, 112 коња.
Ме служи одлично, задоволен сум, мала потрошувачка, удобна и мека вожња.
Променети каиши на околу 160ккм, редовни сервиси во ситикар и еуроимпекс на 10 до 12ккм.
Од опрема има панорама кров, темпомат, лимитер на брзина, сензор за дожд и светло, греачи на седишта, навигација, затемнувачки внатрешен ретровизор и електро-склопливи надворешни ретровизори,
лумбарна поддршка во седиштата, двозонска клима, 16ки алу бандажи, би-ксенон фарови со прскалки итн.
Богато опремена, можам да кажам дека освен кожни седишта и 17ки бандажи, ја има целата друга опрема што може да се испорача во 308.
Нешто што јас додадов беа лед светла на таблици и секаде во ентериер, меѓутоа брзо почнаа некои да трепкаат( чкарт сијалички ), па ги вратив пак обичните сијалички. Тоа е нешто што би сакал пак да сменам во наредниот период со подобри лед сијалици и можда хемиско едно да и направам, не дека не е чиста, дете возам па да биде колку може почисто.
Еве неколку слики каде се гледа моменталната состојба.