Автор Тема: Нови летни гуми  (Прочитано 62528 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Нови летни гуми
« Одговори #165 на: 10 Март 2020, 21:58:09 pm »
1. Ханкук.
2. Униројал.
3.
4. Сава.

По мое..

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #166 на: 10 Март 2020, 22:06:55 pm »
Ако имаш возено сава ескимо С3+ беа срање невидено,јас од тогаш сава не практикувам но може биле шкљ серија...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #167 на: 10 Март 2020, 23:00:58 pm »
Да, ги гледав hankook s1 evo2 тука се со цената, но се мислам и за uniroyal rainsport 5 гледам подобри карактеристики имаат од hankook и малку се поефтини. Еден човек со вулканизер ми вика стави sava uhp2 доста се поефтини а не се лоши. Па неможам да се одлучам сега...
Mislis Rainsport 3 taka?
Ispravka, sega gledam deka izlegla 5ka.
3kata ja vozam na 2 koli, mozam da ja preporacam.

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #168 на: 11 Март 2020, 17:13:53 pm »
Има членови шо доста се задоволни од сава ухп2.

За Сава гумите имам слушано многу негативни коментари, но според рвијуава изгледа дека се навистина добри според цената https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/Intensa-UHP-2.htm

Интересно е што Bridgestone Turanza ги вбројуваат во премиум гуми, a се просечни накај подпросечни според ривјуава.
https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Turanza-ER300.htm
« Последно менување: 11 Март 2020, 17:24:23 pm NNN »

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
« Одговори #169 на: 11 Март 2020, 17:33:03 pm »
Има членови шо доста се задоволни од сава ухп2.

За Сава гумите имам слушано многу негативни коментари, но според рвијуава изгледа дека се навистина добри според цената https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/Intensa-UHP-2.htm

Интересно е што Bridgestone Turanza ги вбројуваат во премиум гуми, a се просечни накај подпросечни според ривјуава.
https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Turanza-ER300.htm
Bridgestone се с.ање. Тврди, бучни, лошо лепат за асварт. Ко Trayal. Оригинал

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
« Одговори #170 на: 11 Март 2020, 17:44:10 pm »
Од мое лично искуство препорачувам BFGoodrich gGgrip, a не се многу скапи, 185/60 R14 околу 3000 денари се.
Змискиот и летниот сет ми се BFGoodrich, после 7 години зимово купив нови зимски. Инаку и старите беа здрави и неизлижани, ги сменив само затоа што се стари.
Многу издржливи гуми се и топ перформанси.
Сега и летните ќе ги сменам пак со истите.

Исто гледам тука гледа дека имаат доста добри ривјуа https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/BFGoodrich/gGrip_2.htm

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #171 на: 11 Март 2020, 19:14:39 pm »
Земи сава ухп2.

Отсутен VW

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
  • TESLA фанатик
« Одговори #172 на: 12 Март 2020, 12:38:51 pm »
Незнам дали некој имал искуство со SPORTIVA? Јас ги  купив зимски во мотоцентар 2014 ми се чини. Монтирање и јас ко по обичај патувам низ свет, пројде зима лето друга зима и едно време го прашуам стариот, абе ги мењаш, какво мењање јас не се разбирам ми вика... ако ви се верува пред зимово 2020 (цирка 100.000 км) предните беа излижани ги фрлив задните напред и додадов две други стари зимски. Ги барав сега за тојотата да земам пак таму ама ми рекоа дека не ги држат веќе. Па кога зимав од САВА ХП2 кај радишани дечкото ми кажа дека спортивата зимска била потврда и поиздржлива и за лето затоа толку исѕерала...
Ми спомна некој уште ги носи ама неможев да го најдам кај е увозникот...
TESLA фанатик

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #173 на: 12 Март 2020, 13:23:30 pm »
Незнам дали некој имал искуство со SPORTIVA? Јас ги  купив зимски во мотоцентар 2014 ми се чини. Монтирање и јас ко по обичај патувам низ свет, пројде зима лето друга зима и едно време го прашуам стариот, абе ги мењаш, какво мењање јас не се разбирам ми вика... ако ви се верува пред зимово 2020 (цирка 100.000 км) предните беа излижани ги фрлив задните напред и додадов две други стари зимски. Ги барав сега за тојотата да земам пак таму ама ми рекоа дека не ги држат веќе. Па кога зимав од САВА ХП2 кај радишани дечкото ми кажа дека спортивата зимска била потврда и поиздржлива и за лето затоа толку исѕерала...
Еднаш и никогаш повеќе Спортива, катастрофа невидена!
Мотоцентар ги увезува.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #174 на: 12 Март 2020, 14:10:50 pm »
Двајца пријавени тука со експлодирани спортива, а замисли уште колку непријавени.  :D

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #175 на: 12 Март 2020, 20:42:41 pm »
Napred ke isteraat uste edno 50.000km.  :)

Отсутен VW

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
  • TESLA фанатик
« Одговори #176 на: 13 Март 2020, 09:24:28 am »
Еве добро е да слушнеме секакво искуство, незнам кај мене се погодија, кој како ги прави појма немам...
Инаку приметувам многу фирмички се појавија и по ФБ, аутлет цени, гуми првпат слушам. Можно е да има и доста копии

Двајца пријавени тука со експлодирани спортива, а замисли уште колку непријавени.  :D
TESLA фанатик

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
« Одговори #177 на: 13 Март 2020, 16:16:17 pm »
Моите гудрич купени 2013 со пројдени преку 100 000 не беа ни излижани.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #178 на: 13 Март 2020, 16:37:44 pm »
И јас се сеќавам на Лада Самара тие што дојдоа со колата не се лижеа 70ккм и ги фрлив неизлижани. Од тогаш не купувам гуми што не се лижат.

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
« Одговори #179 на: 13 Март 2020, 17:04:01 pm »
И јас се сеќавам на Лада Самара тие што дојдоа со колата не се лижеа 70ккм и ги фрлив неизлижани. Од тогаш не купувам гуми што не се лижат.
Зошто не купуваш гуми што не се лижат?