Автор Тема: Квалитетот на воздухот во Скопје  (Прочитано 742835 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Одг: Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #2040 на: 30 Декември 2015, 08:56:38 am »
како ја најде оваа баш на ибеј? сега барав ја немат а кај нив на веб нема до македонија испораки

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2041 на: 30 Декември 2015, 10:09:00 am »
http://www.ebay.com/itm/HIGH-TECH-ANTI-POLLUTION-MASK-TOTOBOBO-/140817641204?var=&hash=item20c962aef4:m:mJL6y90mfMqQapYKqlu-pCQ

Секако дека нема до Македонија испораки. Оваа маска ја нарачав да стигне кај другар во Ирска, заменските филтри кај другарка во Бугарија, а новата маска за бебушот патуваше од Њу Џерси, преку Бостон, па Даблин, па би требало деновиве да ми ја донесат.

Во XMKD почнаа да носат Респро маски, така да може и таму да се побара.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2042 на: 30 Декември 2015, 14:40:09 pm »
Стакло денес. :)

« Последно менување: 30 Декември 2015, 14:48:13 pm Deni »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2043 на: 30 Декември 2015, 14:48:34 pm »
http://www.ebay.com/itm/HIGH-TECH-ANTI-POLLUTION-MASK-TOTOBOBO-/140817641204?var=&hash=item20c962aef4:m:mJL6y90mfMqQapYKqlu-pCQ

Секако дека нема до Македонија испораки. Оваа маска ја нарачав да стигне кај другар во Ирска, заменските филтри кај другарка во Бугарија, а новата маска за бебушот патуваше од Њу Џерси, преку Бостон, па Даблин, па би требало деновиве да ми ја донесат.

им пишав маил сега ја има Македонија за директна испорака, само PayPal треба да плаќање

Дени да се надеваме дека ке потрае

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2044 на: 30 Декември 2015, 15:53:26 pm »
Duvna vetre zatoa

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2045 на: 30 Декември 2015, 16:22:49 pm »

им пишав маил сега ја има Македонија за директна испорака, само PayPal треба да плаќање

Дени да се надеваме дека ке потрае

Интредастинг, мада мислам дека јас кога ја нарачував, не можеше... Или втора варијанта е да можело, меѓутим благодарение на мојата апсолутна недоверба во нашата Пошта, не сум се нафатил да нарачам да ми стигне на домашна адреса.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2046 на: 30 Декември 2015, 16:27:54 pm »
не можеше и утрово, него ми пишале во маилот дека ја додале сега, така да може само не сум пробал да видам колку е со шипинг и сце остало. во мегувреме нарачав од 3М некои N95 стандард disposable така да ке видиме

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2048 на: 30 Декември 2015, 17:37:10 pm »
Троа ветерче чуда праи.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2049 на: 30 Декември 2015, 18:58:03 pm »
Значи решението е да се направат огромни барокни вентилатори на периферија на Скопје и да прават ветер.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #2050 на: 30 Декември 2015, 19:02:40 pm »
Веле ако не ѕи е проблем со маскава симни се до Тренд или другиве кафичи што имаат затворена тераса за пушачи,  баш да видиме како ќе изгледаат филтрите после 10 минути.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2051 на: 30 Декември 2015, 20:10:39 pm »
Не ми се арчат филтрите за џабе, особено не за експерименти со пушачи.

Отсутен Ilija_f

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #2052 на: 03 Јануари 2016, 14:40:21 pm »
Треба да му честита на Груевски затоа што одма после протестите се зафати со работа и го исчисти воздухот во Скопје.

Секоја чест.....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2053 на: 03 Јануари 2016, 15:24:18 pm »
Го бива, знае со народот ..

А народот кога се продаваше евн ќутеше ко пичка а сега им смрдело, епа тоа е ...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #2054 на: 03 Јануари 2016, 16:58:18 pm »
Народот во последниве 5 години е победен од било кога. Бедата ги тера да се греат на секакво гориво само за да ја протераат зимата.

Плус фабриките што си загадуваат благодарение на лакомото газе на барокниот премиер што лапа добра провизија за да си ќути и оџаците да си димат.

Никоја влада во последниве 20 години не направила ништо за заштитата на животната средина. Добро освен актуелнава багра на власт што стави стиропор на се живо и диво од фасада и ни го наплати 400 пати поскапо од буџетот и не задолжи со кредити како никогаш до сега.

Воздухот е загаден за сите без разлика дали си го дал газот под ќирија на ВМРО, СДСМ или други. Разликата е што тие што го дале газот под ќирија мора да глумат лудило дека воздухот не е лош и дека се е супер.

Се согласувам дека народот ќутеше како пичка кога ЕВН се продаваше. Тие што тогаш протестираа сите сега се вработени во јавна администрација. Таа плавата независна девојка што ја гледавме по ТВ како гласноговорник на организацијата што се противеше на продажбата сега вози аутце од 40.000 евра, а се декларираше како социјален случај.

Народот е пичка што ќути. Малку му е.