Автор Тема: Сервис за Daewoo  (Прочитано 1419 пати)

Отсутен TheErminK

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
Сервис за Daewoo
« на: 16 Декември 2019, 21:16:54 pm »
Здраво дечки!

Барам мајстор откако мојот си отиде за Данска, нема кој да ми ја сервисира колава а и нешто имам проблем со бензинот, ја сменив пумпата за бензин ама еве повторно до пола го влече бензинот и престанува (по звук слушам) истото го правеше и со старата пумпа. Значи не било до пумпата... сепак.
Ги познавам дечките кај Визбегово кои се како официјален сервис но на 2-3 пати сум испаднал незадоволен кај нив и пробале да ми набијат 1000-1500 денари онака од нигде, ако сме се договориле за цена барем јави се прашај ме дали сакам плус работа за 2000 не е малку пари.
Затоа реков да ве прашам можеби имате некој мајстор да препорачате, во близина на Бутел би било супер но не е воопшто важно само да е добар и коректен мајстор/сервис.
Планирам да го поправам ова со бензинов и после ако е се во ред, да направам голем сервис, ребраст и све тоа.
Фала многу однапред.
Поздрав! 8)
Mazda 3 1.6 HDI 2008
Daewoo Nubira 1.6 16v 1998
Audi A3 1.9 TDI 2002

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Сервис за Daewoo
« Одговори #1 на: 17 Декември 2019, 09:49:11 am »
Провери го филтерот за бензин кај моторот е, да не е откачено цревото и ти прима воздух, па губи вакуум.
Колку бензин имаш, дали е барем до пола резерварот?

Јас ја носам најчесто во Визбегово кога не можам нештото сам да го средам. Добри се дечките, а и имаат делови за ако нешто треба да се смени додека се поправа, иначе треба ти да бараш. Точно, малце се поскапи.

Има еден Горан во Инџиково што расклопува, ама мислам и дека сервисира, ми го кажале како добар, ама не сум бил.

Горан 070 559 333

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Сервис за Daewoo
« Одговори #2 на: 17 Декември 2019, 19:57:05 pm »
И јас ќе ги препорачав БИС моторс.

Sent from my Mi A3