Автор Тема: Fiat Bravo 2.0 m-jet  (Прочитано 25828 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
Одг: Fiat Bravo 2.0 m-jet
« Одговори #15 на: 23 Ноември 2019, 14:43:43 pm »
Кај мене на фиато нема нигде покажано лупење на лак/боја,дали дека е ќулунец боја 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #16 на: 24 Ноември 2019, 10:13:38 am »
Со здравје да се вози, супер примерок си начекал! Нежна им е бојата, си бара гаражирање за да остане во одлична состојба. Кај мене лакот е отиден на кровот и на хаубата.

Инаку, не е малце претврдо со 18киве со оглед на состојбата на патиштата во земјава?

Во споредба со пасатот и со неговата германска предница и со гуми 195/65/15 и бравото со 225/40/18, многу е „потврдо“.  ;D
Не, дали дека има убави гуми мене ми е сосема океј, пријатно е за возење.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #17 на: 24 Ноември 2019, 12:25:13 pm »
Честитки ! баш ми е мило што го одбра овој примерок , ми текнува дека у моментот кога бараше кола беше стварно уникатен, а мислам дека и јас ти го предложив ако се сеќавам добро  8)

Многу безгрижни километри да те служи !
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #18 на: 24 Ноември 2019, 13:17:57 pm »
Со здравје да се вози! Бајаги опрема и супер бандафче.

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #19 на: 24 Ноември 2019, 13:46:10 pm »
Го предложивме тука знам, дали јас или некој од другиве членови. Супер количе со здравје да се вози.

Имам возено и јас Браво со слична опрема и со истите 18ки спорт фелни.
Морам да кажам дека мене ми смета само жолтата боја внатре. Делува старо и го расипува амбиентот. Oпелска боја упм  ;D
Многу подобро изгледа белата боја. А бидејќи има светло секаде, и на радио, клима,  и нормално на километража колава би била ептен модерна.

Ако имаш желба во иднина пробај да направиш модификација. Мислам дека ќе дојде многу поубаво.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #20 на: 24 Ноември 2019, 14:58:12 pm »
Честито, со здравје да се вози

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #21 на: 24 Ноември 2019, 17:58:59 pm »
Честитки ! баш ми е мило што го одбра овој примерок , ми текнува дека у моментот кога бараше кола беше стварно уникатен, а мислам дека и јас ти го предложив ако се сеќавам добро  8)

Ти си виновникот, да.   ;D
Го предложивме тука знам, дали јас или некој од другиве членови. Супер количе со здравје да се вози.

Морам да кажам дека мене ми смета само жолтата боја внатре. Делува старо и го расипува амбиентот. Oпелска боја упм  ;D
Многу подобро изгледа белата боја. А бидејќи има светло секаде, и на радио, клима,  и нормално на километража колава би била ептен модерна.

Ако имаш желба во иднина пробај да направиш модификација. Мислам дека ќе дојде многу поубаво.

И тата би сине.  :D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #22 на: 25 Ноември 2019, 01:24:23 am »

Ти си виновникот, да.   ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
И тата би сине.  :D

топ е колата. Браво. Инаку да и јас сум за бело. Најмалку 5 години понова ќе дојде

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #23 на: 01 Февруари 2020, 15:34:03 pm »
На 17.01.20 беше извршен мал сервис, промена на масло и филтер за масло.
Selenia WR 5w-30 4l и филтер Comline.
На 184.540км, следна промена на: 195.540км.

Проблемот со светење на идикаторот за уље (низок притисок) при ладен старт околу 5-6 сек. и после се гаси, особено кога е многу ладно околу нулата не го решив со промена на филтерот.
Според мајсторот до него бил проблемот ама не е, претходно беше Filtron сега ставив Comline.
Сега кога е топло над 10 степени, одма се гаси индикаторот за уље.
Имало некоја гумица на пумпата за уље, таа се менувала. Ќе го средам и ова, понатака.

Ова го појавува бордот.

При возење на автопат ми светна check engine, на дијагностика покажа дефект на сензор за диферинцијален притисок, околу дпф филтер поврзан нешто незнам.
Нарачан нов Bosch и променет - 4.000мкд.

Е ама check engine уште си свети, следно на менито е чистење на egr вентил.
А имам за промена и внатрешен зглоб, најеројатно и двата ќе ги сменам да не ги мислам и така.  :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #24 на: 01 Февруари 2020, 15:46:45 pm »
Аман од такви "грешки".

Ова коливе значи - ако на шалт-табла нешто не свети, тогаш нешто не е во ред.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #25 на: 01 Февруари 2020, 15:48:25 pm »
Темпомат си ставил гледам?
Не се Фалеш...

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #26 на: 01 Февруари 2020, 16:27:00 pm »
Аман од такви "грешки".

Ова коливе значи - ако на шалт-табла нешто не свети, тогаш нешто не е во ред.

Модерни коли со модерни „грешки“.  :D
Темпомат си ставил гледам?
Не се Фалеш...

Алфа е тоа на сликата, не е мојата. Ставена е за демонстрација на проблемот што го имам.
Ти и инструмент таблата не знаеш како изгледа кај фиат.  ;D

А за темпомат, си стои во листата на идни планови, прво ми се приоритет овие модерниве „грешки“.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #27 на: 01 Февруари 2020, 16:58:07 pm »
Одека да знам,твојта е понова 😁

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен Passat3B

• Редовен
« Одговори #28 на: 01 Февруари 2020, 17:18:10 pm »
Исти се де, две години понова а биле, а не биле.  :D

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #29 на: 01 Февруари 2020, 18:05:00 pm »
Во врска со сијаличката за уље, да си провериш дали во филтерот за уље треба да има клапна. Другарче на матиз имаше исти проблем за малку и мотор ке му отвараше еден мајстор. За среќа еден комшија (стар мајстор во пензија) му го спомна ова со клапната, па баравме филтер со клапна. Успеавме да најдеме само UFI филтер со клапна. Имаше и филтри што имаат имитација на клапна. Проблемот се реши, сега сијаличката одма се гаси.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk