Автор Тема: CARclub Тест: Skoda Superb Facelift 2.0 TDI 150 Ambition DSG  (Прочитано 6563 пати)

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
Одг: CARclub Тест: Skoda Superb Facelift 2.0 TDI 150 Ambition DSG
« Одговори #15 на: 16 Ноември 2019, 20:36:16 pm »
Некако не капирам што е она што рационализира 2 метра простор на задна клупа, сосем непотребно, освен ако не возиш две жени што прават сизоринг.

Или

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не знам колку е длабинска анализава бидејќи и коли купени од поединци на лизинг (финансиски и оперативен) гласат на име на (лизинг) компанија.

Во Мадрид 50% од таксијата (необележани, само со такси таблици) се црни суперби.

Овој примерок на акција е 29.700 еур а пасатот фејслифт со 2.0 тди и мануелец со бизнис пакет на опрема е 30.500 во моментов, едино дсг-то го вади супербов пред пасатот во мои очи. Башка пасатот многу побрзо може да се продаде ако ти скурчи/сакаш да смениш.

Каде е пасатот 30к, линк?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #16 на: 16 Ноември 2019, 20:46:03 pm »
Во било кој салон кај што се продава Пасат на оваа планета.

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
« Одговори #17 на: 16 Ноември 2019, 21:18:57 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #18 на: 16 Ноември 2019, 21:29:29 pm »
Леле ценовников од кога не сум го видел, ќе се бапне некој авион во него некој ден. Како и да е новиов пасат пред фејслифтот со 1.6 тди комфортлајн беше на акција од 500.000 евра на 23990, докај 26990 зависно како се погодила опремата во моментот на акцијата. Тоа беше на самата кола лист закачен кога ќе влезеш во салон лево одма стоеше, сива.

Хибридот на тест пред некоја недела беше 39900. https://www.carclub.mk/2019/10/16/test-volkswagen-passat-gte-plug-in-hybrid-najdobriot-passat/

Замисли некој да е улав и да даде 37000 за основен пасат, а 39990 е ГТЕ пасат со хивриди со ДСГ со све све све... Мора малце осет да се има. 3

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
« Одговори #19 на: 16 Ноември 2019, 21:34:22 pm »
Епа срам да им е, ете јас се излажав 😀

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #20 на: 16 Ноември 2019, 23:13:58 pm »
Sve e debel biznis.
Odvaj cekam kinezive da vlezat pojako vo avtoindistrija.
Ko korejcite sto vlegoa, ama sega i tie veke podzabeguvaat.

Skoda i Kia pocna po 30k da se baralo.
digitalni kokpiti, tac ekrani, edna ista funckija se komanda od 3 mesta, a pri toa poveketo i ne ti treba bla bla....a narodov se pali ko mladi majmuni.
Takov e paketot j*ebiga, ama zemi gratis e...
e, i da znaes nemoj da si se zabel sega da ne kupis, dekaod posle nova godina nevazi paketot toa ke se naplaka...
istata finta vo sekoj salon.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #21 на: 17 Ноември 2019, 02:10:07 am »
Некако не капирам што е она што рационализира 2 метра простор на задна клупа, сосем непотребно, освен ако не возиш две жени што прават сизоринг.

Или

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не знам колку е длабинска анализава бидејќи и коли купени од поединци на лизинг (финансиски и оперативен) гласат на име на (лизинг) компанија.

Во Мадрид 50% од таксијата (необележани, само со такси таблици) се црни суперби.

Овој примерок на акција е 29.700 еур а пасатот фејслифт со 2.0 тди и мануелец со бизнис пакет на опрема е 30.500 во моментов, едино дсг-то го вади супербов пред пасатот во мои очи. Башка пасатот многу побрзо може да се продаде ако ти скурчи/сакаш да смениш.

Каде е пасатот 30к, линк?

Нема за сè на светот линк, некогаш треба да се отиде до некаде (Порше Скопје на пр.) за да се добие информација.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #22 на: 17 Ноември 2019, 09:55:18 am »
Што има моментално на пазарот за 30.000 евра што би би бил подобар/еднаков избор на ова? Реално и озбилно прашувам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #23 на: 17 Ноември 2019, 10:03:19 am »
Што има моментално на пазарот за 30.000 евра што би би бил подобар/еднаков избор на ова? Реално и озбилно прашувам.

Покрај Пежо 508, одење у Порше изгледа како безвезе трошење на време.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #24 на: 17 Ноември 2019, 10:10:38 am »

Опел Инсигнија.
Мондеото е старо, Пежото е тесно.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #25 на: 17 Ноември 2019, 10:12:09 am »
Prasanje komu realno mu treba vozilo od 5 metra i sirina preku dva metra.
Autoto e so odredena namena. Da se bide vozen pozadi, pretezno nadvor od grad.
Da ne se zalazuvame deka ne se osekalo niz grad. 10m2 se 10m2.

Cenite se otideni veke preku plafon na recisi cite brendovi/koli i ne ja opravduvaat cenata. Superbot e sigurno taka pozicioniran da bide nekoja iljadarka poevtin od Audi. Ama pak toa ne go pravi cenovno opravdan. Nitu pak audito ili bilo koj premium brend.

Pokraj tolku dodatna oprema, sto trebalo sto netrebalo, mozat da im zakacat i po eden dijamant na sred volan na sekoja kola, pa startna cena na sekoja kola da bide 100k.
Ok, znam, i togas ke ima koj da gi kupi...

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1765
« Одговори #26 на: 17 Ноември 2019, 10:24:59 am »
Не знам како ги добивате тие цени поевтини неколку илјади евра од ценовникот.
Јас кога и да прашам во Шкода, VW, Сеат, цената која ми ја даваат е до кај 2,500 евра поевтина од ценовникот доколку моделот не е скоро излезен. Поголем попуст може да се добие само ако имаат на лагер останато возило што е при крај на производство, како што е сега Леонот, Октавија 3 и Голф 7.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #27 на: 17 Ноември 2019, 10:50:29 am »
Јас кога и да прашам во Шкода, VW, Сеат, цената која ми ја даваат е до кај 2,500 евра поевтина од ценовникот доколку моделот не е скоро излезен. Поголем попуст може да се добие само ако имаат на лагер останато возило што е при крај на производство, како што е сега Леонот, Октавија 3 и Голф 7.
Ете види го ГТЕ во каталог и на тест.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1765
« Одговори #28 на: 17 Ноември 2019, 12:01:00 pm »
Ете види го ГТЕ во каталог и на тест.

Под претпоставка дека Зеро го возел пасатот во бизнис ниво на опременост, цената е 44.219 по каталог. Цената во неговиот тест е 39900 што е 4319 евра поевтино од каталошката. 4300 евра на кола од 44000 евра и не е некој си WOW попуст, а на форумов се збори дека давале огромни попусти во салон.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #29 на: 18 Ноември 2019, 00:23:45 am »
Колку помалку попуст добиваш, толку подобра и повредна е колата. За Шкода се добива максимум 9%.
Ако веќе има дискусија околу ШКОДАВА нели, дајте да се вратиме на техника или макар потрошња :D