Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 227360 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #105 на: 22 Ноември 2011, 13:00:57 pm »
Едно другарче многу се попали да зима половна DB7-ца. Зелена металик, сочувана, прв газда, помалку од 50.000 км, неударана, џам...

Кога дозна колку ќе го чинат редовните сервиси кои треба да ги прави два пати годишно без оглед на километрите, се олади :-)

...и си зеде за истите пари нов Туарег.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #106 на: 22 Ноември 2011, 13:24:45 pm »
Ајде нешто да напишиме за лансерот.
Кај мојата кола ме нервира што менувачот е многу гласен кога менуваш. Поготово во 3та. Мене не ми смета многу, ама на некои му оди на нерва.

Исто така  се осеќа бучава од моторот на брзини од 110 - 130км/ч. Пак ќе речам на некој му смета, мене лично не (намалена е од моделот 2008, ама пак ја има).

Бојата е со квалитет како да фарбале колички за пазарење . Ако некоја кола помини покрај неа побрзо, ќе се излупи од уплав. Од камчиња да не правиме муабет веќе.

Гумите кои се фабричките се ужас. Сега додека беше врнежливо, лизгаше на секое тргање и на секоја по оштра кривина, тоа сензорите само се уклучуваа. Со менување на зимски гуми, и тоа евтини зимски, се смени вожњата на колата комплетно.

Прегледноста позади е скоро невозможна, со поставување на сензори за рикверс го нема тој проблем.

Ме нервира тоа што нема нормална резервно тркало, незнам зошто, ама едноставно ме нервира тоа.

Исто така незнам зошто нема фабрички украс на издувот, тоа цевчето изгледа смешно. Можеби е полите на дилерот, ама како и да е на целиот тој пакет можеле да вметнат еден украс.

Во глобала тоа би било тоа. Презадоволен сум од колата, не би одбрал ништо од конкуренцијата.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #107 на: 22 Ноември 2011, 13:28:55 pm »
Едно другарче многу се попали да зима половна DB7-ца. Зелена металик, сочувана, прв газда, помалку од 50.000 км, неударана, џам...

Кога дозна колку ќе го чинат редовните сервиси кои треба да ги прави два пати годишно без оглед на километрите, се олади :-)

Во комшии имам голем богаташ, и на син му за 18-ти роденден му вети дека ке му земе Астон Мартин db 7...
Знаејки го човекот и неговата финансиска моќ, очекувам наскоро да го видам кај него дома ...

osmica8, мислам дека поентата на Дени му беше дека ако бараш маана, можеш на секоја кола да ја најдеш ....

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #108 на: 22 Ноември 2011, 13:39:18 pm »
Знам што му беше поентата, ама не е лошо да се научи нешто така?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #109 на: 22 Ноември 2011, 13:44:35 pm »
Доста масивен пост од авторот на темата.

Може само да замислам колку страни ќе му требаат за да го опише А ЕС ИКСОТ. ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #110 на: 22 Ноември 2011, 13:49:42 pm »
Знам што му беше поентата, ама не е лошо да се научи нешто така?
Agreed :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #111 на: 22 Ноември 2011, 14:32:50 pm »

Тоа е! Кој што си купил тоа ќе си пишува. На Спортекс колата му е тапа па си отворил таква тема. Ти на пример треба да си отвориш тема „Мојата кола е коцка“ и така. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #112 на: 22 Ноември 2011, 14:44:56 pm »
Црна е, премногу се валка и секоја гребнатинка се познава !

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #113 на: 22 Ноември 2011, 15:29:39 pm »

Прегледноста позади е скоро невозможна, со поставување на сензори за рикверс го нема тој проблем.

Mene pa bas mi e top. Spojlerot zaden mi pokazuva kade mi zavrsuva kolata,- ete uste edna namena na spoljerot ;D ;D ;D ;D ;D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #114 на: 22 Ноември 2011, 16:29:30 pm »

Само да не ја усереме и оваа тема, жити мене.

Инаку не ти замерувам што ништо немаш пишано за Коцката, навистина.

Не благодарно е да куцаш два дена на тастатурата за да напишеш тричетириесет страни за да ги опишеш сите проблеми и недостатоци.

Ако сепак се решиш, отвори си тема МОЈАТА КОЛА Е ЗА ВО ОТПАД па постирај го таму рефератот за Коцката. ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #115 на: 22 Ноември 2011, 16:32:39 pm »

Не благодарно е да куцаш два дена на тастатурата за да напишеш тричетириесет страни за да ги опишеш сите проблеми и недостатоци.

Ако сепак се решиш, отвори си тема МОЈАТА КОЛА Е ЗА ВО ОТПАД па постирај го таму рефератот за Коцката. ;D

Насловот на темата е во сегашно време, ти пишуваш за нешто минато, дали можеби ова е само предигра за она што следи. ;D

Отсутен Dejan_156 alfista

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #116 на: 22 Ноември 2011, 18:26:42 pm »

Насловот на темата е во сегашно време, ти пишуваш за нешто минато, дали можеби ова е само предигра за она што следи. ;D

еее господ кога делел памет cuore i sporteks со чадори иделе...ако не не насмеат они кој друг
Djevojka može da bude sa sela,
al' auto mora da bude iz Italije! ♥

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #117 на: 22 Ноември 2011, 20:17:54 pm »
Така си е Фаланга. За момент мислев дека забегуваш(кон реалноста) кога пиша дека сериозно размилсуваш за 206-ка, а за истите пари имаш понов Спарк со исто опрема. А имаш неколку пати пишано колку најмногу си презадоволен од Спаркот што би купил уште еден за сопругата. Но колку и да сакаш да веруваш во тоа кое го зборуваш и кое на повеќето кои те читаат не им се верува дека го мислиш, Спаркот сигурно има нешто кое му фали или ти би сакал да го има. На пример кога јас би се запрашал што се би сакал да има Маздата повеќе од она кое го има тогаш тоа во најмала рака би било:
- Многу поагилен и помоќен мотор со една или повеќе турбина и/или суперчарџер
- Поголема економичност
- Сета можна опрема која постои во некое најмодерно возило
- Поголем гепек
- Кожни седишта
- Автоматски менувач

Па ајде сега биди малку пореален и кажи ги недостатоците на Спаркот. Сигурен сум дека ги има повеќе.

Tebe definitivno ti treba hamer :))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #118 на: 22 Ноември 2011, 21:45:47 pm »
еее господ кога делел памет cuore i sporteks со чадори иделе...ако не не насмеат они кој друг

Не знаев дека кога господ делел памет, го фрлал одозгора да паѓа како дожд за да може оние кои сакаат да си останат без памет, да си отворат чадор.  ;D

А господ кога делел смисла за хумор ти кај беше? Отсутен...? ;D ;D ;D
« Последно менување: 22 Ноември 2011, 21:59:22 pm Sportex »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #119 на: 22 Ноември 2011, 21:58:03 pm »

Во комшии имам голем богаташ, и на син му за 18-ти роденден му вети дека ке му земе Астон Мартин db 7...
Знаејки го човекот и неговата финансиска моќ, очекувам наскоро да го видам кај него дома ...

osmica8, мислам дека поентата на Дени му беше дека ако бараш маана, можеш на секоја кола да ја најдеш ....

Od Aston Martin dovolno e V8 Vantage.

Se ostanato e prenafrigano i James Bondish.

A nov Tuareg i poloven DB7...edvaj se razlikuvaat...