Автор Тема: Винил култура  (Прочитано 64545 пати)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
Одг: Винил култура
« Одговори #180 на: 16 Јануари 2020, 08:23:20 am »
Друштво, ако некому му се наоѓаат, мене ми требаат неколку надворешни и внатрешни (5-6), зашто низ годините се загубиле дел од опаковките. Доколку имате, ќе си платам колку треба. :)

Ако не се снајдеш во наредниве две три недели од некој од колегиве, ќе ти донесам јас штом ќе дојдам во Скопје (за две три недели :) )

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #181 на: 16 Јануари 2020, 09:29:14 am »
До летово треба да се обезбедам со солидна бројка и на внатрешни и надворешни, а и со празни опаковки за ЦД-а од музичките, не оние slim какви што денес се продаваат.

ОК, колкава е таа солидна бројка на надворешни? Да знам дали можам директно да те услужам? Во спротивно, ќе ти пратам контакт со фирмата што ги изработува.

Со околу 50 внатрешни и 200 надворешни би бил мирен некое време.
Почнав претежно sealed плочи да нарачувам, така да надворешните ми се побитни моментално.
Исто и околу 100 пластични кутии/опаковки за ЦД-а бидејќи често ми стигаат оштетени при транспорт.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #182 на: 16 Јануари 2020, 10:01:18 am »
Друштво, ако некому му се наоѓаат, мене ми требаат неколку надворешни и внатрешни (5-6), зашто низ годините се загубиле дел од опаковките. Доколку имате, ќе си платам колку треба. :)

Добиваш 50 надворешни по цена на поздрав. Или преку мене или преку @igor_xxxx :)

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #183 на: 16 Јануари 2020, 10:06:18 am »
Со околу 50 внатрешни и 200 надворешни би бил мирен некое време.
Почнав претежно sealed плочи да нарачувам, така да надворешните ми се побитни моментално.

200 надворешни не се проблем - имам класични, а можно е да имам и со лепенка. Треба да имам две димензии кои одговараат на потенки, односно подебели (gatefold) плочи. Ќе се обидам да ги измешам.

Повторно, 200 за цена на поздрав. :)

За внатрешните не можам да помогнам, тие мора да се нарачуваат од надвор - се уште никој тука не се нафаќа. А и, искрено, и да се нафатат, не ми се минува повторно низ епопејата од неколку нарачки од 1000+ кеси затоа што "ги згрешиле димензиите ненамерно и сега нема што да им прават на кесите па моа да ги земеш ако сакаш пак да се обидеме".

Мислам дека ЧувДеЧув има внатрешни кеси. За друга локација во Скопје не знам, а да не продаваат на парче.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #184 на: 16 Јануари 2020, 10:20:59 am »
Фала на инфо, ќе видам во ЧувДеЧув.
А за надворешните ти пишувам пп.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #185 на: 16 Јануари 2020, 10:46:26 am »

Добиваш 50 надворешни по цена на поздрав. Или преку мене или преку @igor_xxxx :)

Исто му доаѓа :D

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #186 на: 16 Јануари 2020, 11:34:01 am »
Фала ви друштво! :D Може некоја винил собиранка да направиме ако постои место. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #187 на: 17 Јануари 2020, 09:25:20 am »
Има тука нешто понуда на наслови само што забележав.
http://www.pixplus.com.mk/tv-audio-multimedia/vinyl-records.html

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #188 на: 17 Јануари 2020, 10:18:29 am »
Насловите убави, цените соленки...барем во споредба со она што до сега сум гледал/порачувал на ново.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #189 на: 17 Јануари 2020, 17:16:40 pm »
Стигнаа порачките пред празници...а и улета некој непланиран бонус.

Стигнаа и ЦД-а, али за тоа во друга прилика.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #190 на: 14 Февруари 2020, 08:13:50 am »

Ако не се снајдеш во наредниве две три недели од некој од колегиве, ќе ти донесам јас штом ќе дојдам во Скопје (за две три недели :) )

Да не испадне дека ескивирав, малце ми се одложи доаѓањето во Скопје изминативе недели :)

@386ka , ако не се снајде со заштитните ќеси до сега, да носам викендов?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #191 на: 14 Февруари 2020, 11:10:01 am »
Внатрешни, според мене добри (однадвор со хартија , а одвнатре со најлон) имате во Југотон.
Црни и бели.

Мислам дека се 50 евра 100 комада , а се продаваат и на парче.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #192 на: 14 Февруари 2020, 12:35:38 pm »

Да не испадне дека ескивирав, малце ми се одложи доаѓањето во Скопје изминативе недели :)

@386ka , ако не се снајде со заштитните ќеси до сега, да носам викендов?
Да, ако не ти претставува обврска. Ако не, ќе појдам до Југотон да ѕирнам од ова што вели @Stratro, и онака не ми требаат многу. :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #193 на: 20 Февруари 2020, 18:21:57 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3363669
Вакви опаковки баравте?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Stratro

• Легенда