Више пишав во друга тема али подобро да отворам нова..
Иначе да почнам со ред.. На почеток си беше се нормално со перката.. Пушташ клима се пушта и таа, гасиш клима се гаси.. Кога ќе загрее во место си се приклучуваше нормално..
После некое време перката скоро и да одкажа али зима идеше ова она па не се замарав баш.. Сега пробував више 1 месец не палеше перката.. Пред 2 дена си идам накај дома (колата не беше многу загреана, а и времето беше 10тина степени) и приметив чуден звук.. Кога гледам перката се приклучила... Пуштив клима, перката се гаси.. Гасам клима, перката се пушта..
Денеска ај реков да пуштам клима, кога гледам перката си врти... гасам, итаа се гаси.. Така неколку пати и све нормално беше.. Сега го палам, несака да се пушти никако.. Го пуштив да појди 99 степени, џабе...
Клима си има одлична, освен кога ќе го остаам во место 2/3 минути...
Има некој слично искуство или што би можело да биди ? Има 2 релеа, едното стои горе другото долу кај ладњакот.. И има некое во багашникот али треба да побарам кое е, али и да проверам џабе кога неможам да најдам дали е до него проблемот..
Многу чуден проблем, више бев кај еден мајстор ми вика да проверат притисок дали прави компресорот за климата... Али и тоа малку ми нема смисла..