Автор Тема: Корисни Совети за ауто-озвучување  (Прочитано 170635 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Корисни Совети за ауто-озвучување
« Одговори #210 на: 09 Февруари 2014, 18:17:35 pm »
Јас искрено, не би ги купил.  Би собирал пари за нешто поасално.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #211 на: 09 Февруари 2014, 18:33:05 pm »
ај сони како појачало е сосема во ред само незнам дали е стар модел дали е доволно силно едно друго.... моделот на појачалото е следниов.

sony xplod xm-504

гледам има некое си премостување што и не разбирам баш што е а посебно излез за појачало не видов....

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #212 на: 29 Март 2014, 01:26:40 am »
чисто информативно,вреди за парите?-Пошто на братичед му го дрпнаа од кола,сака да стави некое ради реда.
NEO CMR-1510
http://www.technomarket.com.mk/products/09105458/neo-cmr-1510-blue

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #213 на: 29 Март 2014, 01:30:51 am »
Заобиколи го во широк круг....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #214 на: 29 Март 2014, 01:32:03 am »
12W RMS Стерео. Зошто да го заобиколи? За ради реда е сосема во ред.  ???

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #215 на: 29 Март 2014, 01:46:17 am »
Од тие 12W, 4-5 се употребливи.. Го имам слушнато, не го бива. Шо знам.. Можда боље некое цд плеерче на старо....

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #216 на: 29 Март 2014, 06:13:49 am »
Хмм,за таа цена горе-доле тоа се наоѓа,иначе 4 звучки ќе поврзува,може и да препорачате нешто,пошто не сум многу многу по озвучувањето  :-\

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #217 на: 29 Март 2014, 13:00:42 pm »
абе на клиото левиот звучник кога ќе ко пуштам над 20ка (до 32 оди) како да пука по малце, како да грчи..

Некој да ми каже дали сам можам проблемов да го решам и како ?

Отсутен dare532

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #218 на: 30 Март 2014, 20:40:49 pm »
Наместив 400w појачало со вуфер, и сеа кога го уклучив и ми го изгоре осигурачот ама тој што пали кога ке дадеш контакт (значи што го пали радиото и што го пали и појачалото) е сега прашањето ми е да не е многу слаб тој осигурач пошто е само 5 ампера, па за тоа да го изгоре

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #219 на: 30 Март 2014, 21:32:25 pm »
Појачалото треба да го палиш преку сигнални 12V од самото радио. За сигнални 12V ти е доволно 500mA.

Отсутен dare532

• Јуниор
  • **
« Одговори #220 на: 30 Март 2014, 21:43:33 pm »
Појачалото треба да го палиш преку сигнални 12V од самото радио. За сигнални 12V ти е доволно 500mA.
не ли е таа жолта жица што излегува од радиото, е сеа таа жица мене ми е ставена кога ќе дадам контакт да се запали радиото нели и на таа истата треба појачалото да го врзам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #221 на: 30 Март 2014, 21:43:56 pm »
Не ти е точно поврзано. Консултирај се со експерт пред да направиш поголем проблем. Засилувачот влече струја само и само од акумулатор. А влече сигнал за палење од тие други места. Ова е многу важно при инсталацијата.

Отсутен dare532

• Јуниор
  • **
« Одговори #222 на: 30 Март 2014, 21:50:33 pm »
Не ти е точно поврзано. Консултирај се со експерт пред да направиш поголем проблем. Засилувачот влече струја само и само од акумулатор. А влече сигнал за палење од тие други места. Ова е многу важно при инсталацијата.
појачалото ми е врзано од акомулатор си има плус однесено него прасањето ми е само таа жица што гопали појацалото кај да ја врзам дали треба на таа жолта да ја врзам

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #223 на: 30 Март 2014, 22:25:24 pm »
Ау...Браво...Си спасил гз само со изгорен осигурач, али може да си јазапалиш и колата. Да не набројувам случаеви.
Него сместа таа жолта жица откачи ја кај и да си ја врзал.
Од радиото треба да имаш ПЛАВА - СИНА - BLUE - жица обележена како Remote +12V која што треба да ја врзеш на појачалото каде што пишува Remote +12V. Еве како изгледа тоа од ИСО конекторот:

+12V треба да одат директно од акумулаторот преку осигурач не помал од 15 ампери, во зависност од појачалото, нормално. Најчесто се работи за 20А осигурачи. Кабел до појачалото во зависност од снагата, не помал од 4мм квадратни, препорачливо 6мм и нагоре квадратни лицнаст кабел.

И еве едно видео додека не си направил беља:
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #224 на: 14 Април 2014, 15:40:55 pm »
Зошто на едниот излез звучникот ми дава мало грчење/зуење и прекинува по некогаш на кратко ? Не е до звучникот пробав и со друг на тој излез истото се случува... да барам лош спој/конектор или назад во радиото ?