Не се овие за вас, другари.
Всушност, не се за било кој - освен како еднаш што говоревме, на приколка ако сакате да ги закачите.
Бидејќи
@Vlatce-Vectra прв се пријави, ако не ги сака тој - тогаш одат кај
@Tischläufer - подарок, во обата случаи.
Вака на прв поглед, има добра шарка гумата.
На притисок гледам дека сè уште се меки (чудо некое), ама сепак - DOT 0215, маде во Спејн (Читај најдолу за интересна приказна).
-----------------------------------------------------
Ако ви вршат работа за зимска сезона, имам 2 парчиња
Sava HP2.
DOT 3817, маде во Полска.
Ептен саглам шара, не забележав некое оштетување, ама интересен феномен - делуваат покрути од Firestone.
Приближна историја:2017 Септември: произведени
2018 Ноември: првпат сум ги монтирал на автомобил. Веројатно прошле некои 5000км на погон напред.
2019 Ноември: ставени назад, возени нешто слично. Не верувам да имаат над 10000км во тотал.
2020 Април/Мај: тргнати од автомобил и складирани во гаража.
-----------------------------------------------------
Приближна историја за Firestone Roadhawk:2015 Февруари: произведени
2017 Јули: купени од Европа Гуми, без никакво знаење дека ми "бутнале" 2.5 години стари гуми.
Пред некое време ги пцуев МултиБренд за вакви педерски потези (Читај сега горе: HP2 се земани од кај нив, 14 месеци стари - отприлика најново нешто што ќе најдеш кај тие идиоти, изгледа).
Шосетиче Европа Гуми, еден друг младич беше тогаш на смена, мислам дека воопшто не е таму сега - требаше да ми каже дека се работи за долго чувани гуми, како што кажуваат секој пат. Еве последниве 3 пати купувам од таму, ваква глупост се нема повторено, за среќа.
2020 Октомври/Ноември: тргнати од автомобил и складирани во гаража.
Немам точна мерка колку километри прошле, претпоставувам:
- околу 10.000 на погон напред
- околу 15.000 назад