Автор Тема: Проточна чешма бојлер  (Прочитано 28251 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Проточна чешма бојлер
« Одговори #15 на: 15 Јануари 2019, 04:25:16 am »
Jas zemav od reklama5 nekoja si no nejm so displej. Eve godina i nesto tera bez nikakov  problem sega za sega. Edino maana e sto e kako sto kaza zile da sakas potopla voda treba da se namali pritisokot a ako ja pustis do kraj mlazot se namaluva toplinata. Mojte ja plakjaat strujata doma i kako sto razbrav namalena e smetkata otkako e montirana cesmata. Stariot saka i uste edna rezerva da zeme neka ima :)
E sega kaj nas e vo dzid ne e onaa sto se montira na umivalnik pa morav da montiram plus dodatok na cevkata bidejki mi doagjase mnogu gore pa sve prskase na strana koga mies sadovi.
@Vlatce-Vectra јас веќе земав исто од реклама5 само оваа е Muhler, денес треба да ја монтираме и да видиме како ќе работи и како ќе се покаже на сметката за струја. Се зависи и колку ќе се користи, но генерално нема да троши струја по цел ден. Гледав и проточни бојлери не Siemens ама не знам зошто се решив да ја испробам иако немав ниту еден познат што користел ваква проточна чешма со бојлер. Решив да ризикувам и да ја пробам, ако не испадне како што треба ќе го уклучам регуларното бојлерче и тоа е тоа. Инаку и мојата е за од ѕид и одма забележав за висината. Најверојатно и јас ќе треба да барам некаков продолжеток за да го направам цревото пониско инаку комотно ќе можам глава да измијам без да се наведнам.  ;D

Притисокот на водата нема да ми биде проблем, само температурата ми била проблем што до сега не сум имал доволно топла вода да се измијат сите садови, па сум се правел „тарзан“ во купатило со садовите над када. Абе камено време УПМа*ер шо да ви распраам.   ::)
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #16 на: 15 Јануари 2019, 04:33:10 am »
Ako nema pritisak na shto kje ima protok xD
Poslabo fakjaat bigor

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #17 на: 15 Јануари 2019, 06:32:42 am »
И јас ја имам ама со дисплеј од делимано. Сега напуни 2 години без никаков проблем. Едино проблем (ако може да се нарече проблем) е ситото што фака бигор по одредено време, па си бара средство за бигор.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk
Kako go cistis bigorot?
Го вадам ситото го прскам со сретство за бигор (најчесто арис) ке отстои 5мин и после плакнеш добро и враќаш.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #18 на: 15 Јануари 2019, 08:14:05 am »
Јас ја имам таа на Делимано скоро 3 години (без дисплеј), работи без проблем, до сега два пати ја демонтирав за да го исчистам бигорот од греачите (беа скроз бели) и мислам дека и тоа влијае на загревањето ан водата и потрошувачка на струја....го чистев и она од кое тече вода/млазот ( не ми текнува како се вика стручно), неколку пати го вадев за да го чистам и го загинав, сега ме нервира што тече вода без тоа, нема убав млаз ама врши работи, е сега оди па најди замена за тоа, не знам дали се стандардни тие делчиња како со други чешми
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #19 на: 15 Јануари 2019, 09:53:37 am »
Не знам колку е истата, ама Делимано чешма запакувана фабрички има во Ѓорче кај пазарот за 2000 ден.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #20 на: 15 Јануари 2019, 11:16:30 am »
Предходно имав кујнско бољерче од 5л кое работеше ноонстоп и беше некаде до пола пуштено. Од кога ја земавме делиманото сметка ми се намали за некој си 500 ден.

Аман бе, што правевте, да не се туширавте со тоа бољерче, требало машина за пајнци миење да земите, поштедлива е :)

Инаку кај брат ми има таква чешма со проточно бољерче, од Сетек, СТ со дисплеј, на некоја акција земено, прилично евтино.

Снаа ми не е нешто задоволна, баш како што е наведено погоре, треба ептен да пуштиш да шлака наоколу за да биди ок температурата, со помал млаз жежи :)

Брат ми стои на ставот дека е неефикасна глупост :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #21 на: 15 Јануари 2019, 11:27:41 am »
Бољерчето се пали на 10мин без потреба да догрева, а не дека го користевме многу.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #22 на: 15 Јануари 2019, 12:34:30 pm »
Овие од реклама 5 или сетек се поефтини и понеквалитетни земете си од делимано аналогна по мене најдобри се нема што да се расипе

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #23 на: 15 Јануари 2019, 12:59:07 pm »
машина за садови да не ве боли глава, уште ли на рака миете садови, скопската вода има многу бигор, имав проблем со соларот ми ги затнуваше и мене мрежичките, мрежичката ја чепнувам со ноже и паѓа целиот бигор, сега веќе и ги извадив мрежичките, освен во кујна каде се полн и вода за пиење во вецињата немам мрежиче

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #24 на: 15 Јануари 2019, 13:08:51 pm »
A kako sreduvate za dovod na struja do cesmata? vlecete kabli ili kako funkcionira?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #25 на: 15 Јануари 2019, 13:32:26 pm »
Да мора кабел да има во близина .

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #26 на: 15 Јануари 2019, 13:41:10 pm »
Јас имам штекер до чешмата :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #27 на: 15 Јануари 2019, 14:10:58 pm »
е мора кабел јбг...

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #28 на: 17 Јануари 2019, 14:08:49 pm »
јас мислам најдобро да си земеш или од кај алија или од пазар.. зашто никаква разлика нема мислам со овие од топшоп
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #29 на: 17 Јануари 2019, 14:13:09 pm »
Од топшоп ништо!
Хауг!