Автор Тема: Профи плочкар  (Прочитано 4427 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1044
Профи плочкар
« на: 08 Октомври 2018, 15:40:24 pm »
Што стана со мајсториве, 2 месеци неможам да најдам плочкар во СК ? Претходниот 2 пати ми утнува пад...

Ми треба некој да извади 5м2 плочки и да залепи нови во купатило и 15м2 плочка врз плочка на балкон.

Доколку имате некој што ептен добро работи и знае како да залепи плочки со добар пад и да нема рабови помеѓу плочките, дајте бројче. Ке платам и екстра само да се заврши како што треба.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Профи плочкар
« Одговори #1 на: 08 Октомври 2018, 15:48:27 pm »
Тнка работа, све е заузето ...

Бољи причекај него ли некој да се учи ...

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #2 на: 08 Октомври 2018, 16:13:08 pm »
Ке почекам ама и такви нема. Ке ми каже некој се ослободува за 4 месеци...

Ако имате број од некој што е ептен добар пуштете тука или во ПП да го побарам па може да закажам и за некој месец.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #3 на: 08 Октомври 2018, 16:14:46 pm »

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4 на: 08 Октомври 2018, 17:05:45 pm »
Реновирав дома, ми лепеа плочки во купатило, кујна и ходник. Не можам да ти препорачам никого.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7884
  • Плинаш!!!
« Одговори #5 на: 08 Октомври 2018, 18:39:41 pm »
Затоа јас сам си лепев. И да утнам нешто барем нема да ми биде криво. Све слаткари се у задње време. Викаш мајстор, работи и ти мора да оправаш после него.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #6 на: 08 Октомври 2018, 18:40:38 pm »
На почеток кога почнав со мајстори мислев дека сум ептен бакзус и дека само кај мене се дешаават циркуси. После некое време по луѓе по муабети... да не ти влезе мајстор дома. :)

Има исклучоци кои убави и прецизно си работат, ама ретни се и се презафатени.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7 на: 08 Октомври 2018, 21:26:43 pm »
Мајстор ти работи оти он треба пари да земе а не оти ти треба да добиеш нешто за парите.
Скопје врие од мајстори од Кавадарци, Велес, Куманово и секаде. Сите се со полн ангажман. Тешко да најдеш плочкар.

Ако имаш малку искуство, треба да го препознаеш од разгледувањето што ти го прави по површините кои ќе ги лепи.
Ќе го следиш какви прашања ќе поставува и прашај го нешто да видиш дали му фаќа црпката. Ако го најдеш, пазари го одма. За цена не прашувај! Вујко на сопругата - мајсторот, пред да почне со работа, 2 саата размерува и планира! Секогаш знае кое каде треба и од око. Знае и зошто нема да излезе како што си замислувал. Да работеше пои скопските згради сеуште, ќе ти завршев работа пошто и му помагав за викенди. Но од неплаќачи кои се викаат газди и инвеститори, престана.

Среќно.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #8 на: 09 Октомври 2018, 10:49:00 am »
@pirat_07 Ако успееш да го предомислиш да дојде да среди работа ке си платам и однапред не е проблем. Барем купатилото да се среди мислам дека е 2 дена работа.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3562
« Одговори #9 на: 09 Октомври 2018, 14:42:43 pm »
Јас го баталив тој спорт, само за приватни цели.
Слаѓан звани Тапа Џонс, кажи дека јас сум ти дал број и да не се занесува дека нема време (вујко ми е) 075/303-852. Ако сакаш можам да ти пуштам слики што лепевме кај мене заедно плочки.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10 на: 09 Октомври 2018, 15:00:49 pm »
Мене еден плочкар летово што ми дојде у кујната требаше да сменам патосот со плочки и нели треба кошулица. Кујната е негде околу 8 квадрата и ми вика 7 вреќи готов малтер толку вреќи лепак и.т.д.  Џони да не ти е малце готов малтер, не бе не, таман, ќе остане. Ок. Другиот ден почиње и се јавува еј земи уште 20 вреќи, на крај излегоа 30 вкупно ;D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11 на: 10 Октомври 2018, 02:49:43 am »
@pirat_07 Ако успееш да го предомислиш да дојде да среди работа ке си платам и однапред не е проблем. Барем купатилото да се среди мислам дека е 2 дена работа.

Никогаш, ама баш никогаш не му плаќај на мајстор однапред. Си ја ебал работата уште од старт. Нека заврши како што треба па дај му и бакшиш ако си задоволен.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #12 на: 12 Октомври 2018, 11:04:28 am »
Точно така.

И не само на мајстор. На фирми, на се со понуда, про-фактура, каса прими за капар и така нараму.