Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1483631 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6660 на: 10 Ноември 2017, 19:55:57 pm »
Јас одма ги препорачувам. 5 или 6 години на ибицата ги извозев без мака
Со кои би ги споредил? Подобри од кои, а полоши од кои?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #6661 на: 10 Ноември 2017, 20:46:52 pm »
Јас ги возев на Алфата. Коректни на снег, но на суво и топло нема сомнение дека гумите се Зимски.
Баш така. Година дена ги возев на предни сега се на задни тркала.

Инаку уште еднаш ке кажам, Барум е добра гума.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен pacient

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #6662 на: 10 Ноември 2017, 22:08:47 pm »
215/55/17.....gledav general tires i  gislaved....5000 po guma.....nekoj drug predlog?

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6663 на: 10 Ноември 2017, 22:26:29 pm »
215/55/17.....gledav general tires i  gislaved....5000 po guma.....nekoj drug predlog?

Малтене, тоа ти е иста гума со иста шара од различен бренд.

Димензијата е лоша. Поевтино ти испаѓа да си земеш 4 челични бандажа и гуми 16ка.
Зини да ти кажу.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #6664 на: 10 Ноември 2017, 22:34:40 pm »
Сериозно би ги препорачал пред Сава. За Барум не знам.

Што, као Сава треба да се препорачаат?

Ако треба да преживееш зима, подобро Сава отколку летна. За парите дали има подбро не сум споредувал. Ама едно време со Сава живеевме. На Ладата имав руски гуми кои ги наследив и беа полоши од тоа како Савата се однесуваше во лето. Така да, си има свое место.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6665 на: 10 Ноември 2017, 22:43:27 pm »
Сериозно би ги препорачал пред Сава. За Барум не знам.

Што, као Сава треба да се препорачаат?

Ако треба да преживееш зима, подобро Сава отколку летна. За парите дали има подбро не сум споредувал. Ама едно време со Сава живеевме. На Ладата имав руски гуми кои ги наследив и беа полоши од тоа како Савата се однесуваше во лето. Така да, си има свое место.

Абе тоа да. Иначе на Кадетот фабричките гуми се Сава, уште ги чувам, 51 година стари.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6666 на: 11 Ноември 2017, 07:29:08 am »
Гиславед имам на тиграта, во преодна сезона ка купив и беа монтирани на неа, многу добри по суво, нексен имам на пасатот некна ме изненадија колку добро држат пак по суво, последните ханкок W320 ги ставив на бмв то доста довееливи гуми, на снег сум ги пробал минатата зима и беа добри

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #6667 на: 11 Ноември 2017, 12:52:59 pm »
Јас одма ги препорачувам. 5 или 6 години на ибицата ги извозев без мака
Со кои би ги споредил? Подобри од кои, а полоши од кои?

Не реков од кои се полоши или подобри.

Само би ги препорачал како солидни зимски гуми.

Ескимо S3+ 195/65  R15 и Intensa HP 225/45 R17 ги возев на 2 различни возила. По 5 години. Низ град надвор од град, секаде имало и дожд и снег и суво и влажно никогаш немав проблем.

Брат ми сега пак купи Intensa HP2 со различна шара. И за тие ќе пишам коа ќе помине некоја сезона

Отсутен pacient

• Почетник
  • *
« Одговори #6668 на: 11 Ноември 2017, 16:11:32 pm »
Се одлучив за GENERAL TIRE ALTIMAX WINTER 3...continental group....Денес ги купив 215/55/17..Морам да ги пофалам дечките од Мотоцентар и Kupigumi.com....за професионалноста и пристапот.Инаку...некој овде спомнаа дека биле мноогу меки и дека биле произведени во Романија..!!! Моите се made in FRANCE и чисто ги споредив со оние made in slovakia (на пример)...како да се две различни гуми...е сега...како ќе се покажат зимава останува да видиме...Вака на прва не се бучни и фино  легнаа на возилото (suzuki vitara 2017)...па здравје понатаму.. :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6669 на: 11 Ноември 2017, 18:38:50 pm »
Па зимски гуми и треба да се меки.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6670 на: 11 Ноември 2017, 18:45:56 pm »
Па зимски гуми и треба да се меки.

За да се движат на длабок снег треба да се меки, ама никогаш не знаеш што има под снегот ... камен, дупка, ивичњак, отоворена шахта  ;)
Зини да ти кажу.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #6671 на: 11 Ноември 2017, 21:44:44 pm »
Шахтите се познаваат хахахаха.....не се задржува снег врз нив

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #6672 на: 11 Ноември 2017, 22:29:26 pm »
Се одлучив за GENERAL TIRE ALTIMAX WINTER 3...continental group....Денес ги купив 215/55/17..Морам да ги пофалам дечките од Мотоцентар и Kupigumi.com....за професионалноста и пристапот.Инаку...некој овде спомнаа дека биле мноогу меки и дека биле произведени во Романија..!!! Моите се made in FRANCE и чисто ги споредив со оние made in slovakia (на пример)...како да се две различни гуми...е сега...како ќе се покажат зимава останува да видиме...Вака на прва не се бучни и фино  легнаа на возилото (suzuki vitara 2017)...па здравје понатаму.. :D

Баш ме интересира како ги споредуваше  тие од Словачка лошите со овие од Франција врвните.
Ако се ист модел и димензија.
Ако не се стварно се 2 различни гуми

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6673 на: 11 Ноември 2017, 22:38:59 pm »
Се одлучив за GENERAL TIRE ALTIMAX WINTER 3...continental group....

Леле немој да ми кажеш дека си ја купил прикаската Continental group, што ја пласираат продавачите.
Јас ја исплескав таа во Мотоцентар кога ми викаше: „аааа Континентал груп, врвен квалитет“. И велам девојче, Континентал не сака да произведе ефтино ѓубре од гума, па да си го расипе името, затоа купува други брендови за да се ругаат за профит. Се заќуте ко утка на скара. И Тигар е под Мишелин па пак е Тигар.

Туку.... нека ти се погодат тебе гумиве. Провози ги па кажи како ќе се однесуваат.

Отсутен pacient

• Почетник
  • *
« Одговори #6674 на: 12 Ноември 2017, 09:18:09 am »
neee...ne ja goltnav ama ic prikaskata so kontinental....kristalno jasno mi e...baska i cenata kazuva se (ovie 5200 po guma tie 11000)...nego sto vikas ...da vidime kako i dali ke se pogodat....(za tie pari...toa e)