Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1778096 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #1995 на: 02 Декември 2012, 12:21:59 pm »
Tigar и те како ги бива...Незнам само од каде муабетот дека не се добри? Дека ги нема на тестови? :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
« Одговори #1996 на: 02 Декември 2012, 12:34:14 pm »
SaleSk, за тигарот се шири муабет од луге што никогаш не ги возеле, па ке видат дека се евтини и одма не ги бива.  Инаку муабетот дека не ги бива, е од форумов. Јас немам искуство со ниедна марка од горенаведените и затоа прашувам која е подобра гума.
Ти знам, ги стави на пежото, и гледам дека си задоволен.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #1997 на: 02 Декември 2012, 12:40:06 pm »
пффф демек спортивата ги биваше а ја се имам убиено од барање на нет информации и никаде ама никаде спортива не најдов како производител

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1998 на: 02 Декември 2012, 12:40:53 pm »
И не само тоа...Јас имам и сум возел и летни гуми...На пример Тигар 635 е димензија на гума која се произведуваше до пред некое време, година две три...Се додека Тигар не влезе под закрила на Мишелин. Таа гума има страшно добри перформанси...Кој не верува бујрум со мене накај плетвар, он некако највише ми лежи...гумата е малку тврда но има страшно добар одзив.
Друга гума која е цена квалитет од програмата на Тигар е Сигурата...Малку е полизгава на мокро, и за градски услови на вожња верувај дека е солидна. За држење на суво, по кривини, итн итн пак ке речам...Хитрисот е класа погоре. Неа не сум ја возел, немам искуство со неа.
Винтер1 се екстра гуми. Меки, удобни, на снег се однесуваат одлично. На службената кола имам Јокохама, и да ти кажам со неа не можев лани да излезам од паркинг и  морав да се помачам!!! СО Тирарот снегот го прегазив како со ратрак. Тоа е мојот впечаток. За останатите незнам.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #1999 на: 02 Декември 2012, 12:41:12 pm »
Тигарот ги возев една зима на службено возило и одлично се покажаа.Матадорот ке ги возам оваа зима,сега за сега на суво и на мокро одлично се покажуваат а на снег ќе видиме.
Која и да ја земеш зимска,ќе биде далеку подобра од летната,не слушај рекла казала муабети,гледај тоа што ти одговара на џебот!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2000 на: 02 Декември 2012, 12:58:13 pm »
Зимски Спортива немам возено,летни имав на Алфата и можам слободно да кажам дека е одлична гума.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2001 на: 02 Декември 2012, 13:02:30 pm »
Busav тоа сигурно дека зимската ке биде подобра од летната во зимски услови. Лани го јадев стапот со летниве, ама годинава нема.

SaleSk тоа ми требаше, таков одговор, некој што има искуство со повеке типови на гуми па може да направи споредба.

И јас типувам на тигар, од понеделник идам во Церес, таму мислам дека беа 1890 ден. 155/70 R13

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #2002 на: 02 Декември 2012, 13:04:05 pm »
Колку ви земаа за промена на гуми со балансирање?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2003 на: 02 Декември 2012, 13:05:03 pm »
Barum Polaris 3

A Жиле ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2004 на: 02 Декември 2012, 13:06:11 pm »
Оди и до кај Влатко, на кривината карши порта Влае. Кажи му дека јас сум те пратил, сигурен сум дека ке ти даде одлична цена. Имаш и огрома реклама Тигар...Мислам дека у темата на Габи го има и бројот, јави му се.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2005 на: 02 Декември 2012, 13:08:54 pm »
Цена Coure, цена тоа е битно  ;D
Оди и до кај Влатко, на кривината карши порта Влае. Кажи му дека јас сум те пратил, сигурен сум дека ке ти даде одлична цена. Имаш и огрома реклама Тигар...Мислам дека у темата на Габи го има и бројот, јави му се.
Влатко е тој вулканизерот што има и перална одма после автобуската?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2006 на: 02 Декември 2012, 13:11:57 pm »
Не...Од карши е позади зградата..Практично карши автобуската има зграда, позади зградата е.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2007 на: 02 Декември 2012, 13:13:48 pm »
Цена Coure, цена тоа е битно  ;D

Утре ќе знам, ако е блиску до таргетот препорачувам

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #2008 на: 02 Декември 2012, 13:17:28 pm »
Не...Од карши е позади зградата..Практично карши автобуската има зграда, позади зградата е.
Аха, знам тука едно време купував гуми за точакот.

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
  • NO TURBO,NO FUN :))
« Одговори #2009 на: 02 Декември 2012, 15:04:26 pm »
Аха, знам тука едно време купував гуми за точакот.
па еве имаш и од мене една препорака за тигар.
затоа што возев тигар на голфот и сеуште ја возам.лани зимата никаде не заглавив и на мој екстремни тестирања се покажа супер.моментално кај што провервав и јас ова недела за тигар имаш акциска цена во CERES и таму ти е најефтино со монтажа и балансирање.
јас се одлучив годинава да ги пробам МАТАДОР.тигар не произведва димензија каква што ми треба.
за сава ескимо бев одлучен да ја земам.2 гуми 6400 ден беа.а има акција на матадор купваш 3 добиваш 4 и за уште 3000 денари ке возам 4 нови зимски гуми.
smekeri tuniraju,picke se drogiraju :)