Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663061 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #825 на: 03 Февруари 2012, 13:07:14 pm »
Не би рекол дека е којзнае колкав минус. Во списанијата што беа Ауто Билд кај нас, имаше тест качуваа на ски стаза преден погон, заден и 4 х 4. Заден погон искачи побрзо од преден. Преден погон препорака беше да се качува на рикверц
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #826 на: 03 Февруари 2012, 13:22:08 pm »
Pa namerno gi spomnav zosto site sto zemaa bmwinja od 98 so 120+ konja za eftini pari I mislat gospod za muda go fatija vcera go izedoa posteno

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #827 на: 03 Февруари 2012, 14:57:59 pm »
Kleber krisalp 3 oraat nema zaglavuvanje,posebno na semafori so bmwinja so letni gumi po 5 koli Im begam do 3ta

Абе задна влеча е минус на снег :)
Зависи каде се наоѓа моторот. Оди на Порше или Фиќо со зимски гуми кажи им дека се слаби на снег :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #828 на: 03 Февруари 2012, 15:24:45 pm »
Не би рекол дека е којзнае колкав минус. Во списанијата што беа Ауто Билд кај нас, имаше тест качуваа на ски стаза преден погон, заден и 4 х 4. Заден погон искачи побрзо од преден. Преден погон препорака беше да се качува на рикверц
+1

Ама пак во град и по автопати, каде има толкава стрмна угорница, па да мора да се качуваш на рикверц.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #829 на: 03 Февруари 2012, 15:41:00 pm »
Kleber krisalp 3 oraat nema zaglavuvanje,posebno na semafori so bmwinja so letni gumi po 5 koli Im begam do 3ta

Pa namerno gi spomnav zosto site sto zemaa bmwinja od 98 so 120+ konja za eftini pari I mislat gospod za muda go fatija vcera go izedoa posteno

Свака ти част. Голема работа си направил.  ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #830 на: 03 Февруари 2012, 15:56:12 pm »

Ако има добра гума нема врска,е мал хендикеп во однос на предна влеча,ама не до толку....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #831 на: 03 Февруари 2012, 16:58:12 pm »
2 тротоари в багаж или 2 вреќи цeмент и нема гајле.

:D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #832 на: 03 Февруари 2012, 17:19:20 pm »

Зависи каде се наоѓа моторот. Оди на Порше или Фиќо со зимски гуми кажи им дека се слаби на снег :D

Фиќо е неприкосновено на снег, чудо работа. А порше е друг муабет.

Нормално дека задна влеча е по стартна, или би требало да биде, кога моторот е назад ама проблемот е што ако тргнеш со сета сила 99% ќе се извртиш...

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #833 на: 03 Февруари 2012, 21:56:32 pm »
A со преден погон - you will understeer into a tree

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #834 на: 03 Февруари 2012, 23:45:06 pm »
Чекај сега, ти ме убедуваш дека на снег подобро ќе управуваш возило со задна влеча?

Имаш ли ти некогаш  возено кола со задна влеча? И ако си возел, што кола и на снег ли било?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #835 на: 04 Февруари 2012, 02:04:12 am »
Сум возел кола на суво со заден погон, сум се возел во кола со заден погон на снег. Никого не убедувам, само споделив мислење кое сум го ископал од списание за автомобили и од доста меродавен тест. А тоа со предниот погон, дека на снег имаш understeer е факт. Уствари не само на снег, преден погон е секогаш склон кон подуправливост (understeer)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #836 на: 04 Февруари 2012, 02:15:33 am »
Ако си возел кола со заден погон на снег, поготово бемве, ич нема да правиме муабет сега. Уствари јас ако имам бемве со задна влеча нема ни да искочам да возам на снег.

Се друго што збориме е небитно, треба да има заклучок на муабетот што го почнавме а не да се одвлекуваме во правци кои немаат крај, тоа е веќе бесцелно и џабе трошење време.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #837 на: 04 Февруари 2012, 02:20:26 am »
Ако си возел кола со заден погон на снег, поготово бемве, ич нема да правиме муабет сега. Уствари јас ако имам бемве со задна влеча нема ни да искочам да возам на снег.

Се друго што збориме е небитно, треба да има заклучок на муабетот што го почнавме а не да се одвлекуваме во правци кои немаат крај, тоа е веќе бесцелно и џабе трошење време.

Лани цела зима ја поминав со БМВ-то и не видов некоја голема мака,со убави зимски гуми,не заглавив ниту еднаш,одев каде што сакам,на планина,на рамно секаде...Треба малку претпазливост,да не ја даваш гаста наеднаш,поготово во кривина пошо се знае што следува,истотака кога даваш моторно кочење,на пр. од 3-та во 2-ра,се осеќа задницата како занесува ама ништо страшно...Со претпазливост,лесно ке поминиш и со задна и со предна влеча,а од двете се знае дека е подобра предната

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #838 на: 04 Февруари 2012, 02:24:50 am »
Мече ти имаш искуство со бемвето башка ти лежи, ја мене да ми дадеш(а ми дале) ќе искочам и пешки ќе одам. Значи шета задницата да не се прајме луди, со предна влеча по друго, јас невикам дека нема да можеш да возиш ама заебано е.

Уствари муабетот ни е зашто горе дечкон 1,2,3, ги оставал бемвињана по 5 коли. тоа беше муабетот, ама ќе те фати некој за збор и те влече...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #839 на: 04 Февруари 2012, 02:28:52 am »
Нека се радуваат  ;) И заборавив да кажам,уште еден доказ дека предната влеча е подобра на снег,еве оваа зима и на Реното и на БМВто ми се летни гуми,Реното си го возам,имам мака(пошо Бт има многу снег),ама па БМВто воопшто не мрда...Добро,на БМВ-то се широки гумите,ама и да беа потесни ке беше исто ср**е...