Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663631 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #8250 на: 09 Декември 2020, 09:39:39 am »
Ама ќе ве е**м и двајцата, кој к*р се рчкате во тема за зимски гуми ццц

Опрајте се  8) ;)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8251 на: 09 Декември 2020, 09:44:23 am »
Пе**ри стоп :D
ете се оправив јас, ставив и едит. едитот во прилог повторно
едит: Да не ја загадуваме веќе темава. Секој си знае што е најдобро за него. Јас давам мое размислување, што може, а и не мора да е точно.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8252 на: 09 Декември 2020, 09:55:52 am »
ima nekoj koristeno od plasticnive stegi, vrsat rabota do koja brzina se vozat...?

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8253 на: 09 Декември 2020, 10:00:37 am »
Секој има право на свое мислење, чоекот го даде своето, јас моето. Пријателот нека си одлучи, грешно никако не можи да направи.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #8254 на: 09 Декември 2020, 10:06:04 am »
Членот се мислеше меѓу Сава и Гудрич, далеку се од кинески.

Минорна е разликата развлечено низ повеќе години, но во даден момент секој не може да одвои 50 евра плус, односно има дилема дали вреди да ја растегне чергата.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #8255 на: 09 Декември 2020, 10:12:44 am »
Сега барем е полесно, скоро сите даваат по 6 рати без камати.
БФ Гоодрич/Клебер Крисапл HP3 (иста шара исто се) на сите тестови се наоѓаат веднаш зад премиум брендовиве. За снег и мраз дури и подобри од нив. Нека види членот кај се поефрини Клебер или БФ гоодрич и нека не се мисли.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #8256 на: 09 Декември 2020, 10:15:53 am »
Грешка ги согледуваме работите цело време.

Да, ако споредиш, 2800 ти е резервоар бензин и кафана. Ама, 2800 х 4 е 11200.

Да, ќе траат 5 години, ама на плата од 300-400 евра, топка 200 евра да ги дадеш значи дека најмалку уште 2 месеци нема да можеш да се повратиш (сметки, јадење, пиење, деца, итн.)

90% возеле средно-ниска класа гуми. Да. И јас возам средно-ниска класа гуми. Ама, од мене нема опасност. Има од тие што возат средно-ниска класа гуми, а се понашаат со колите како да возат премиум гума.

Гума се одбира спрема начинот на возење, па спрема џебот.

Нажалост, ние сакаме топ перформанс, за беспари, и да дивееме со колите.

ОК.

Едит:

Грешка сум сфатил. Нејсе, ај вака - разликата од 2800 за 4 гуми, еве, нека не е бензин или кафана, туку најмалку две сметки летно време, а една зимно. Може така?

Не е многу, ама не е ни малку.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #8257 на: 09 Декември 2020, 10:23:02 am »
@Diesel брату ништо не те разбрав :)
Разговараме за 2800 денари ВКУПНА разлика, не 2800 по гума. Разликата е 700 денари по гума.
Ако гледаш така стави тигар, поголема ќе е разликата од 2800, па ќе имаш можеби и за еден кубик дрва :D или пак кинески гуми стави, па ќе имаш и за кубик дрва и за резервоар бензин.
Како и да е од мене доста на темава, јас навивам за БФ/Клебер :)
Нека не извести членот што избрал за да заврши сагата.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #8258 на: 09 Декември 2020, 10:41:39 am »
Ама Sava HP2 е одлична гума?
Затоа и вреди разликата во пари...

Да беше Sava лајно, тогаш разликата во пари немаше да менува ствар...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #8259 на: 09 Декември 2020, 10:57:42 am »
@Diesel брату ништо не те разбрав :)
Разговараме за 2800 денари ВКУПНА разлика, не 2800 по гума. Разликата е 700 денари по гума.
Ако гледаш така стави тигар, поголема ќе е разликата од 2800, па ќе имаш можеби и за еден кубик дрва :D или пак кинески гуми стави, па ќе имаш и за кубик дрва и за резервоар бензин.
Како и да е од мене доста на темава, јас навивам за БФ/Клебер :)
Нека не извести членот што избрал за да заврши сагата.

Пишав Едит доле.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #8260 на: 09 Декември 2020, 12:20:53 pm »
Кинеска или но нејм гума никогаш нема да ставам на мое возило,односно мин.ми е  Сава па нагоре и буџет од некои си 50е по гума.Некаде околу 2000-2500км би поминал во зимскиот период претежно градска и релација Кавадарци-Скопје,два три пати Михајлово и само таму најверојатно ќе видам и снег.Колку што гледав Савата е нешто под БФот по перформанси,но БФот е под Ханкукот,па Ханкукот е под Гудијарот,па Мишелин -Континентал и се така од 3000ден па до преку 6000ден по гума.Димензијата е 205/55 R16 и ќе се вози на А4 Б6 TDI 131hp.Уште ден два ќе размислам таман и К15 треба да пуштат па ќе пресечам.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
« Одговори #8261 на: 09 Декември 2020, 12:25:24 pm »
Има сосем добри гуми за коректна цена. Летни Ханкук ВП3 се гуми со премиум перформанси а коректна цена. Зимски Сава УХП2 или БФГ/Ханкук исто имаат врвни перформанси и се нешто поскапи од летните.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
« Одговори #8262 на: 09 Декември 2020, 12:26:57 pm »
Кинеска или но нејм гума никогаш нема да ставам на мое возило,односно мин.ми е  Сава па нагоре и буџет од некои си 50е по гума.Некаде околу 2000-2500км би поминал во зимскиот период претежно градска и релација Кавадарци-Скопје,два три пати Михајлово и само таму најверојатно ќе видам и снег.Колку што гледав Савата е нешто под БФот по перформанси,но БФот е под Ханкукот,па Ханкукот е под Гудијарот,па Мишелин -Континентал и се така од 3000ден па до преку 6000ден по гума.Димензијата е 205/55 R16 и ќе се вози на А4 Б6 TDI 131hp.Уште ден два ќе размислам таман и К15 треба да пуштат па ќе пресечам.

Јас ја зедов Гудрих-от во исти димензии, половна од @Tischläufer.
Тотално задоволен (како за зимска гума) за низ град, иако сеуште е претежно суво. На автопат не сум ја возел сеуште.

Земај ја ако можеш да си дозволиш 2800 разлика. И јас ја имав дилемава, ја откажав Сава-та од дилемата уште пред да го видам огласот за половни.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #8263 на: 09 Декември 2020, 12:36:53 pm »
Има сосем добри гуми за коректна цена. Летни Ханкук ВП3 се гуми со премиум перформанси а коректна цена. Зимски Сава УХП2 или БФГ/Ханкук исто имаат врвни перформанси и се нешто поскапи од летните.

Минатата година во мај зедов летни Ханкук вентус прајм 3 по 3720ден.по гума за таа цена е топ гума.Ханкукот зимска сега е 4120 ден мислам,и таа отпаѓа од игра.

И јас типувам за БФот некако шарата ми е подобра од Сава ХП2.Овие денови дилемата ќе заврши.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #8264 на: 09 Декември 2020, 12:57:48 pm »
ima nekoj koristeno od plasticnive stegi, vrsat rabota do koja brzina se vozat...?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас имам исцепено ваков сет да се извадам од замрнзнати длапки на паркинг во Боровец. Супер се за тоа и толку и вредат. Лесно се ставаат но и одма се кинат. Така да не би ги препорачал како решение за возење.