Помина времето кога се гледаше кај е произведено т.е. склопено возилото . 90% од компонентите во возилото се од надворешни добавувачи. Дури и надворешни компании склопуваат возила, за BMW конкретно X1 во VDL Nedcar Холандија, BMW 5 во Magna Австрија заедно со Mercedes G-Class и Jaguar E/I-Pace, наскоро и Z4.
kaj bmv nema vrska, ne pravat razlika dali kolata e za avstrija germanija ili makedonija. se proizveduva vo minhen se dobavuva vo mk toa bese celata poenta. nema posebni istocnoevropski linii. ako naracas kola koja se proizveduva vo evropa taa kola ke bide ist kvalitet kako i za germanija , avstrija itn... nema da stavat hankook ili kumho gumi druga plastika itd... razlika vo cenata e samo dodatnata oprema... koja se razlikuva vo drzavite i marzzata na dilerot.
vo VDL mislam deka samo MINI proizveduvaat, so X1 prefrlaat naracki ako regensburg ne mozze da gi opfati. X1 glaven werk mu e vo Regensburg.
X1 i X2 za mene
ne se praviot bmw spirit, sum gi vozel i dvete i se na ista platforma gradeni kako 2kata Tourer, predna vucca i relativno novi modeli koji treba da se dokazzat. najverovatno zeni i pomladi se palat na niv.
duri i edinicata spored mene ima podobar handling i setup nego ovie..
praviot bmw duh e od 3ka nagore.
inacce uopste ne sum fan na SUVs. ne me interesiraat ama icc... ne sum vo trend znam.. ha ha jbga..