Зошто и моето возило е стандард возило, бензин, ама има 195/55/15 гуми. 1500 до 2000 денари поскапа димензија од таа што ја бараш. А не е баш препорачлив толкав скок во димензии (кај мене не ни собираат гуми со 65ка профил).
Vo momentov baram gumi i bandazi ne se razbiram bas mn mn sto treba da baram. Letnite mi se Goodyear Efficient grip 195/60 r16 89H brzinski indeks i sum zadovolen od niv, fuel efficient se, dobri performansi pruzaat, na mokro sum nemal nikakvi problemi. E sega lani koga zavrsna snegot nemozev da izlezam od parking i kolata taka mi stoese mesec dena. Nemav nekoja potreba da vozam vo toj period i ne mi se zamarase so sindziri. Ama sega baram i bandazi celicni i pristojni gumi, pa da gi rotiram setovite. Edno vreme/pred nekoj mesec bev resen da zemam all season od michelin ili goodyear, ama se otkazuvam nekako od ideata. Podobro bi bilo 2 seta. Plus baram celicni bandazi samo za da ne si gi ostetam moive alu od montiranje/demontiranje, sol i tn ...
Ne se trkam, ne vlecam tovari golemi, ne sum tovaren, gledam na zima da vozam sto pomalku, radi mraz i soobrakjajki i tn, a mi treba kola za itni raboti, gledam da napravam nekoj pristoen set od 15 inci so pristojni gumi, da sum siguren na pat, da ne lizgaat i najbitno da ne se zamaram so sindziri na zima i tn. Bidejki ne se razbiram mn mn vo dimenziive baram pomos. Znaci - mi treba standardna guma sto ke brka rabota, da vozam normalno i tolku. So efficient grip nemozev od parking so 5 cm sneg da izlezam, slajfuvav 5 minuti, bataliv i kola i se, ja zakluciv i eden mesec toa bese