Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1666607 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #2550 на: 19 Декември 2012, 14:33:22 pm »
Ja samo gi stavam u najlonski kesi da ne mi ja prljaat kolata dodeka gi transportiram do doma...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2551 на: 19 Декември 2012, 14:36:05 pm »
Исто... После извесен период ги ротирам, пошто ми се 4 една врз друга (сосе бандажи), најдолната да дојде погоре и слично...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2552 на: 19 Декември 2012, 14:43:39 pm »
Пожелно е и да се извадат камчињата од шарите и детално визуелно да се проверат. Ако си при пари (5 - 6 евра) има специјални спрееви за чистење, заштита и одржување на квалитетот на гумата, ако не за едно евро у Зегин има медицински глицерин и може да ги премачкаш.
Да не се разбереме погрешно, кажувам како треба, а НЕ како ја сум направил :) Моите само ги извадив од кола и ги оставив (со бандажи) легнати една до друга во гаража (на палети) ;)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #2553 на: 19 Декември 2012, 14:47:32 pm »
Јас ги оставив во перална да ги исперат, ги ставив една врз друга како што си се сосе бандажи. Здравје напролет си ги монтирам и толку. Ме мрзи да ги преместувам тешки ми се. Стојат на суво и темно место каде што нема влага, на чиста подлога.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2554 на: 19 Декември 2012, 14:49:24 pm »
Toчно...Ако немаш друга работа.. :)
А иначе што ги е&ам, не се поскапи од мене. + сигурно нема камчиња да вадам од нив :) ..Нек се распаднат ако сакаат :) А и ништо нема да им биде...Што вика Штрумф само еднаш ако се сетиш изротирај ги и толку...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #2555 на: 19 Декември 2012, 14:55:08 pm »
А тепихче им турате под нив, да не стојат на бетон, може да настинат ?!

Муабетот на еден од вработените во Пнеуматик: „Ако сакаш и во вода чувај ги, само сонце да не ги пече..“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2556 на: 19 Декември 2012, 15:16:46 pm »
Јас ги оставив во перална да ги исперат, ги ставив една врз друга како што си се сосе бандажи. Здравје напролет си ги монтирам и толку. Ме мрзи да ги преместувам тешки ми се. Стојат на суво и темно место каде што нема влага, на чиста подлога.

Немој да ги преместуваш, ќе се испрљаш само за џабе.

Отсутен Petar_TDI

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #2557 на: 19 Декември 2012, 15:28:02 pm »
+1 :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2558 на: 19 Декември 2012, 16:04:16 pm »
А не е многу попаметно да се набодат на некоја цевка која би поминувала низ централниот отвор на бандажот, па нема да бидат никако оптоварени и нема да лежат на земја? Цевката да биде хоризонтално поставена.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2559 на: 19 Декември 2012, 16:14:07 pm »
Тоа што го кажа е изводливо, но во тој случај гравитацијата делува врз гумата и таа ке се искриви...физика...Не е добро така да се чува...Најдобро е една врз друга...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2560 на: 19 Декември 2012, 16:16:31 pm »
Да, помислив на сопствената тежина, само не сум сигурен дека толку ќе и влијае.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2561 на: 19 Декември 2012, 16:16:54 pm »
А не е многу попаметно да се набодат на некоја цевка која би поминувала низ централниот отвор на бандажот, па нема да бидат никако оптоварени и нема да лежат на земја? Цевката да биде хоризонтално поставена.

Интересна идеја... Гуми на ражен :D

Ја немам ни како да го изведам ова, така да, не :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2562 на: 20 Декември 2012, 00:46:49 am »
Да, помислив на сопствената тежина, само не сум сигурен дека толку ќе и влијае.

Има многу повеќе да се деформира одошто можеш да замислиш :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2563 на: 20 Декември 2012, 01:43:21 am »
Епа објаснете де зашто така повеќе би се деформирала?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #2564 на: 20 Декември 2012, 01:56:28 am »
Дај бе луѓе, има убаво на нет како да да се ставаат и 1000 пати е пишано. Ако се на бандаж една врз друга, ако се само гуми верикално поставени и точка. Незнам зошто да се екпериментира. Проста работа е, гума ко гума - црна и тркалезна.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA