Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1486534 пати)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг: Re: Зимски гуми?
« Одговори #1875 на: 17 Ноември 2012, 01:19:24 am »
Aaa Falanga si zemal plata :d
Ja imam Night Breakers ama ne sum bas zadovolen edino so pojako svetat od obicni bojata na svetlinata e ista
Bratuced mi imase cool blue dosta pobeli se ama ednata mu izgore posle 5 6 meseci I mislam deka ne vredi za 1300

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #1876 на: 17 Ноември 2012, 01:34:56 am »
Моите веќе траат година ипол. И за 1300 денари се најдобар дил. Баш ме заболе бојата дали е бела или сина (средните светла се побели а долгите посини), битно одлично светат, релативно долго траат и не се премногу скапи,

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1877 на: 17 Ноември 2012, 01:39:34 am »
Фаланга ако го земаш дизелот не се троши за ова ругобава. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1878 на: 17 Ноември 2012, 01:42:25 am »
Зошто да не? Сите три коли ќе си добијат тоа што им следува. Кога чичко Фаланга се грижи за возен парк нема тука трте-мрте.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1879 на: 17 Ноември 2012, 10:50:16 am »
Моите веќе траат година ипол. И за 1300 денари се најдобар дил. Баш ме заболе бојата дали е бела или сина (средните светла се побели а долгите посини), битно одлично светат, релативно долго траат и не се премногу скапи,

Траат кога се возиш преку ден само со позиции. Ееех море егеец еден.
;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1880 на: 17 Ноември 2012, 13:47:54 pm »
мислам, идиотски е да се вози дење со средни светла нели?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1881 на: 17 Ноември 2012, 14:09:21 pm »
uste poidostki e koga treba da platis 1500 denari kazna

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1882 на: 17 Ноември 2012, 17:36:19 pm »

јас лично ја поддржувам законската обврска за упалени светла дење. Ми има смисла, бидејќи кога морам да ѕиркам набрзина лево-десно одма знам дали некоја кола е во движење или е паркирана. Исто така, набрзинка, потсвесно и интуитивно можам да ја одредам грубо брзината на колата која ми приоѓа според брзината на појавувањето и губењето на фокусот на светлата.

Има и други примени на упалени светла дење. Овие горе се првите што ми текнаа. Ама не е глупост, си има смисла.

Ја сум за упалени светла дење.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1883 на: 17 Ноември 2012, 19:27:38 pm »
И јас сум за светла дење, но позициони, а не средни или голги со какви возат 30% од возачите.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1884 на: 17 Ноември 2012, 19:28:33 pm »
не се за џабе ставени позициите,дење е бесмислено да се вози си средни

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1885 на: 17 Ноември 2012, 19:32:30 pm »
Сите позиции треба да се всушност DRL, пошто јас DRL го разбирам како достојна позиција.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #1886 на: 17 Ноември 2012, 19:38:08 pm »
точно, позицијата воопшто не се ни гледа мислам освен кога е страшно темно, кај мене па тие 2 точки ни ноке не се гледаат камо ли дење

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1887 на: 17 Ноември 2012, 19:52:40 pm »
Временските прилики и бројот на часови со дневна светлина кај нас се доволно поволни за овој закон да нема никаква врска меѓутоа нашиот мил законодавец веројатно пошто е научен само на задно седиште да се вози и во кабинети да клечи не ја забележал таа појава. Понатаму сигурно не ја погледнал ниту статистиката (ако воопшто се води за ова) дали решението вродило некој плод. Колку е намален бројот на сообраќајни незгоди од донесување на ова правило. Понатаму истиот овој законодавец не размислувајќи за својот углед кој ќе го стекне по овие одлуки донесува и решение кое вели дека забрането е влечење со сајла меѓутоа сајлата сепак е задолжителна опрема. Не сака никој да сфати дека не е финтата да препишеш нешто што некаде добро функционира за да функционира добро и тука. Треба да се направи некоја анализа мислење некој тоа убаво да го спакува а не само копи пејст ете затоа државата ни е фејк и нема напредок.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1888 на: 17 Ноември 2012, 20:07:50 pm »

јас лично ја поддржувам законската обврска за упалени светла дење. Ми има смисла, бидејќи кога морам да ѕиркам набрзина лево-десно одма знам дали некоја кола е во движење или е паркирана. Исто така, набрзинка, потсвесно и интуитивно можам да ја одредам грубо брзината на колата која ми приоѓа според брзината на појавувањето и губењето на фокусот на светлата.

Има и други примени на упалени светла дење. Овие горе се првите што ми текнаа. Ама не е глупост, си има смисла.

Ја сум за упалени светла дење.

Искрено, и јас сум за, особено во оние периоди на самрак!
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1889 на: 17 Ноември 2012, 20:09:07 pm »
Периодот на самрак не се смета за ден :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“