Конечно да го паркирам GOLF -от. Купен крај на Јули месец.Купен по избор на татко ми (затоа не пишете - кај баш Голф ) Нов од Порше. Од тоа што имале на лагер. Не е по порачка. Не е со најнајфул опрема , уникат , само 2 во МК ..итн.
Сликите се направени набрзина - само за да го паркирам во гаражата.. Да не го удри некој ама .... (види последна слика). Пријател ја заби вратата во железно стубче - ми го честита! И за тоа решив да го паркирам да не чекам.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
VW GOLF -ot има презиме Trendline
е од 2018та година , има 1.6 ТДИ , со 66 Kw = 90 коња , 1352кг тежок , со сребрена металик боја , 5 врати и 5 седишта.
Според мене
- (минус) му е : има само 5 брзини , нема темпомат, паркинг сензори , автоматски светлa, не е брз на старт -
Авеото ми беше побрзо и имаше темпомат. Значи Авео > Голф Авеото имаше повеќе kw за тоа , не дека е подобро од Голф. Другите производители почнаа камери(360) да ставаат VW не сака паркинг сензори да стави.
+ (плус) : малце троше
, има автоматска клима (незнам дали има 7ци со обична, ако нема значи не е + ), ауто старт-стоп(иако не го користам многу) , аутохолд и елек.ручна , команди на волан , големо екранче со допир (допирот може во - ) , блутут голем + , дневни светла (не мора на секое да пуштам светла - само ноќе) , добри седишта , ефтина регистрација и зелен картон
.... Во моментов толку ми текнува.
Следен пост со подобри слики . Чао пријатно