Kakvi se impresiite po recisi godina dena?
После година дена и два-три месеци, и поминати 13.000км, уште сум под импресии
Не ја возам многу пошто работам од дома, ама имав прилика да ја провозам и надвор и по секакви патишта и дефинитивно е кола што ќе остане во гаража.
Од како е купена колата просечна потрошња е 8.3, со оглед на тоа дека знам да ја стиснам здраво, презадоволен сум од тоа. Сменив озвучење после месец дена пошто фабричкото звучи као да слушаш музика на лап топ, ставив керамичка заштита на каросерија и додадов неколку работи под хауба па секое качување во кола е уживање. Направив редовен сервис на 10.000, ме кошташе некои 4500 (не сум сигурен точно пошто зимав и кацига за мотор, а на иста сметка беше) и друго немам чепнато ништо.
Комотна е за тие што седат позади, плус можеш солидно да се товариш (со жената и детето на зимување у бугарија со даски, скии и се што треба си теравме без проблем). Едино што во моментов ме нервира се гумите, од фабрика доаѓа со Michelin Primacy 3 и поприлично шлајфуваат на стискање дури и на нов асвалт. Зимски гуми си земав BFGoodrich gForce Winter 2 и сум презадоволен, останува сега да се најде добра летна гума (235/45/R17) за наредна сезона.