Автор Тема: измама од мајстор  (Прочитано 11153 пати)

Отсутен mkkokos

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
Одг: измама од мајстор
« Одговори #30 на: 30 Април 2018, 16:44:47 pm »
да ја истераме работата некако па после ќе одиме со имиња, засега советот на @Дибидус ми се чини нај исправен а гледам дека највеќе допаѓања има за истиот, ве молам разберете ме во случајов направив доволно грешки да не правам дополнителни

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #31 на: 30 Април 2018, 16:47:03 pm »
благодрам за советите и одвоеното време,
и одговорите ми беа до некаде и очекувни со некои се сложувам повеќе со други помалце но генерално сите сте во право постапив лековерно избрзано и наивно,
сите опции ќе ги разгледам па ќе видам што ќе правам, ова што го пишувам тука како што рече еден член погоре е голем срам за мене но и поука за во иднина да не им верувам на луѓето слепо и без гаранција но како беше онаа народната: оној што не знае да лаже мисли дака сите ја зборуваат вистината.
и за крај нит барав сожалување нити ќе се слутам за оние оние кои јасно и гласно ми кажаа дека сум постапил глупо и погрешно и така е грешката е моја и јас ќе си ја платам од сопствен џеп колку и да е голема во пари онаа што потешко ќе ја поднесам е душевната (дека некој те направил мајмун) но и уличното школо си има цена која кога тогаш ќе треба да ја платиш.
и за крај учете на туѓите грешки а не на своите како мене.
фала

Со лесно другарче

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #32 на: 30 Април 2018, 17:41:44 pm »
Од кој град си? Ако си од велес има еден таков мајстор. На познаник 13 год колата му ја прави.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #33 на: 30 Април 2018, 17:51:49 pm »
Законски е забрането да снимаш разговори и лица доколку претходно истите не се благовремено известени. За тоа можеш и кривично да го јадеш. Дечково кај се има испосрано, со тоа ке се доусере уште толку.
Единствена работа му е да оди и да се моли со мајсторот за да му ја среди колата, да си ја земе и да фати штикла, па после тоа да кажува и раскажува за сучката. Се до тогаш е само поре кажаното.

Сале доколку разговорот е наменет за тебе односно ти си учесник во истиот можеш да го снимаш без најава. Познаник брзо имаше некое такво малтретирање па од искуство да си знаете сите. Корисна работа е Call Recorder доста.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #34 на: 30 Април 2018, 18:47:13 pm »
Едно е да го снимаш и да го пушташ таму кадешто треба, друго е да го пушташ јавно на интернет.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #35 на: 30 Април 2018, 18:49:50 pm »
Доколку возилото ти е кај мајсторот ќе се обратиш на пазарна инспекција. Маме мамино ќе му ебат ...

Отсутен mkkokos

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #36 на: 30 Април 2018, 22:38:56 pm »
Доколку возилото ти е кај мајсторот ќе се обратиш на пазарна инспекција. Маме мамино ќе му ебат ...
ај ако не ти е тешко објасни ми подетално за ова немора и вака тука јавно може и во пп, фала да ја имам и таа како опција за понатаму ако ми треба

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #37 на: 02 Мај 2018, 03:57:08 am »
За понатаму ?
Одма бе Џони. Јави се ќе ти доделат инспектор и накриви шеширче..
Тоа е едина институција каде ќе осетиш дека имаме држава.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #38 на: 02 Мај 2018, 11:51:25 am »
Тоа е едина институција каде ќе осетиш дека имаме држава.

Жими стојко. Сакаш да ти препратам како изгледа писмо напишано до ДПИ? И доставено со архивски број, печат и слично? И не само од мене лично туку и од друштво за заштита на потрошувачи? Уште од 1-ви Јули минатата година.
До ден денешен никаква информација?
Првичните муабети беа: Инспекторката е на одмор, за 15 дена се враќа и случаите се решаваат одма инстант. Предметот е ваму, се реализира, се разгледува чека....
Кој курац чека...02.05 2018 сме денес, никој ми се нема ниту јавено ниту ме контактирал. Алооо после година дена, а ти мене ми викаш дека тука ке видиш дека имаме држава. Нешто си во заблуда :D
Ние само мислиме дека имаме држава...толку.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #39 на: 02 Мај 2018, 12:01:08 pm »
Eсенва пријавив до ДПИ, во врска со ТВ под гаранција. Ме изненадија колку брзо реагираа. Среда пријавено преку интернет, утредента поминав да видам дали ја добиле пријавата, во понеделник идам до продавницата да пробам уште еднаш да се обидам да се договорам со нив, а тие ми велат дека веќе биле од ДПИ кај нив.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #40 на: 02 Мај 2018, 12:08:50 pm »
@SaleSk ја зборам од лично искуство, за помалце од недела дена го решија случајот..

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #41 на: 02 Мај 2018, 12:16:07 pm »
@SaleSk ја зборам од лично искуство, за помалце од недела дена го решија случајот..

Верувам. Ти се погодил инспектор од мајка. Оваа мојава инспекторка беше многу популарна и по Тв, изгледа и легнала понудата многу добро од другата страна предметот да го затурат во фиока. не сум имал нерви да се замарам, ама очигледно треба да го реактивирам или воскреснам предметот, освен ако не застарел
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен dangthe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
« Одговори #42 на: 02 Мај 2018, 12:22:16 pm »
Се извинувам ако негде го пропуштив низ коментариве, ама дали се обиде да му кажеш на мајсторот "ок мајсторе, штом не ја бива работава склопи ја назад колата и врати ми ги парите ќе одам во друг сервис" и што ти одговори на тоа? Јас тоа би го решил така што ќе му кажам дека има неколку дена да склопи тоа што расклопил и да ми се јави да дојдам со шлеп служба да си ја земам колата и да ми ги врати парите, ако нејќе ќе ја решиме работата на друг начин.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #43 на: 02 Мај 2018, 14:12:53 pm »
ако нејќе ќе ја решиме работата на друг начин.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #44 на: 02 Мај 2018, 14:50:37 pm »
Кажи го сервисот, не го брани.